torsdag 22 september 2016

Divage Pastel 08

Det här lacket är lite speciellt för mig. Inte för att färgen är unik eller så, men jag fick det av en de underbara personerna i min födelsedagsgrupp och hon hittade det på sin resa i Ryssland.

Jag är osäker på om märket heter Divage eller Pastel, men jag gissar på att det heter Divage och att det är en kollektion med pastellfärg som har nummer 08.

Det är i alla fall ett ljust mintgrönt lack som torkar lite semi-matt. Jag behövde tre lager för att få det jämt och fint. Täckande hade jag nog kunna fått det på två tror jag. Men att behöva tre lager på med pasteller är inget ovanligt.

Torktiden var ok, inte supersnabb kanske. Eftersom det torkade lite matt bestämde jag mig för att jag ville ha det matt och la därför på matt topplack.

Jag tycker det här ser riktigt fräscht och fint ut på naglarna. En fin färg som kanske inte är så traditionell höstfärg, men varför inte lysa lika fint på naglarna som solen faktiskt fortfarande gör därute?

This polish is a bit special for me. Not that the color is unique or so, but I got this from one of the wonderful people in my birthday group and she found it on her trip to Russia.

I'm not sure if the brands name is Divage or Pastel, but I guess it's Divage and that it's a collection of pastel colors with the number 08.

It's in any case a light mint green polish that dries a little semi-matte. I needed three coats to get it evenly and nice. For coverage I think two coats might have been enough, but to make it look smooth three was necessary. But having to use three layers with a pastel is not unusual.

The drying time was ok, not super fast, but it worked. As it dried a bit matte, I decided that I wanted it that way and used a  matte topcoat instead of a glossy one.

I think this looks really fresh and nice on the nails. A pretty color that may not be a traditional autumn color, but why not shine on the nails just as the sun actually still is doing outside?
 

3 kommentarer :

Please leave a comment it means a lot to me!