tisdag 24 juni 2014

Vivid Lacquer Stamping plate #30

Utskickad för recension

Dags att visa lite stamping från Vivid Lacquer platta #30 som jag fått från Edgy Polish. Jag är ju en stor fan av stamping över svart så det fick det bli den här gången. Har man tillräckligt bra lack som syns ordentligt över det svarta tycker jag att det blir supersnyggt.

Och det har jag ju! Lacket jag har använt är från Mundo De Unas nr 32 Reddish. Jag har använt mig av Rainbow Honey Nyx som bas

Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om utan om plattan från Vivid Lacquer. Jag visade mönster från den min andra Vivid platta i fredags och skrev en del om den då. Men det tål att upprepas tycker jag.

Dels så var det svårt att välja vilket mönster jag ville ha. Många fina på den här plattan. Precis som på den andra så är mönstren väldigt stora, men jag fortsätter att hävda att det är bra. I alla fall bra mycket bättre än för små som inte täcker nageln. Jag städar hellre en del efteråt än sitter och svär för att inte nageln är täckt av mönster.

Jag har använt en skrapa med metallände och det blev faktiskt en del repor i plattan av det. Inga som kommer störa mönstret i fortsättningen, men det kanske är en bra idé att använda plastskrapa. Precis som på den andra så följde mönstret med upp på stämpeln utan problem. Just det har ju faktiskt lite med själva stämpeln man använder också. Jag har en hel drös med stämplar men återkommer alltid till Konads original som är ganska fast i konsistensen.

I vilket fall som helst så kommer mönstret med upp smidigt och med alla detaljer. Plattorna är lagom djupt etsade och detta gör att det är smidigt att rengöra dom när man är färdig.

Mitt omdöme är att Vivid Lacquer plattorna är väl värda att äga. Många fina mönster och bra kvalité. Är man sugen på att prova så finns dom hos Edgy Polish.
Sent to me for review

Time to show some stamping from Vivid Lacquer plate # 30 that I received from Edgy Polish. I'm a big fan of stamping on top of black so that is what I've done this time. If you have a polish that is saturated enough to be visible over black I usually think that the result turns out great. 

And You know I have that! The polish I have used is from Mundo De Unas #32 Reddish. And the base is Rainbow Honey Nyx

But that is not what I was supposed to write about this time, but about the plate from Vivid Lacquer. I showed a pattern from my other Vivid plate last Friday and wrote a bit about it then. But it bears repeating, I think.

Firstly, it was difficult to choose which pattern I wanted. There are many fine on this plate. Just as on the other the patterns are very large, but I continue to argue that it is good. In all cases, a good deal better than too small that does not cover the nail. I rather do some cleaning up afterwards than sit and swear about patterns not covering the whole nail.

I have used a scraper with metal end and it actually became some scratches on the plate from it. Nothing that will disrupt the pattern next time I use it, but maybe it's a good idea to use a plastic scraper. Just as on the other plate the patterns followed up on the stamper very nicely. That of course also has to do with what stamper you are using. I have a whole bunch of stampers but always comes back to Konad original which is quite firm in texture.

In any case the pattern goes up on the stamp smoothly and with all the details. The plates are etched deep enough but not to deep and this makes it easy to clean them when you are finished.

My opinion is that Vivid Lacquer plates are well worth owning. Many nice designs and good quality. If you are eager to try them out they are now available at Edgy Polish.

11 kommentarer :

 1. Riktigt tjusigt! Jag har bara testat stämpling ett par gånger och det blev en riktig flopp. Lyckas aldrig få mönstret rakt, så nu har jag gett upp. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch testa igen! Rätt som det är så funkar det :)

   Radera
 2. Snyggt! Shoppade mig 2 plattor + skrapa/stämpel från Edgy Polish som jag precis fått hem....dax att kolla Youtube 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh kul! Då väntar jag på att få se resultatet :)

   Radera
 3. I don't stamp a lot, well I think it's maybe 1½ years since the last time LOL - but a plate like this makes me rethink :)

  SvaraRadera
 4. Häftig kombination! Har varit sugen på Vivids plattor länge.
  Skulle du säga att reddish alltid är så orange som den ser ut på dessa bilder eller är det den svarta basen som gör det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker nog att den är ganska orange. Skulle köpt en röd flaska också!

   Radera
  2. Tack för svaret! Jag håller på att försöka bestämma mig för vilka färger jag är mest sugen på :)

   Radera
 5. Läckert :) färgkombinationen var kanon

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!