söndag 23 december 2012

Nailart Sunday - Tänd ett ljus!

Idag är det dagen före dopparedagen. Huset är nystädat och väntar på att få bli pyntat och skinkan väntar på att bli kokt och jag bara njuter av att vara ledig och känna att jag inte behöver stressa för att få något färdigt!

Lelack gav oss temat Tänd ett ljus med inspiration från låten med samma namn. En låt som jag inte är superimpad av, men självklart finns den med i min julmusiklista för den är ju liksom en modern klassiker. Julmusik är en av mina laster som resten av min familj inte direkt delar med mig.

I alla fall hade jag lite hjälp av övriga familjen för att komma fram till vad jag skulle hitta på med innehållet i låttexten och få det överfört till naglarna. Till slut kom vi/jag fram till en väldigt enkel lösning, men ändå något som jag blev nöjd och glad med.

Min tanke var att alla andra kommer troligen göra något med ljus och stjärnor så jag ville inte det. Textraden som inspirerade mig lyder så här: Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen!

Hoppas det här är godkänt som nailart, för jag gjorde Ombre Naglar alltså från mörkt på tummen som då får symbolisera att det är mörkt nu och sen ljusare färg till det allra ljusaste på lillfingret.

Lacken jag använde är: (med början på tummen) Zoya Ibiza, China Glaze Man Hunt, Essence Snow White Grumpy, Gosh Blue Ballon och China Glaze Electric Beat.

Så mina vänner Det är mörkt nu, men det är på gång att vända och snart blir det ljusare.Tomorrow is Christmas Eve and here in Sweden that is the day we celebrate Christmas. The house is cleaned and waiting to be decorated and the Christmas ham is waiting to be cooked and I just enjoy being free and feel the Christmas spirit coming to me!
 
Lelacks theme this week is to do nails inspired from a Swedish modern Christmas Song called Tänd ett ljus translated that is Light a Candle. A song that I'm not super impressive of, but of course, it's included in my Christmas music list for after all it is a modern classicer. Christmas music is one of my vices that the rest of family do not directly share with me.

In any case, I had a little help from the rest of the family to come up with what I would find in the content of the lyrics and get it transferred to my nails. Finally we / I come to a very simple solution, but one that I was satisfied and happy with.

My thought was that everyone else will probably do something with lights and stars so I didn't want to to that. The text line that inspired me is this: It's dark now, but it gets brighter again!

Hope this is approved as nail art, because I did Ombre Nails from dark on the thumb which then may symbolize that it's dark now and then lighter color to the very lightest of the little finger.

The polishes I used is: (starting with the thumb) Zoya Ibiza, China Glaze Man Hunt, Essence Snow White Grumpy, Gosh Ballon Blue and China Glaze Electric Beat.

So my friends, it's dark now, but it is going to turn around and soon it becomes brighter.

10 kommentarer :

 1. Många härliga blåa nyanser! Snyggt! God Jul till dig och din familj!

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig tolkning, och vilken fin ombre. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte ju att jag inte skulle ha samma som alla andra och det fick jag i alla fall rätt i:)

   Radera
 3. Älskar ombrenaglar! Skitsnyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är första gången jag gör Ombre, men absolut inte sista. Kul att leta upp rätt lack och snyggt blir det.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!