söndag 27 oktober 2013

Nailart Sunday - Halloween

Nailart Sunday med tema Halloween. Jag firar inte Halloween, men jag gillar halloween naglar! Nä, för mig som då är uråldrig det vill säga över fyrtio och uppvuxen precis jämte en kyrka så finns fortfarande Alla Helgons Dag kvar och den firar jag gärna med att gå och tända ljus och tänka lite extra på dom som inte längre finns med oss här på jorden. I alla fall inte i fysik skepnad. Den helgen som inte infaller förrän nästa är för mig förknippad med vackra barndomsminnen i form av att hela kyrkogården som vi såg från vårt hus var upplyst av tända ljus.

Men i alla fall så älskar jag orange och svarta naglar och lite andra skräcknaglar är också kul. Mina ska då föreställa små mumier och blev kanske inte precis som jag föreställt mig. Lite kladdigt och kletigt. Fast ändå lite söta. I vilket fall som helst så får dom duga för nu ska jag spendera resten av dagen med att fira min gubbe som fyller 45 år.Nailart Sunday with Halloween theme. I do not celebrate Halloween, but I like Halloween nails! In Sweden this is a fairly new tradition with Halloween. When I was a kid we celebrated and still do something called Alla Helgons Dag you could translate that to All Saints Day maybe. It was ment to be a day to remind you of those loved ones who has passed away during the year or earlier. That is not with us physical here on earth any more. For me who is brought up right next to a church and a cementary this part of year is filled with memories of all the candles that was shining in the graveyard. I know that Halloween is on the 31th and Alla Helgons Dag is actually next weekend. But as I said. I like the nails but wont give in to this new tradition. Ok, I'm ancient!

But anyway, I love orange and black nails and some other horror nails are also fun. Mine are supposed to look like small mummies and might not have turned out  exactly as I imagined. A bit messy and sticky. Though still a little sweet. In any case, they will have to do because I will spend the rest of this day celebrating my dear husband who turns 45 today.


25 kommentarer :

 1. Nej, men gud vilka söta! Mumienaglar måste jag också göra en dag - har du sett de som Simple little Pleasures gjorde för ett tag sen? De var också riktigt coola.. Men dina var sötare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes är jättefina, men lite knepigare att göra.

   Radera
 2. Jag gillar att du gjorde de lite "smutsiga" så de ser gamla ut! Finfint!

  SvaraRadera
 3. Söta! Fast det kanske man inte "får" säga om Halloween-naglar ;). Gillar den smutsiga basen och de röda ögonen på den vänstra.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker dessa var ursöta :)
  Och jag längtar till Allhelgona, då ska jag tända ljus hos mamma och se alla andra gravar vara upplysta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla rofyllt att se alla ljusen. Jag ska gå och tända ljus hos pappa och farmor.

   Radera
 5. Håller med i ditt Halloween-resonemang, även om jag är 24... Lite väl amerikaniserande av en fin svensk högtid, men hålls de isär kan det vara kul att klä ut sig lite ibland :) Väldigt söta mumier tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis, det kan visst vara roligt. Jag tycker bara att vi glömmer bort våra egna traditioner lite väl mycket ibland.

   Radera
 6. Jättesöta små mumies!

  Jag är mera för att tända ljus jag också och saknar att jag tyvärr bor långt från dom viktiga gravarna nu för tiden men jag tänder ett ljus på balkongen i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver inte gå till kyrkogården för att vara nära dom man saknar och ljus kan man tända var som helst. Det är tanken som räknas.

   Radera
 7. Ser ut som om de precis kommit ut ifrån sina gravar och har sand kvar på kropparna, lite lagom läskigt så där:)
  Grattis till gubben din!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, dom borde borstat av sig lite innan dom ställde sig framför kameran ;)

   Radera
 8. Så söta de är! Jag gillar att du har gjort röda ögon på en av dem :D

  SvaraRadera
 9. Ja de blev himla söta, mer än läskiga men vad gör det:)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!