torsdag 23 oktober 2014

United In Pink - Nubar Strawberry

Har ni någonsin funderat på om hur ni skulle göra om ni fick veta att ni tillhör dom kvinnor eller män för den delen som bär på en gen som gör att du med mycket stor sannolikhet kommer att få bröstcancer? Jag har funderat ganska mycket på det här faktiskt. Skulle jag operera bort brösten i förebyggande syfte eller inte.

Jag har inte kommit fram till vad jag skulle göra. Har du det?

Trots allt så är det ju så att mängder av personer på den här jorden varje dag får ett besked att dom har bröstcancer. Om man då redan innan skulle kunna förebygga detta grymma skulle inte det vara värt att ta bort brösten då? Jo, jag tror det. För visst är väl livet värt mer än brösten? Tål att tänkas på tycker jag.

Idag är det redan fjärde dagen i vår United In Pink vecka och jag hoppas att den här veckan kanske kan väcka lite funderingar, få någon extra att skänka till insamlingar för forskning eller kanske till er lokala bröstcancer förening. Och framförallt får er att göra era självundersökningar och gå på den där mammografin som man blir kallad till, men kanske inte hade tid att gå på. Tänk om snälla du, det är kanske den där stunden som räddar dit liv. Och en annan sak som jag faktiskt vill uppmana alla vackra kvinnor där ute till som inte har med brösten att göra är att göra det där tråkiga cellprovet som man blir kallad till. Det kan också rädda ditt liv.

Nu till dagens lack. Nubar Strawberry. Ett lite gammelrosa crelly lack som jag antar man ska tänka på mjölk färgad av jordgubbar när man ser det. Så tänker i alla fall jag.

Trevligt att måla med, fast något skirt faktiskt. Jag har tre lager på. Sen kunde jag inte låta bli att piffa till det lite med lite Nail Vinyls och A-England Bridal Veil som accentnagel.Have you ever thought about how you would do if you were told that you belong to those women or men for that matter who carry a gene that makes you a very likely victim of breast cancer? I've been thinking quite a lot about this, actually. Would I have surgery to remove the breasts as a preventive measure or not. 

I have not figured out what I would do. Have you? 

After all, it is a fact that lots of people on this earth each day will receive information about that they have breast cancer. If you then before could prevent this cruel disease wouldn't that be worth to remove the breasts then? Yeah, I think so. Surely life is worth more than the breasts? I think this is an interesting thought. 

Today is already the fourth day in our United In Pink week and I hope that this week will get you to think about your own values, maybe donate to  a fundraising for research or perhaps to your local breast cancer association. And above all get you to do your selfexamination and go to that mammography that you where called to, but may not hade the time to go to. Please rethink and take that time it could actually save your life. 

Now on to today's polish. Nubar Strawberry. A little dusty pink crelly polish which I suppose should make you think of strawberries in milk when you see it. That's how I think anyway. 

Nice to paint with, though a bit sheer. I have three coats on. Then I could not help but spice it up a bit with a little Nail Vinyls and A-England Bridal Veil as an accent nail.

21 kommentarer :

 1. Den var ju jättefin, jag lär mej aldrig kombinera färger. En annan sak jag tydligen inte verkar kunna är att lägga till mina bilder ordentligt. Jag var helt säker på att jag la in på dag 1, men när jag kollade bloggen och inte fått en ända kommentar antog jag nåt var fel. Jag lägger till min fula cirkusart idag ist, är det inte ok, ta väck den bara.

  SvaraRadera
 2. Själva lacket på egen hand var inte min kopp te men det blev verkligen snyggt när du piffade till det. :) Ska påbörja mitt blogginlägg strax. :)

  SvaraRadera
 3. Jobbiga saker att fundera på! Jag hoppas fortfarande amma ett barn eller två till, men sedan skulle jag kunna tänka mig att operera bort bröst i förebyggande syfte för att rädda liv...

  Finfin manikyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hoppas verkligen att du får amma en hel drös barn till :)

   Radera
 4. Oherregud... vilket svårt dilemma... Jag älskar mina bröst men i valet och kvalet hade jag nog kunnat tänka mig att ta bort dem för att slippa cancer OM jag fick ersätta dem med ett par sillisar. Men vettifan alltså....

  SvaraRadera
 5. Snyggt med accenten! Har aldrig tänkt i de banorna nej, svårt... Är så jävla dålig på att undersöka brösten, borde nog ha en påminnelse i mobilen varje månad. Cellproven går jag dock på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sätta påminnelse är ju en riktigt bra idé!

   Radera
 6. Naglarna är jätte snygga, piffade verkligen upp det med accentnageln :)
  Tycker det är viktigt att göra dom testerna regelbundet, vet att många hoppar över det. Ingen av undersökningarna är ju jätte trevliga men bättre att göra dom så man upptäcker i tid om det skulle vara något

  SvaraRadera
 7. Riktigt snygg manikyr som jag gärna skulle apaefter någongång. :)

  Svår frågeställning, min farmor fick bröstcancer för åtaliga år sedan så antar att jag ligger i riskzonen statistikmässigt om man ska tro barnmorskorna häromkring men vet inte om jag skulle klara av att operera bort brösten psykiskt, ett dilemma helt klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar ju som sagt om psyket också. Skulle man klara av att operera bort eller inte. Jag vet ta mig tusan inte det.

   Radera
 8. Den rosa nyansen är inte riktigr min grej, den känns lite tråkig. Men jag tycker nageln med nail vinyls är skitsnygg!

  SvaraRadera
 9. Med accentnageln blev detta Nubarlack riktigt snyggt! Jag har inte tänkt på hur jag skulle hantera en situation där man måste göra ett sådant val men jag tror att för de som gör valet är det väl ofta för att de sett vad cancer kan göra på nära håll. Om man har mödrar och systrar som drabbats är det nog självklart att man gör allt för att komma undan cancern själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, saker och ting känns nog helt annorlunda om man lever med sjukdomen i familjen vilket jag lyckligtvis inte gör.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!