fredag 29 juni 2012

Holofredag med Nfu Oh 65

Jag fick häromdagen hem tre stycken ljuvliga flaskor Nfu Oh lack från min Nailmail beställning. Kunde inte riktigt hålla mig så idag denna sista junifredag för i år bjuder jag er på ett ljustblått suveränt vackert lack.

Nfu Oh 65 ska vara väldigt glad att det är så vackert och har sådana fina regnbågar för det här var nog det värsta jag någonsin lackat med! Konsistensen var lite skum tjock men ändå lite rinnig och så fullständigt oförlåtande att jag höll på att bli tokig! Jag trodde att det var min flaska som var konstig så jag googlade runt lite och insåg att formulan är sån. Efter att ha tagit bort första målningsförsöket insåg jag att det bara var att kleta på en sisådär fyra lager så skulle det nog se snyggt ut till slut ändå.

Man får alltså absolut inte försöka rätta till något man har målat för då har man kal fläck på direkten. Så det bästa kom jag fram till var att ta ganska tjocka lager och måla fort som tusingen innan det han torka. För torkade det gjorde det fort och det är ju i alla fall bra.

Färgen då? Babyblå, isblå, ljusblå kallade den var du vill, men jag kallar den vacker! Snyggt i skugga, men med minsta lilla ljus på så gnistrar det som en is med lite snö på om vintern (det där blev ju nästan lite poetiskt!). Och sen får vi ju inte glömma flaskan. Dom är så fina och detaljerade.

På bilderna är det fyra lager av Nfu Oh 65 och ett lager av Seche Vite. Tyvärr upplevde jag att holoeffekten nästan blev mindre efter jag la på lagret av Seche. Inte för att den är dålig på något sätt, men det var mer tydlig i skugga innan.

Måste börja med att visa en flaskbild på Nfu Oh 65.The other day I got three lovely bottles Nfu Oh polish from my Nailmail order. I couldn't wait to use them so today that last Friday in June of this year, I will show you a light blue supremely beautiful coat.

Nfu Oh 65 shall be very glad it is so beautiful and has such fine rainbows for this was probably the worst I've ever painted with! The formula was thick almost lumpy and yet runny at the same time and so utterly unforgiving that I was going crazy! I thought it was my bottle that was weird so I googled around a bit and realized that the formula is like that. After having removed the first painting attempt, I realized that it was only to smear on pretty thick layers, and hope it would turn out nice in the end.

You should definitely not try to correct something you've painted for then you have bald patch on the fly. So the best thing I came up with was to take a relatively thick layers and paint quickly before it started to dry. Because the only thing that was good about the formula is that it dried very fast.

The color then? Baby Blue, ice blue, light blue call it whatever you want, but I call it beautiful! Attractive in shade, but with the slightest light on so it sparkles like a ice with little snow on in the winter (almost a bit poetic!). And then lets not forget the bottle. They are so beautiful and detailed.

In the pictures, there are four layers of Nfu Oh 65 and a layer of Seche Vite. Unfortunately, I experienced that the holoeffect almost became smaller after I added the layer of Seche. Not that it is bad by any means, but it was more evident in the shade before.

16 kommentarer :

 1. Fick också det här och swatchade upp det på sticka igår och blev förvånad över formulan. Jag har en likadan flaska som är tre år gammal och den är inte alls lika tjock och kladdig. Nått lurt har de gjort :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det inte bara som jag inbillade mig att den var lite skum!

   Radera
 2. Riktigt fint. Kan tänka mig att den är ljuvlig en solig sommardag!

  SvaraRadera
 3. Det var banne mig det snyggaste holot jag sett, tror jag!

  SvaraRadera
 4. Oj, jösses så vackert! Måste införskaffa mig några Nfu Oh's tror jag! :D

  SvaraRadera
 5. Oooh I totally forgot that I have this!! I'll have to dust it off and put it on!
  I had similar experience with the application until I got the Nfu Aqua Base, the basecoat for holos. All the problems with the formula disappeared!! The only problem I have with this polish is that it doesn't last very long, it chips the same day! :(

  SvaraRadera
 6. Four layers of trouble, eh? :D It looks fantastic on you, totally worth the effort!

  SvaraRadera
 7. Usch vilken upplevelse:( men flaskorna är så vackra att det blir förlåtet, önskar att fler tillverkare tog efter!

  SvaraRadera
 8. Nfu Ohs holosar är gräsliga att måla med, finns inget värre! Tur att de är så himla fina, annars skulle ingen människa vilja ha dem...

  SvaraRadera
 9. Åååh jag älskar den här färgen! Den är ju så underbart snygg!!!

  SvaraRadera
 10. Hade du ett högglansigt lack under? Prova ha seche vite som baslack annars, då tycker jag att det glider på bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta måste prövas! Ska försöka komma ihåg det till jag ska använda mitt andra holo från Nfu Oh.

   Radera
 11. Jag brukar varva den med Poshe, den är fan inte bra att måla med ändå. Ska dock testa MUS Aqua Fix nästa gång, den funkar väldigt bra på laylalacken.

  SvaraRadera
 12. Det ser underbart ut! Synd att formulan var så jobbig, men rätt underlack kan nog avhjälpa problemet.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!