lördag 19 april 2014

Läsarnas Val / Readers Choice! - Dollish Polish 1-UP

Att just det här lacket vann veckans omröstning skyller jag faktiskt på mina barn! Jo, för att av någon anledning har dom bestämt sig för att jag enbart borde visa lack med partajpapper i på bloggen. Och om ni inte vet vad partajpapper är så kan jag förklara att det är strängglitter något som jag inte för mitt liv kan tycka är snyggt.

Så när jag frågade dom vilket av dom tre lacken ni hade att rösta på förra veckan som skulle vinna så blev det självklara svaret Dollish Polish 1-UP. Dom var till och med inne och röstade ett antal gånger för säkerhets skull...

1-UP kommer självklart från Super Mario Bros kollektionen och det är också enda anledningen till att jag har det här lacket. För vem kan motstå en kollektion med Mario namn? Inte jag i alla fall.

Jag funderade på vad jag skulle lägga det här över, för det är inte ett lack att använda på egen hand. Det består av en klar bas med grönt microglitter, lite större grönt glitter, stora vita hexagoner, mindre vita hexagoner och så vitt strängglitter. Första tanken var över svart, men sen funderade jag på om det inte vore bättre med någon typ av neutral bakgrund som inte framhäver dom där strängarna så mycket.

Så det jag gjorde var att jag plockade fram Misa Grey Matters som för övrigt är grymt fint och la det silvergrå lacket i botten. Över det så har jag två lager av 1-UP. Precis som med dom andra ur serien var det lite knepigt att fiska upp de större glittren och torktiden var något seg.

Nå, vad tycker jag då om resultatet. Nej, det har inte ändrat min inställning till strängglitter, men jag tycker ändå att kombinationen av grönt, vitt och grått blev bra. Tack mina söta barn för hjälpen med omröstningen!!

Och som vanligt hittar ni nästa omröstning under bilderna.

The fact that this polish won this week's poll is something that I blame partly my children for! Well, because for some reason they have decided that I should show any polish that is consisting with partyconfetti (well they say partajpapper in Swedish) on the blog and only those kind of polishes. And if you do not know what confetti paper is I will explain it for you. That is stringglitter something I can't learn to like.

So when I asked them which of the three polishes you were able to vote for in last weeks poll their obvious answer was Dollish Polish 1-UP. They event went to my blog and voted a couple of times for safety's sake... 

1-UP is obviously from the Super Mario Bros. collection and it that is also the only reason I have this polish. Who can resist a collection of polishes with a Mario theme? Not me, anyway.

I thought about what I would put this over, because it's not a polish to use on it's own. It consists of a clear base with green micro glitter, slightly larger green glitter, large white hexagons, smaller white hexagons and white string glitter. My first thought was over black, but then I thought about if it would not be better with some kind of neutral background that does not emphasize those strings so much.

So what I did was I took out Misa Grey Matters which is a very nice silvergrey polish and used that as the base. Over that I have two layers of 1-UP. As with the others in this collection it was a little tricky to fish up the larger glitter and drying time was slightly chewy.

Well, what do I think about the outcome then. No, it has not changed my approach to string glitter, but I still think that the combination of green, white and gray turned out good. Thank you my sweet boys for the help with the poll!

11 kommentarer :

 1. Ahahaaaa, you probably even bribed the children - and now are blaming them - what a cool mum hahahahha
  But even if I don't like bar glitter either, this is an OK amount of them, and it's a pretty combo!

  SvaraRadera
 2. Jag har inga större problem med strängglitter, så jag tycker det var ett riktigt snyggt lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att man antingen gillar det eller inte alls.

   Radera
 3. Jag känner att strängglitter är helt okej. Så länge det är matta glitter som i detta lacket är det lite mer än okej faktiskt. Kombinationen är riktigt snygg :)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det ser ut som du valt den perfekta basen till detta, kombon är jättefin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev ganska nöjd med det här även med dom där strängarna.

   Radera
 5. i have this polish and never really knew how to use it. I'm glad your children 'made' you use it!! haha =) i really love how this turned out and I will be replicating it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I'm not sure how I raised those kids, but I love them anyway ;) And I also think this was a good combo.

   Radera
 6. Ganska fint faktiskt! Jag brukar inte falla för Dollish Polish, jag kanske har fem, men det här var riktigt trevligt.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!