torsdag 22 november 2018

China Glaze - Ho! Ho! Ho!

Idag är en sån där dag när jag bara känner mig deppig. Saknar mina barn, har jätteproblem med urinvägarna och jag tänker nu prata om sånt som är väldigt privat, men som jag känner att jag vill dela med mig av, för alltid kan det hjälpa någon annan. Jag är inte purung längre och mina urinvägsinfektioner visade sig inte vara just infektioner utan ett mindre framfall och myomer som trycker ner på blåsan. Det här är sånt som händer flera av oss när vi börjar närma oss 50, men det pratas väldigt lite om det. Vissa dagar behöver jag gå och kissa över 15 gånger. Inte helt normalt, jag är trött, ledsen och deppig över att något jag trodde skulle fixa sig lite lätt inte alls var så enkelt. Jag väntar på tid hos en gynekolog för konsultation om eventuell operation. Min största rädsla just nu är att de ska säga att det här inte är problemet utan att jag ska behöva börja om från början igen. Jag är helt införstådd med att det finns de som har det bra mycket värre och som också har gått med sina problem längre än vad jag har, men för mig är det här en katastrof mitt i mina studier.

När man har en sån där riktigt dålig dag blir den i alla fall något bättre av att man kommer hem och hittar ett paket i brevlådan som innehåller China Glaze julkollektion The Grinch. Igår sa jag till min man att jag känner för ett rött och glatt lack som kan muntra upp mig på tentan imorgon. Just ett sånt lack finns i den här kollektionen och det heter Ho! Ho! Ho! Detta är ett tomterött lack med rött och guldigt glitter i. Fantastiskt bra formula och dessutom en ny pensel som jag fullkomligt älskade. En lite bredare rak istället för den väldigt smala som varit i China Glaze flaskor tidigare. Lacket torkar lite matt, så topplack är att rekommendera.

Det här skulle jag absolut kunna tänka mig att bära på julafton. Så himla härlig julröd färg och alldeles lagom glittrigt. Inte fick det mig att längta mindre till jul direkt, men oj så fint det är :)

Today is one of those days when I feel really low. I miss my children, I'm still having massive problems with urination, and I'm going to talk about what's very private, but I feel like I want to share, maybe it can help someone else. I'm not that young anymore and my urinary infections turned out to be something else than infections. Instead I learned that I have a small prolapse and some myoma that pushes down the bladder. This is something that happens to many of us happen when we start approaching 50, but there is little talk about it. Some days I need to go to the bathroom over 15 times. Not quite normal, I'm tired, sad and start to feel depressed that something I thought would be easy to fix turned out to be something else. I'm waiting for a gynecologist for consultation on a possible surgery. My biggest fear right now is that they will say that this is not the problem, and that I will have to start over with figur out what is bothering me. I fully understand that there are those who are doing a lot worse and who have also had their problems a lot longer than I have, but for me, this is a disaster in the middle of my studies.

When you have a really bad day, you do feel better when you get home and find a package in the mailbox containing China Glaze Christmas collection The Grinch. Yesterday I told my husband that I feelt like wearing a red and happy polish that can cheer me up on the test tomorrow. And this collection had just such a polish. It's called Ho! Ho! Ho! This is a santa red polish with red and golden glitter in. Amazingly good formula and a new brush that I absolutely loved. A bit wider and straight cut instead of the very narrow that has been in China Glaze bottles earlier. The polish dries a little matte, so topcoat is recommended.

I could definitely think of wearing this for Christmas. I just love this christmas red color and the glitter in it. It certinaly did not make me long less for Christmas. I think this is gorgeous. 10 kommentarer :

 1. Jag hoppas verkligen att du får all hjälp du behöver Helena! Och lacken sen, precis sådant glitter jag älskar, lite större än skimmer, men inte så stort som paljettglitter - ljuvligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det här är ju precis sånt glitter jag också gillar :)

   Radera
 2. Det är inte så lätt att bli äldre alla gånger, hoppas du får hjälp och kan må bra alldeles snart. Superfint rött lack, det bli man glad av att se. =)

  SvaraRadera
 3. Kämpa på! Du är superduktig och jag är glad att ha dig som studiekamrat.
  Jag håller tummarna för snabba "puckar" för att du ska få en dräglig vardag, det är du värd! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Jenny! Jag är så glad att få dela de här två studieåren med dig och att sen få dela erfarenheter av ett yrke vi båda brinner för.

   Radera
 4. Followed your link from Mainstream Nailpolish on Facebook... I'm sorry for your health problems. I hope you have swift resolution. :)

  SvaraRadera
 5. Här är något jag fått lära mig: det spelar ingen roll att "det finns de som har det värre". Det finns inget sådant som "jag är inte tillräckligt sjuk". Om du mår dåligt så gör du det, och du har all rätt att få känna det. Så klanka inte ner på dig själv för att du mår som du gör eller känner som du känner.
  Med det sagt så hoppas jag verkligen att du snart kan få må bättre rent fysiskt, och att det inte är superduperallvarligt. Jag förstår stressen kring att må dåligt mitt i studier till ett drömjobb, det lägger dessutom extra börda på smärtan. Hoppas att du snart mår bättre. Typ igår.
  Och lacket var också fint, men du är viktigare.
  Kram!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!