torsdag 8 november 2012

November 8 for No H8 med Depend 313Jag fick syn på Llarowes facebook sida att just idag den 8:e november uppmanas vi att visa lila lack för att visa vårt avståndstagande till viss mobbning som förekommit sista tiden inom lackbloggarna.

Innan jag fortsätter detta vill jag starkt poängtera att jag inte sett något av detta bland mina svenska medbloggare.

Det som har hänt är att vissa har gått ut med att dom ogillar bloggar där man lagt upp foton där man inte har perfekta manikyrer eller nagelband. Jag blir så heligt förbannad på sånt här trams så jag bestämde mig direkt för att ändra min bloggplaner och istället lägga upp en helt oredigerad och ostädad manikyr med ett lila lack för att klarlägga min synpunkt i det hela!

Jag struntar fullständigt i om manikyren eller fotona är perfekta. Jag vill läsa roliga texter och se hur lacken ser ut när dom sitter på naglarna. Vem av oss har inte kladdat utanför eller har lite taskiga nagleband? Ska man inte få ägna sig åt det roligaste man vet på grund av det? Nej, sånt skitsnack vill jag hålla mig utanför.

En av anledningarna till att jag bloggar är att jag älskar stämningen som är mellan oss lacknördar. Jag vill i och med detta inlägget säga: JAG ÄLSKAR ER ALLIHOPA NI ÄR UNDERBARA MÄNNISKOR SOM DELAR EN PASSION FÖR LACK MED MIG! FORTSÄTT MED DET OCH VAR STOLTA ÖVER ERA NAGLAR, FOTON OCH BLOGGAR!

Den här manifestationen har inte startas av Llarowe själva, men dom kommer den 8-9 November skänka en summa pengar till en organisation som motarbetar mobbing för varje lila lack dom säljer. Så har ni tänkt att köpa lila lack därifrån gör det nu!

Det finns en hemsida och en organisation som heter Eridicate hate in the nail polish blogger community som dragit igång det här.  Dom vill att man lägger in följande text i dagens inlägg:

Bullying is not funny. It is not cool. It is not right. And more importantly, it is not okay.
Most of us are, thankfully, residents of countries that support tolerance and many of our families have settled in these places simply for that reason. Generations later, it is our responsibility to perpetuate that message of tolerance across our new social platforms, including the internet.

As members of the nail polish blogging community, we all share a love of beauty, color, and lacquer. Other than that, we are remarkably different: from our race to our religion to our hair color...even to our polish application techniques. To marginalize anyone because of those differences is completely unacceptable and today I take a stand against that. I refuse to allow other people's view of "normal" dictate how I behave, believe, and blog.

In solidarity with a multitude of bloggers linked below, my purple manicure represents my proud commitment to the No H8 movement. Today, November 8, I dedicate my post to ending bullying of any kind and to encouraging diversity and imperfection among our colorful community.
Längst ner på sidan hittar ni även en lång lista på vilka mer som deltar idag.Om ni själva är deltar men inte är med på listan är det bara att trycka på add link och följa instruktionerna. 
 Men nu över till dagens lack! Depend 313 är ett helt underbart lila lack med massa turkos glitter i. Lätt att applicera, men lite skirt. 
Gissa hur många lager jag har? Jajamen, visst är det tre! Torkar ganska snabbt. Jag gillar Depends penslar och det här lacket som kom med deras sommarkollektion är verkligen ett fynd!

Jag ber om ursäkt för ett lång textinlägg idag eller varför i hela friden ska jag be om ursäkt! Hoppas ni orkade läsa igenom allt för det här är viktiga grejer!

I saw Llarowes Facebook page that just today, November 8th we are asked to show purple paint to show our rejection to some bullying that occurred recently in the polish blogger community.

Before I continue I would like to strongly emphasize that I have not seen any of that from any Swedish Nailblog.


What has happened is that some have gone out with that they do not like blogs where you uploaded photos where you do not have perfect manicures or cuticles. I get so pissed off at things like this nonsense so I decided immediately to change my blog plans and instead put up a completely unedited and untidy manicure with a purple polish to clarify my point of it all!

I could not care less about if manicure or photos are perfect. I want to read funny lyrics and see how the paint looks when they sit on the nails. Who among us has not scribbled out or have little dodgy cuticles? Should we not get indulge in the most fun you know because of that? No way I will lower my self to that kind of bullshit!

One of the reasons that I blog is that I love the atmosphere that is between us polish nerds. I want, with this post say: I LOVE EVERYONE OF YOU! YOU ARE WONDERFUL PEOPLE WHO SHARE A PASSION FOR POLISH WITH ME! CONTINUE WITH THAT AND BE PROUD OF YOUR NAILS, PHOTOS AND BLOGS!

This rally has not started by Llarowe themselves, but they will on 8-9 November donate a sum of money to an organization that opposes bullying from each purple paint they sell. Have you planned to buy purple polish from there do it now!

There is a website and an organization in the called Eridicate hate in the nail polish blogger community that launched this. They want us to put the following text in today's post:

Bullying is not funny. It is not cool. It is not right. And more importantly, it is not okay.
Most of us are, thankfully, residents of countries that support tolerance and many of our families have settled in these places simply for that reason. Generations later, it is our responsibility to perpetuate that message of tolerance across our new social platforms, including the internet.

As members of the nail polish blogging community, we all share a love of beauty, color, and lacquer. Other than that, we are remarkably different: from our race to our religion to our hair color...even to our polish application techniques. To marginalize anyone because of those differences is completely unacceptable and today I take a stand against that. I refuse to allow other people's view of "normal" dictate how I behave, believe, and blog.

In solidarity with a multitude of bloggers linked below, my purple manicure represents my proud commitment to the No H8 movement. Today, November 8, I dedicate my post to ending bullying of any kind and to encouraging diversity and imperfection among our colorful community.
 Now on to todays polish! Depend 313 is a wonderful purple polish with lots and lots of turqoise glitter in it. 
It was released with Depends summercollection this year and I'm so happy to be the owner of one. 

I think this is beautiful and it's easy to apply. I like Depends brushes a lot. The drying time is ok also. 
 

17 kommentarer :

 1. Looks gorgeous, thxxx for the support!

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Inte sjutton bryr man sig om ifall manikyrerna och naglarna är helt perfekta eller inte! Eller, man kanske berömmer någon som har väldigt snygga naglar, men man gnäller inte på någon som inte har det! Men jag tycker att den svenska nagelbloggsvärlden är bra på det, jag tror att jag aldrig har sett något sådant hos oss. Bloggande ska ju handla om att dela ett gemensamt intresse, inte om att tjafsa, tävla och trycka ner andra.

  Snyggt lack, förresten! :)

  SvaraRadera
 3. Så bra Helena att du tar upp det här ämnet! Det är helt sjukt att man ska bli mobbad för att man gör något man älskar :(
  Åh,det här lacket är SÅ SNYGGT. Mitt måste nog få komma ut ur Helmer snart igen ;)

  SvaraRadera
 4. Bra där Helena! :D
  Och fina foton på ett jättefint lack som jag faktiskt glömt bort att testa!

  SvaraRadera
 5. Jättebra skrivet av dig! Bra att du tar upp, jag känner likadant. Hemskt att det ska få förekomma. Vi har sååå himla roligt i vår grupp och alla är så goa och trevliga och man känner sån gemenskap, och det är ingen som trackar någon. Så ska det vara, tycker jag. Bra att du tog upp det!
  Snyggt lack tycker jag också!!

  SvaraRadera
 6. Jag målar också mina lila idag, bra inlägg! <3

  SvaraRadera
 7. Jag har lila idag, innan jag ens visste om detta :-) Superbra skrivet! Och jag instämmer i allt!!

  SvaraRadera
 8. Jättefint gjort utav dig. :) Och mycket bra skrivet. Det är tur att vårt gäng av nagelbloggare är snälla och har heller aldrig varit med om elakheter från bloggläsare. Lacket är hur fint som helst men jag har inte testat det själv än. Ibland är man bra dum som låter skönheter som detta stå så länge.

  SvaraRadera
 9. Snyggt lack!
  Å bilderna ser inte oredigerade ut och manikyren ser inte ostädad ut!
  Bra initiativ av både dig, Llarowe och Eridicate!
  Vad är det för fel på folk som t.o.m måste mobbas på bloggar!! Fega jävlar!

  SvaraRadera
 10. Jag bär lila idag, trots att jag inte visar det på bloggen eller ens visste om att det var en sådan här dag idag. Visste bara att det var kladdkakans dag igår.. heh.

  Är glad att jag inte sett av någon mobbing hos någon! Varken på svenska eller utländska bloggar som jag följer.

  SvaraRadera
 11. Läste igenom allt och du har så rätt i det du skriver! Och det lila lacket var tjusigt! :D

  SvaraRadera
 12. Du har så rätt. Så idag har jag också lila naglar! Hade tänkt att visa ett annat lack i min blogg, men efter att läst det här ändrade jag mig och lackade om.

  SvaraRadera
 13. Tack för informationen, och jättebra skrivit! Synd bara att jag inte upptäckte ditt inlägg förrän nu, men jag lackar ändå om till lila och visar mitt stöd imorgon med. :)

  SvaraRadera
 14. Oh, jag lyckades få dit länklistan, med mitt namn också. Men jag lyckas inte få in länklistan i mitt inlägg.. Tips?

  SvaraRadera
 15. Jättebra skrivet! Håller med fullt ut. Har man inget snällt att säga (skriva) så kan man låta bli att säga (skriva) nåt alls. Har också lagt upp ett inlägg i detta ämne nu.
  Lacket var riktigt läckert! :)

  SvaraRadera
 16. Right on!! This purple is gorgeous what ever it is!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!