torsdag 13 december 2012

Isadora Orient Express vs A-England Perceval

Jag vill börja med att önska er allihopa en riktigt glad och trevlig Luciadag. Själv ska jag ikväll iväg med en god vän och lyssna på Lucia i en kyrka i närheten. Det är vår lilla tradition och jag älskar verkligen Lucia.

När jag kom hem med min flaska Isadora Orient Express så fick jag genast en känsla av att jag redan hade ett sånt här lack. Även när jag lackade på sticka så såg det här ut till att vara kusligt likt A-England Perceval.

Det här måste ju givetvis undersökas. Sagt och gjort när jag hade Perceval på naglarna så plockade jag bort det på varann nagel och på med Orient Express istället.

Och jag måste säga att dom är otroligt lika, men exakta dupes är dom inte.

Är man ovan vid att titta på färger på nagellack så uppfattar man nog inte någon skillnad på dom här misstänker jag. På bilden nedan har jag två lager av varje lack. Jag kanske skulle lagt på ett tredje av Perceval för som jag skrev igår djupnade färgen lite av det tredje lagret.

Jag ser det som att Isadora lacket har lite, lite mer svart ton i sig än A-England och jag tycker också att det är något mer skimmer i Isadora lacket.

Så dupes är det alltså inte. Båda är otrolig vackra. Om man funderar på att skaffa ett härligt skimmrande blodrött lack, men inte vill beställa på nätet eller inte vill lägga så mycket pengar så hade jag utan tvekan sagt köp Isadora Orient Express. Faktum är att även om jag verkligen älskar Perceval så tycker jag att Isadora är lacket som vinner den här duellen. Dels för tillgänglighetens skull, dels för att du bara behöver 2 lager av det lacket och sist men inte minst: Jag gillar borsten!

Ser ni skillnaden?


 A-England Perceval & Isadora Orient Express

When I got home with my bottle of Isadora Orient Express, I got immediately a feeling that I already had a polish like this before. Even when I painted on nailart displays stick this looked extremly similar to A-England Perceval.

This must surely be investigated. Said and done when I had Perceval on my nails I took that of from two nails and added the Orient Express instead.
 
And I must say that they are incredibly similar, but exact dupes, no.

If you are not used to looking at colors of nail polish you probably don't see the difference between them, I suspect. In the image above, I have two coats of each polish. Maybe I should have put on a third of Perceval because as I wrote yesterday the polish got more depth in it when I applied the third layer.

I see it as the Isadora polish has a little bit more black tone in it than A-England and I also think it's a bit more shimmer in the Isadora polish.

So they are not dupes. Both are incredible beautiful. If you are thinking about getting a beautiful shimmering blood red paint, but do not want to order online, or do not want to spend so much money  I had without a doubt said buy Isadora Orient Express. In fact, even though I really love Perceval, I think Isadora is the polish that wins this duel. Partly because (at least in Sweden) it easy to get access to this brand, and for that you only need two layers of polish, and last but not least: I like the brush!

Do you see the difference?

23 kommentarer :

 1. Jag föredrar också Isadora i den här duellen faktiskt :) Men båda är otroligt fina röda färger!

  SvaraRadera
 2. Liiten skillnad men håller med ovanstående. IsaDora ser ut att vara snäppet vassare. Innebär detta då att jag måste köpa det? Ja, kanske. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev nästan lite ledsen när jag insåg att jag gillade Isadora bättre. Jag som längtat så efter mitt Perceval.

   Radera
 3. Det var inte en stor skillnad, men jag kan hålla med dig faktiskt. IsaDora är något mörkare och har lite mer skimmer i sig. Men man får titta mer noga för att se det. Snygga lack, och jag föredrar nog IsaDora där faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Jag håller också med om att isadora var snyggare. Känns som att det är ett större djup i det lacket medan A-england föll plattare. Så sett känns det som om det är jättestor skillnad mellan dem trots att de är så lika. Älskar jämförelser så det var kul att se detta! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite mer djup i Isadora. Fast bägge är förstås fina :)

   Radera
 5. Extremt lika! Och väldigt snygga :-)

  SvaraRadera
 6. OMG!!! This mani is so gorgeous! It looks so elegant and classy. This is not only perfect for this season but for all season. Love it!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree with you red is always right on the nails!

   Radera
 7. För mig vinner också IsaDora för Perceval (och de flesta A England) shippar på mig inom ett halvt dygn eller mindre. Och båda har kassa penslar men på olika sätt. :D

  Det är vackra lack, det är det. Jag undrar hur Fiery Red från Nubar skulle stå sig mot dem. Den kan vara mörkare men annars är nog den min favorit. Jag borde kanske jämföra lite jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte Nubar Lacket så jag tycker absolut du ska göra lite jämförelser :)

   Radera
 8. Väldigt lika, men de ser inte ut att vara dupes nej. Till min förvåning måste jag nog hålla med om att Orient Express är snyggast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kände mig också lite snopen över att jag också tyckte Isadorat vann.

   Radera
 9. Extremt lika, tycker jag! Och fina :)

  SvaraRadera
 10. I see the difference because you point it out. I think that Isadora wins this battle too :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I don't think that the rest of my family would have seen that it was two different polishes that I was wearing.

   Radera
 11. Perceval fanns ju på £6 styck-rean nyss [£9 reguljärt pris, gratis frakt!] så så himla kostsamt är det inte i jämförelse med isadora...a-Englands lack har 10 ml, medan isadora har bara 8 och en rejält "fet" borste som till och med är lite för stor för mina spadar till naglar. Kanske har vi helt olika naglar, men på mig är Perceval underbart djup och fin efter 2 lager så då slipper jag köpa isadora också :)

  SvaraRadera
 12. Fast det var ju bara ett tillfälligt pris och många känner sig fortfarande inte bekväma med att beställa via nätet.

  A-England är fortfarande ett strålande vackert lack, men faktum kvarstår att färgen faktiskt är djupare på Isadora lacket.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!