måndag 14 oktober 2013

United In Pink - Rainbow Honey Ephemeral

Välkomna allihopa till en tema vecka helt ägnat åt rosa. Inte bara rosa lack utan även rosa nailart i alla dess former kommer att dyka upp här hos mig. Längst ner i varje inlägg denna veckan kommer det att finnas länkar till alla andra som deltar. Så titta gärna där, vem vet du kanske hittar en ny blogg som du missat. Den här veckan kommer sen också att avslutas med en nailart sunday hos Lelack med tema Rosa Bandet.

Angelica har också varit oerhört generös och lovat att skänka 20 kronor för varje deltagare till Rosa Bandet insamlingen.

När jag berättade för finaste Katarina som har Edgy Polish att Pamela och jag skulle köra en rosa vecka erbjöd hon sig på direkten att skicka några rosa lack som jag kunde prova och visa. Jag hade först tänkt att tacka nej eftersom jag vet att jag inte egentligen använder rosa lack förutom vid ynka få tillfällen, men sen slog mig en tanke om hur jag skulle kunna använda dom där rosa sakerna till något bra.

Det här lacket som jag visar idag och ett till som Katarina skickade mig kommer att läggas ut på auktion och summan av de auktionerna kommer att gå oavkortat till Rosa Bandet insamlingen. Bra va!

Oj, då det blev mycket text! Nu till dagens rosa inslag. Ett lack från ett märke som jag inte testat tidigare, men som jag garanterat kommer att prova igen. Det här är Rainbow Honey Ephemeral. Anledningen att jag blir sugen på att testa något från märket igen är att det var kanonbra formula på det här och en väldigt trevlig borste.

Färgen är ljusrosa med lite lila skimmer och en blandning mellan metallic och frost finish. I det här fallet gillar jag finishen även om färgen inte är något som direkt får mig att jubla. vill man ha ett diskret lack som ändå har lite färg skulle jag tro man gillar det här. Två lager räcker och torktiden var helt ok. På bilderna har jag inget topplack.

Jag kommer att göra ett separat inlägg när auktionerna läggs ut.

Welcome everyone, to a theme week entirely devoted to pink. Not only pink polish but also pink nail art in all its forms will show up here with me. At the bottom of each post this week , there will be links to all the other participants . So please look there, who knows you might find a new blog that you missed. This week will  also end with Lelacks Nailart Sunday themed Pink Ribbon .

Angelica has also been extremely generous and promised to donate 20 SEK for every participant to this weeks Nailart Sunday to the Pink Ribbon collection.

When I told sweetest Katarina that owns Edgy Polish that Pamela and I were going to have a pink week she offered right away to send some pink polish that I could try out. First I thought of say thank you but no thank you since I hardly ever use pink polishes accept when there are themes like this, but then an idea starting to grow of how I could use those pink polishes in a very good way.

This polish that I show today and one more that Katarina sent me will be put up for auction (only for Swedish bidders) and the sum of the auctions will be donated to the Pink Ribbon collection . Good eh!

Oh , that was a lot of text! Now for today's pink manicure. A polish from a brand that I have not tried before, but I sure will try it again . This is Rainbow Honey Ephemeral. The reason that I am eager to try something from the brand again is that it was a super nice formula to this, and a very nice brush as well.

The color is light pink with some purple shimmer and a mixture of metallic and frost finish. In this case, I like the finish, although the color is not something that immediately makes me rejoice. If you want to have a discreet polish that still has a bit of color, I would think you like this . Two coats is enough and the drying time was ok. In the pictures I have no topcoat .37 kommentarer :

 1. Kul initiativ detta och super med att auktionera ut till förmån :)

  SvaraRadera
 2. Så kul med denna temavecka och jag gillar verkligen din idé om att auktionera ut lacken till förmån för Rosa Bandet. :-)

  SvaraRadera
 3. Himla bra med auktionerna. Är inte jätte glad för det här lacket. Färgen och finishen tillsammans tycker jag är lite mesig.

  SvaraRadera
 4. Kul initiativ med försäljningen! Är inte helt frälst i detta lack men förhoppningsvis är det flera andra som vill åt det! Funderar själv på hur man kan bidra lite mer aktivt, att visa rosa naglar är ju ganska litet "bidrag"..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att bara visa rosa blir det ju inte så mycket bidrag till forskningen på, men det kan i alla fall få folks ögon att öppna sig lite grann.

   Radera
 5. Tycker att det är ett väldigt fint initiativ av er, och väldans gulligt av Katarina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina är en riktig pärla måste jag säga!

   Radera
 6. Det där var ingen höjdare men vem bryr sig denna veckan. :) Det är ju alltid kul att testa nya märken och auktionen är ju ett superbra initiativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det här lär knappast pryda mina naglar igen ;)

   Radera
 7. Kul och bra initiativ! Inte riktigt min kopp av te denna rosa, men säkert en favorit hos många

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att det är någon som gillar det så att det blir någon köpare på kommande auktion!

   Radera
 8. Jättebra initiativ från dig och Pamsan! Just detta var väl ingen storfavorit, men söt, det var den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man rosa så kan nog den här vara en höjdare.

   Radera
 9. Auktionen låter ju som en suverän idé:) Denna hade jag dock int gett många kronor för, inte min grej alls. Men det finns säkert många andra som gillar den:)

  SvaraRadera
 10. Riktigt trevligt initiativ detta! Det ska du och Pamsan ha cred för. Lacket var inte riktigt min kopp té dock. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte tycka om allt och själv är jag ju inte speciellt frälst i rosa.

   Radera
 11. Väldigt kul idé med auktionen, då gör den desto större nytta efter rosa veckan! :D

  SvaraRadera
 12. Vilken bra idé att auktionera ut lacket! Dock tror jag inte jag kommer köpa, tvivlar på att den där nyansen kommer vara smickrande på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, man varken passar i alla färger eller tycker om alla färger.

   Radera
 13. It's a really pretty and interesting, delicate pink!

  SvaraRadera
 14. Håller med dig om att finishen är snygg men färgen är alldeles för blek.
  Tur att alla har så olika smak. ;-) Hoppas den inbringar en bra slant på auktionen, en suverän ide förresten! :)

  SvaraRadera
 15. Nej, det här gick inte hem hos mig. Tycker det ser för frostigt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite frostigt, fast just på det här så tycker jag ändå att det funkade.

   Radera
 16. Tack :)
  Gillar detta rosa lack du visar upp, har inget liknande :)
  Härligt med din auktion! Vill med göra någon insamling..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänkte att det här kunde vara i din smak :)

   Radera
 17. Ganska söt, tycker den passar himla bra till rosa bandet faktiskt. Smart att man kan lägga till sin egen länk såhär, jag kände mig dessutom sjukt teknisk när jag hade lyckats:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det smidigt sätt att länka på! Det här passar utmärkt till ändamålet måste jag säga.

   Radera
 18. Ett lack som skulle passa hur bra som helst när man vill vara diskret på ett jobbmöte. tänk vilken iskall rationalitet och beslutsamhet man skulle utstråla med detta lack! "Här tjafsar vi inte, och har inte för avsikt att behaga", liksom.

  Och bra initiativ med auktion!

  SvaraRadera
 19. Jag gillar verkligen det här intiativet dssutom hör jag till en av dom som tycker att lacket var riktigt sött.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!