måndag 18 juli 2016

Depend 7 Day - BFF Best Friends Forever

Pressutskick

Jag har varit iväg på semester i London och när det var dags att fixa naglarna inför resan ville jag ju givetvis ha något som skulle hålla bra. Är jag på semester fixar jag inte alls med naglarna och tar mig inte tid att byta lack.

Jag fick för mig att jag skulle testa Depend 7 Day systemet och se om det verkligen håller vad det lovar. Så jag har gjort exakt som det står i beskrivningen. Rengjort, använt avsätt baslack, färg och topplack. För mig blev nog största problemet baslacket. Jag använder nämligen normalt sett ridgefiller eftersom jag har ganska "randiga" naglar, så visst sken det igenom något mer än vad det brukar göra när jag är färdig, men ändå inte så att det såg gräsligt ut.

I alla fall så hade jag ett otestat 7 Day lack som heter BFF Best Friends Forever som jag använt. Det är ett mellangrått krämlack i en trevlig grå nyans. En färg som jag var säker på att jag skulle trivas i fler än två dagar. Jag har två lager av detta och sen det speciella topplacket som ska användas till systemet.

I beskrivningen står det att man helst ska lägga på ett nytt lager topplack var tredje dag. Det har jag inte gjort eftersom jag valde att inte plocka med mig något mer nagelrelaterat än en fil och lite olja.

Jag målade med det här den 8/7 och vi kom hem den 13/7. Visst jag har ju mest turistat, men det blir en hel del handtvättning, man går i affärer och petar på saker och jag lyckades slå i naglarna någon gång också. På min vänsterhand hade jag vid hemkomst inte en enda chippning, visst lite tipwear, men inte så det störde direkt. På högerhanden fanns det en del, men det berodde nog mest på att jag på den handen har ett par naglar som skivar sig och en gick också sönder. Annars tror jag faktiskt det hade hållit även där.

Jag är riktigt nöjd med både hållbarheten och hur glansen höll sig på naglarna. Visst en påfyllning av topplack är säkert att föredra, men det funkade ju ändå!


 
 Press Releases

I've been away on vacation in London and when it was time to fix my nails before the trip I really wanted something that would work until I came home again. When I'm on vacation I don't pay any attention to my nails. I don't bring any extra polish and definitly wont change polish during the vacation. 

I therefore decided to try out the Depend 7 Day system and see if it really delivers what it promises. So I have done exactly as it says in the description. Used the cleanser to get rid of oil and other stuff on the nails, used the special basecoat, color and topcoat. For me the biggest problem was the basepolish. I normally use ridge filler because I have quite a lot of ridges in my nails, so sure it didn't make them as even as I'm used to, but it worked.

In any case, I had an untested 7 Day polish called BFF Best Friends Forever that I used. It's a medium gray cream polish in a nice shade of gray. A color that I was sure that I would be able to have on my nails for more than two days without going crazy. I have two layers of this and then the special topcoat that is supposed to use with this system.

In the description it says that you should preferably add a new layer of topcoat every third day. I have not done that since I chose not bring any more nail-related stuff than a file and some oil.

I painted with this on the 8th and we came home on the 13th. Sure, I have mostly been doing sightseeing stuff, but there has been a lot of hand washing, going into shops and looking through things and I managed to get some blows on the nails sometime too. On my left hand I had at homecoming, not a single chipping. On the right hand there was some, but I honestly think that if my nails on the right hand hadn't had problems with them scaling and actually one broke I don't think there would have been chipping on that hand either. Sure there were som tipwear, but nothing too much.

I'm really happy with both the sustainability and how the gloss remained on the nails. Certainly a new coat of topcoat every third day is preferable, but it worked anyway!

4 kommentarer :

  1. snyggt lack!!undrar om det håller så länge på mig,bra att det håller dock!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör det säkert. I alla fall om du fyller på topplacket.

      Radera

Please leave a comment it means a lot to me!