torsdag 9 juni 2016

Golden Oldie Challenge - Yellow or PeachDå var det dags att visa gula lack i vår Golden Oldie Challenge. När jag kollade igenom min låda med gula lack (som inte är särskilt omfattande) insåg jag att alla lack jag har är sådana som inte precis går att få tag på. I alla fall inte på ett helt enkelt sätt.

Jag valde till slut att visa OPI Fiercely Fiona från den ganska omtalade Shrek kollektionen som kom ut våren 2010. Själv har jag två lack från den varav detta är det ena. Det här går faktiskt att få tag på via eBay och Amazon så det är inte helt kört om man är sugen på en flaska.

Vad jag förstår så var det här lacket lite ovanligt när det kom ut. Ett gult krämlack som är lite dammigt i färgen. Nu skulle jag vilja påstå att det finns en hel del liknande att få tag på. Men det är fortfarande ett väldigt fint gult lack tycker jag. Det kan också vara så att min flaska har ändrat sig lite i färgen och bleknat för jag har sett bilder där det här lacket drar mycket mer mot grönt än vad mitt gör.

Formulan är vad man kan förvänta sig av ett gult lack. Något strimmig och lite bråkig att jobba med. Tre lager och topplack behövs för att få det snyggt.

Även om färgen kanske inte längre är unik, så gillar jag den väldigt mycket och den där första Shrek filmen är ju helt underbar så just därför tycker jag mycket om att ha det här i min samling.So it's time to show yellow polishes in our Golden Oldie Challenge. When I was looking through my box with yellows (which is not significant), I realized that I was not going to be able to keep up my goal and show a polish that still is easy to get the hands on. Because all the polishes in that box is once that has been discontinued or from companys that isn't making polishes anymore. 

I finally chose to show you OPI Fiercely Fiona from the quite spoken about Shrek collection that came out in the spring 2010. I myself have two polishes from the collection including this one.  This actually is possible to buy trough eBay and Amazon so it is not completely impossible but not that easy as many of the other polishes I've shown during the challenge. 

As I understand it this polish had a little unusual color when it came out. A yellow cream polish that is a bit dusty in color. Now I would like to say that it's a lot easier to get your hands on something similar. But it is still a very pretty yellow I think. It can also be that my bottle has lost a bit of it's color because I have seen swatches of this polish where it looks a lot more green toned. 

The formula is what one would expect of a yellow polish. A bit streaky and a bit rowdy to work with. Three layers and topcoat are needed to get it nice and even.

Although the polish may no longer be unique I still like it very much and that first Shrek film is quite wonderful so that is another reason for me to enjoy having this in my collection.10 kommentarer :

 1. It looks good on you, but it's not a color for me :D

  SvaraRadera
 2. Wow, yes, I remember this as more green-toned. Wonder if I can even find my bottle to see if it's changed.

  SvaraRadera
 3. Alltså WOW så otroligt snygg gul färg :O
  Helt otroligt vackert :)
  Jag älskar gult och det här var nog en av de snyggaste nyanserna av gult jag sett :D
  xx

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag tvungen att leta upp mina gamla bilder på mitt Fiona, och det ser ut ungefär som på dina bilder. Jag undrar om inte det gröna är mindre än vi minns det. (För jag hade också för mig att det var mer grönt i det.) Fint är det, hur som helst!

  SvaraRadera
 5. Det här är så snyggt! Jag har Who The Shrek Are You men jag skulle gärna vilka ha fler från den kollektionen. Typ alla:) när den kom var jag inte så förtjust i krämlack men det är jag nu. Kanske ska kolla på ebay...

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!