torsdag 2 juni 2016

Golden Oldie Challenge - PurpleJag både älskar och hatar lacket som jag ska visa er idag. Temat denna veckan i Golden Oldie Challenge är lila och jag har plockat fram ett av mina favoriter nämligen A-England Avalon.

Jag har många lila favoriter, men det här var ett av mina första A-England lack och jag blev kär på en gång. Avalon är ett ganska skarpt lila lack med fantastiskt skimmer i röd/blått. Formulan är jättebra, men kanske inte så tjock som på många andra A-England lack. Jag har faktiskt tre lager på bilderna och så topplack på också.

Varför jag älskar lacket är väl kanske inte så svårt att förstå. Det är helt enkelt underbart vackert, men anledningen till att jag hatar det är att det är fullkomligt hopplöst att fånga på bild. För att få det någotsånär i närheten av hur det ser ut IRL så har jag sprungit runt hus och trädgård. Mixtrat med inställningar i kameran och ljussättning. För jag ville verkligen att ni skulle få se det här som den skönhet det verkligen är utan att fuska med färgen i Photoshop och därmed slippa illröda fingrar på bilderna. Det blev absolut inga mästerliga bilder, men ändå bilder som jag tycker visar färgen relativt ok och detta utan att jag har behövt busa till det med redigering.


I both love and hate the polish I'll show you today. The theme this week in Golden Oldie Challenge is purple and I have picked up one of my favorites A-England Avalon.

I have many purple favorites, but this was one of my first A-England polishes and I fell in love at first sight. Avalon is a pretty bright purple with amazing shimmer in red / blue. The formula is great, but maybe not as thick as in many other A-Englands. I actually have three layers in the images and topcoat on too.

Why I love the polish is perhaps not so difficult to understand. It is simply gorgeous and beautiful, but the reason I hate it is that it is utterly hopeless to capture on photo. To get it somewhat close to how it looks IRL I ran around the house and garden. Tinkered with the settings in the camera and lighting. Because I really wanted to be able to see the true beuaty in this as it looks in reality without cheating with the color in Photoshop and in that way also avoid bright red fingers in the pictures. The once i managed to get in the end is absolutly no masterpieces but I do think the shows the color relatively ok and without color editing. 

10 kommentarer :

 1. Älsk på Avalon! <3 Och varför vill vissa lila bara bli blå i kameran? Gör mig också galen.

  SvaraRadera
 2. I bought Avalon immediately after its release and I love it, it's such a gorgeous colour!

  SvaraRadera
 3. Jättefint, den nyansen på lila är lite av en favorit för mig. :)

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen ett vackert lack!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!