söndag 11 maj 2014

Nailart Sunday - Regn (Rain)

Söndag och dagens Nailart Sunday tema hos Lelack är Regn.

Första tanken blir regndroppar, paraply eller kanske vattenpöl. Tur man har barn med livlig fantasi kan jag ju säga för grabben tittade på mig och tyckte mina förslag var jättetråkiga och sa sen helt enkelt: Regnmätare!

Jaha, det får det bli då. Den gamla hederliga regnmätaren är grön med vita streck och siffror. Jag bestämde mig för att ha Zoya Wednesday, som för övrigt är nedrans snyggt, som bas och sen göra streck och siffror med akrylfärg. Jag la dessutom på ett matt topplack på Wednesday vilket jag tyckte blev snyggt.

Och jag kommer inte överens med akrylfärg. Hur jag än gör så gör inte den som jag vill. Fast i det här fallet kan det ha varit fel val av pensel också.

Så här har ni nu min lilla tolkning av regnmätare med något klumpiga och ojämna streck, fast ändå klart och tydligt vad jag vill få fram tycker jag.It's Sunday and the theme is Lelacks Nailart Sunday is Rain.

My first thought was raindrops, umbrella och maybe a puddle. Well, I'm lucky to have children with great imagination. My son looked at me when I told him my suggestions and thought they were boring. Then he just said: Rain-Gauge.

Ok, that's it then. A Rain Gauge. The most common one were I live is green with white stripes and numbers. I decided to take Zoya Wednesday and use that to the base and then paint the stripes and numbers with acrylic paint. I also used a matte topcoat to make Wednesday matte. I think that looked really good.

Me and acrylpaint doesn't get along that well actually. It doesn't matter how I do it still doesn't come out the way I want it. But in this case I might have choosen the wrong brush as well.

So this is my Rain-Gauge with a little bit clumsy stripes but still I think you can totally see what I was going for.

10 kommentarer :

 1. Ha vad smart med regnmätare, hade jag aldrig kommit på..fast nu är jag inte med idag:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag kom ju inte heller på det själv :)

   Radera
 2. Your acrylic might also be too thick, well there can be a number of things not right - brushes too of course...
  It rained a lot during the night and morning, so please come over and measure, will ya' ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think it might be a bit thick, but I will stick to polish in the future I think.

   Radera
 3. Haha, det är ju ett väldigt passande tema idag, iaf regnar det friskt här hos mig. Kul tolkning av temat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det regnade rätt friskt här också kan jag säga :)

   Radera
 4. Kul och unik idé! :D Tycker att det blev snyggt ändå :P

  SvaraRadera
 5. Vilken bra tolkning! Underbart! Jag kommer inte heller så bra överens med akryl och föredrar nagellack istället :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kommer i fortsättningen att köra med lack istället. Känner att det brukar funka bättre även om jag inte kan göra så mycket åt att jag inte är en frihandskonstnär ;)

   Radera
 6. Vilken bra tolkning! Gäller att tänka utanför ramarna ibland :) Jag har precis fått hem akrylfärgerna, får väl se hur vi kommer överens. Vissa får ju till så fantastiska linjer, vet inte hur mycket som beror på färgens kvalitet och hur mycket som är övning. Blir till att testa :)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!