måndag 11 juni 2018

OPI - Frenchie Likes To Kiss?

Pressutskick

Vet ni! Jag klipper gräset medans jag skriver det här. Jo, för igår fick vi vår robotgräsklippare installerad. Vilken bra liten apparat. Idag har jag varit hos sjukgymnasten för sista gången för denna omgången. Lite läskigt, men skönt.

Jag tillhör de personer som tycker väldigt mycket om OPI, men dagens lack gav mig lite huvudbry faktiskt. Första försöket med att måla med detta blev så strimmigt och fult att jag plockade bort det igen. Istället testade jag med ett annat underlack än Depends Ridge Filler och med mycket flödigare första lager och då funkade det ok, men jag var inte imponerad av formulan vilket kändes mycket ovant för mig då OPIs krämlack brukar vara helt ljuvliga att jobba med. Fast det här har ju faktiskt lite skimmer i sig också. Jag rekommenderar absolut topplack på det här. Dels för att jämna ut det, men mest för att det är på det sättet man får fram det fina skimret i lacket.

Visst har det här lacket en jättefin ljuslila färg, men om man nu ändå ska ösa i skimmer i ett lack, varför då inte se till att det faktiskt syns också. För då hade det här varit fantastiskt och jag hade kunnat förlåta formulan. Nu känner jag att det finns liknande bättre lack. 

Press Sample

I actually cut the grass while writing this! Or maybe I should say our new robot lawnmower is doing that. What a good little device. Today I have been at the physiotherapist for the last time for this round. A little scary, but nice.

I belong to the people who think very good things about OPI, but today's polish gave me a little headache actually. The first attempt to paint with this became so streaky and ugly that I took it of again. Instead, I tested with a different base coat, my first attempt was with Depends Ridge Filler and with much more fluid first layer, and that worked. At least worked better, but not good, I was not impressed with the formula, which felt very odd for me, as OPI's cream coat is usually very nice to work with. Though this actually has a little shimmer in it as well. So I guess it technically isn't a cream. I definitely recommend topcoat on this. Partly to level it out, but mostly because it's the way you get the fine shimmer to show up. 

Certainly this polish has a very pretty purple color, but if you add shimmer to a polish, why not make sure it actually does show. Because if it had been more prominent this would have been fantastic and I could have forgiven the formula. Now I feel there is similar better polishes out there.


4 kommentarer :

 1. Vackert lack men formulan låter lite oroväckande. Jag har också det här och det är ett av de lacken jag spontant gillade mest i kollektionen men är det så svårt att måla med känner jag mig inte så pepp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det tar ju ner upplevelsen betydligt. Men förhoppningsvis upplever du det helt annorlunda.

   Radera
 2. Det var ett jättefint lack! Synd att formulan var sisådär.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!