måndag 7 oktober 2013

A-England Beauty Never Fails VS. China Glaze Cast A Spell

Häromdagen när jag visade A-England Beauty Never Fails så påpekade Sminkan att det var väldigt likt China Glaze Cast A Spell, något som jag faktiskt inte tänkt på innan. Detta måste ju givetvis undersökas närmare, så när det var dags att ta bort BNF så började jag med att ta bort på två fingrar och satte dit China Glaze Cast A Spell istället.

Jag bättradee faktiskt på BNF lite så att bägge skulle vara nymålade. Båda är väldigt pigmenterade och det behövs inte mer än två lager av någon av dom. Faktum är att CAS kan man nästan klara sig med ett lager av.

Dom här är grymt lika varandra, men jag skulle inte vilja kalla dom för dupes även om det är extremt nära. CAS är något mer guldig än BNF och BNF har (även om det inte syns så tydligt på bilderna) en något mörkare grön bas.

Sen kan jag ju absolut tycka att det kanske inte är nödvändigt att äga bägge två, fast mig gör det inget för jag älskar dom bägge.


The other day when I showed A-England Beauty Never Fails Sminkan pointed out that it was very similar to China Glaze Cast A Spell, something I never really thought about before. This must of course be further explored, so when it was time to remove BNF I started with removing it on only two of the nails and painted on China Glaze Cast A Spell instead.

I did improve BNF a bit on the other nails so that both would be freshly painted. Both are very pigmented and requires no more than two layers any of them. In fact, CAS can almost get by with only one layer.

These two are incredible much alike, but I would not call them dupes even if it is extremely close. CAS has a little bit more gold in it and BNF has (although it does not appear clearly in the pictures) a slightly darker green base.

Well, I can definitely feel that it may not be necessary to own both of them, though I don't mind because I love them both.

19 kommentarer :

 1. Fina bägge två, väldigt lika. :-)

  SvaraRadera
 2. Väldans lika! Underbara lack :)

  SvaraRadera
 3. Väldig nära men fina., säjer även jag ;)

  SvaraRadera
 4. They are indeed so close, great comparison!

  SvaraRadera
 5. Så typiskt. Jag beställde preciiiis hem Cast a Spell och jag har för mig att jag även beställde Beauty Never Fails från Nailmail.Tur att de inte är identiska. :)

  SvaraRadera
 6. Undra om det var Cast A Spell jag plockade ner i korgen på Ge-Kås i lördags? Måste kolla när jag kommer hem.

  SvaraRadera
 7. I can't tell the difference between them, they look exactly the same to me on the pics :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. There is more difference in daylight, but they are very close to dupes.

   Radera
 8. Väldigt vackra lack båda två! Lite likt IsaDora Forest som jag gillar mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade väl för mig att det fanns ett Isadora som var liknande också!

   Radera
 9. Ja de var väldigt lika helt klart. Och väldigt fina båda två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket lika och jag gillar dom lika mycket bägge två.

   Radera
 10. I always like seeing dupe posts...not that it will stop me from buying polish when I really want it, but it's still nice to know that I may have backups. lol They look identical in your pictures.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!