måndag 17 juni 2013

Tema Svenskt! / A Swedish Theme! - KICKS Cannes Carpet

Den här veckan inträffar något av det svenskaste jag vet. Något som för mig är svenskare än vår nationaldag. Nämligen Midsommar!

Till äran av detta så har jag bestämt mig för att ha en vecka med bara svenska lack på bloggen. När jag började fundera på detta så ställde jag frågan i en Facebook grupp om vilka svenska märken det finns. Självklart har jag koll på en hel del av dom, men det visade sig att det fanns betydligt mer än vad jag trodde.

Till min egen skam får jag nu då erkänna att jag inte äger lack från alla svenska märken, men en hel del i alla fall. Det kommer inte bli inlägg från riktig alla märken jag har i min ägo heller, för trots allt vill jag visa lack som jag tycker representerar märket på ett bra sätt.

Jag tänker i alla fall börja med ett märke som kanske inte är superstort bland oss lackgalningar, men kanske lite oförtjänt bortglömt nämligen KICKS. Från början så såldes deras lack i 8ml flaskor till mycket vettiga priser, nu har dom ändrat så att lacken är i 10ml flaskor för 69:- Lite synd tycker nog jag. Jag känner mycket att lack ska vara lättåtkomligt och prisvärt så att alla kan unna sig en flaska lite då och då. I alla fall av dom märkena som är butikskedjornas egna. Det finns dock kvar en del av de små flaskorna har jag sett.

Det jag tänker visa er idag är ett alldeles underbart rött skimmer som heter Cannes Carpet. Det har varit med en gång innan, men då i kombination med andra till en nailart. Lacket är väldigt smidigt att applicera och täcker på tre lager. Torktiden var helt suverän! Jag har inte något topplack på bilderna.

För mig var faktiskt KICKS lack ett av dom märkena som fick mig att börja handla mer lack och fick mig mer intresserad. För som jag skrev var det ett relativt billigt märke som jag hade lätt att hitta eftersom det fanns KICKS butiker i närheten av där jag bor och handlar i vanliga fall. Dessutom var det ofta tag 3 betala för 2 erbjudanden. Det här och många av de andra lacken från KICKS hittar ni på deras website och i butikerna.

This week ends with one of the most Swedish phenomenon that I know of.  Something that to me is more Swedish than our national day. Namely Midsummer!

In honor of this, I have decided to have a week with only Swedish brands on the blog. When I started thinking about this I asked my friendes in a Facebook group about what Swedish brands they knew about. And the list got fairly long. Some of them I already knew of and some names wasn't new to me but I wasn't thinking of them as Swedish. 

To my own shame, I admit that I don't own bottles from all these brands, but a great deal anyway. So as you  understand there wont be post of all the brands and not from all the ones I have in my possession, either, for after all, I want to show polishes that I think represent the brand in a good way.

I will at least start with a brand that may not be super strong among us paint maniacs, but maybe a little undeserved forgotten namely KICKS. Initially they sold their polishes in 8ml bottles at very reasonable prices, now they have changed so that the paint is in 10ml bottles for 69 SEK thats a bit sad I think. I want to se a lot of brands to be easily accessible and affordable so everyone can treat themselves with a bottle every now and then. In any case, at least the brands that are acessible at supermarkets and clothing stores. However, there is still a part of the small bottles left.

What I am going to show you today is an absolutely wonderful red shimmer named Cannes Carpet. It has been shown here once before, but then combined with others in a nail art. The polish is very easy to apply and covers in three layers. The drying time was absolutely superb! I don't have a topcoat in the pictures.

For me KICKS polishes was actually one of them brands that made me begin to buy and get mor interested in polishes. Because as I wrote, it was a relatively inexpensive brand that I could easyli find because there were KICKS shops near where I live and normally goes shopping.  Moreover, it was often take 3 for 2 offers. This and many of the other polishes kan be bought from KICKS but unfortunally I don't think the ship abroad. 

46 kommentarer :

 1. Fint, detta hade jag faktiskt på naglarna häromdan :-) Det har hamnat i arkivet, men när jag ser dina bilder, så inser jag att det faktiskt måste ut på bloggen. Snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska lägga ut på Nailorama :)

   Radera
 2. It's literally glowing - oh wow, it's gorgeous!

  SvaraRadera
 3. Väldigt snyggt!
  Jag tänkte försöka vara med en dag, med mitt nyligen inköpta enda IsaDora-lack. Om jag kan med att måla på den sorgliga pekfingerstumpen :p

  SvaraRadera
 4. Roligt tema denna vecka. Det ska bli kul att följa. Har själv inte ett enda lack från Kicks, men detta ser ju riktigt fint ut. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog att det är värt att ha några KICKS lack. Bra kvalité.

   Radera
 5. Snyggt. Riktigt roligt tema!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns kul att kunna göra lite reklam för våra inhemska märken.

   Radera
 6. Tror faktiskt det släpps nya lack i de mindre flaskorna regelbundet fortfarande. Det handlar snarare om två olika "linjer" än att man bytt ut storleken och priset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så, jag erkänner snabbt och villigt att jag inte har superkoll på detta.

   Radera
 7. Ett väldigt kul tema och passande för den här veckan tycker jag.
  En bra början på veckan med en härlig färg verkligen. :-)

  SvaraRadera
 8. Jag är inte så imponerad av Kicks lack men det här är ju riktigt tjusigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är jättefint och många av dom andra jag äger är det också.

   Radera
 9. Kul med temaveckan! Äger inte ett enda kickslack, tycker det är tråkigt att priset ska vara så högt.. HM är ju per ce dyrt i jämförelse mot ett CG/ml, men HM köper jag i alla fall. Hade de varit billigare, typ som HM hade jag handlat en hel del tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns ju billigare med HM lacken på något sätt.

   Radera
 10. Fantastiskt fin glöd i detta!

  SvaraRadera
 11. Köpte också mycket KICKS precis i början när de kom med sina egna lack. Numera blir det inte så många (om ens några) därifrån. Synd, för vissa är väldigt fina. Som detta tex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får väl erkänna att det är länge sedan jag köpte något nytt från KICKS, men jag kikar lite på dom varje gång jag är inne där.

   Radera
 12. I only just discovered Kicks last time I was in Sweden, and I must admit that I think it's a shame too that they upped the price. They make nice polishes though, this one included :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think so too. I'm sure I would buy more if the price was lower.

   Radera
 13. Snygg röd! Jag har också några tidiga Kicks lack men 69 kronor är för mycket för att okynnesshoppa och då är det mer sällan man hittar något unikt nog för att skaffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis så jag känner också. Det är så lätt att hitta mer spännande lack på nätet för mindre pengar.

   Radera
 14. Fin färg. Av någon anledning kollar jag oftast förbi Kicks, men jag har ett par tre stycken i alla fall.

  Kul med svensk vecka, man undrar vad midsommarafton kommer att erbjuda! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Midsommar hoppas jag kunna bjuda på något alldeles speciellt.

   Radera
 15. Oh vad snygg röd, kul med svensk vecka också! :)
  /Rebecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är väldigt, väldigt fint och klart värt att äga.

   Radera
 16. Snyggt! Kul att se lite av de svenska lacken på bloggen, vi har fantastiska tillverkare här faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket bra märken i vårt land och det tycker jag är värt att uppmärksamma.

   Radera
 17. Vilket roligt tema, jag ser fram emot resten av veckan! Detta var ett snyggt lack också, jag gillar röda lack så detta är verkligen i min smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rött är min grej också. Faller ofta för dom lacken först i nya kollektioner.

   Radera
 18. Har ju inget Kicks precis i närheten så jag har nog bara 1 lack från dom.....snyggt är detta minsann :)

  SvaraRadera
 19. Kul med svensk vecka! Ska bli kul att se vad du visar.
  69:- för ett Kickslack tycker jag är för mycket. Lika mycket som ett Isadora och Isadora gör mer unika lack än Kicks.
  Just nu är det dock rea på Kickslack! Köpte ett för 20:- i fredags! Passa på alla ni som vill köpa mer svenska lack! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det rea!! Då kanske man skulle ta sig en tur förbi Kicks i veckan :)

   Radera
 20. Skäms litegrann för jag har inte ett endaste lack från Kicks!!! Det här var gymt snyggt,..så jag får kika mer på deras lack känner jag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte superunika, men bra lack i alla fall.

   Radera
 21. Så kul med en tema-vecka med svenska märken! Tyvärr verkar inte Kickslacken trivas så bra ihop med mina naglar så dom chippar alldeles för lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan du ju vara ibland. Mina naglar trivs t.ex inte med Color Club lacken.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!