tisdag 30 juni 2015

My Top 5 Blue Polishes!Då tar vi tag i mina fem favoriter bland blåa lack. Ännu ett gäng som det var svårt att välja ut och jag inser nu att tre av de fem är ganska likartade faktiskt, men inte dupes på något sätt.

Givetvis så vill jag veta vilka dina favoriter är så lämna gärna en kommentar.

Låt oss börja.

So lets get in to my top five among blue polishes. Another color that I had a hard time chosing the polishes for and I realise that three of them are very similar, but not dupes. 

And I would of course love to know what your favorites are so please leave a comment.

Let's begin. Lite oväntat kanske, men en av mina absoluta favoriter är från Depend och kom ut i höstas. Den har nr 422 och är en helt underbar mörkblå skimmer. Tyvärr så är det här inte ett lack som ingår i deras bassortiment vilket är väldigt synd tycker jag.

A bit unexpected maybe but one of my absolute favorites is from Swedish Depend and was released with their autumn collection last year. It has number 422 and is a stunning dark blue shimmer. Unfortunately this is not part of their core collection and that is a shame according to me. Mentality Brute är också ett sånt där lack som jag tittade på länge innan jag äntligen fick det i en swap med en tjej från Kanada har jag för mig. Och vad jag tycker om det här. Det är ett matt lack och ytan blir len som sammet. Älskar verkligen känslan av den här finishen och så har det ju en så fantastiskt fin blå färg.

Mentality Brute is also one of those polishes that I wanted for soo long and finally got through a swap with a Canadian girl I think. And how I love this polish. It is a matte polish and the surface feels like velvet. I really love the feeling of that finish and the color. It's just stunning. Och nu kommer vi till ett av dom tre lacken som är rätt lika. Både till färg och finish. Det här är Dagon från Purrfect Pawlish ett lack som är så ljuvligt glittrigt att det inte går att få fram på bild. Mörkt blått fullpackat med prismatiskt och blått glitter. Kan inte säga så mycket mer än att jag älskar det.

And now to the first of the three polishes that are very similar. Both in color and finish. This is Dagon from Purrfect Pawlish a polish that is so amazingly glittery that you can't really show it on photos. Dark blue filled with prismatic and blue glitter. I can't really say much more than I love it!Nu till ett lack som jag är så oerhört glad att jag äger eftersom det inte går att få tag på längre. Det är The Dynamos från det svenska Indiemärket Brite Bird. Det här är mörkt blått med massor av silverglitter i. Det ser ut som en härlig stjärnhimmel på naglarna. Jag använder det inte superofta eftersom jag är lite rädd om dom dyrbara dropparna.

And now to a polish that I'm so glad that I have because it's not possible to find anymore. It's The Dynamos from the Swedish Indie Brand Brite Bird. It's a dark blue jelly with tons of silverglitter. It looks like a starry sky on your nails. I don't use it that often because it's too precious to me. Och det sista av de blåa är L.A Girl 3D Effect Brilliant Blue ännu ett helt ljuvligt blått lack med massa prismatiskt glitter i. Dock upplever jag det här som något ljusare än mina andra två favoriter och lite annorlunda i finishen. I vilket fall som helst så är det ännu ett lack som jag älskar. Tyvärr så verkar inte det här att gå att få tag på heller längre, men Zoya har ett som är i princip en dupe på det. Ja, det är faktiskt Zoya lacket som är en dupe vilket jag tycker är kul.

And the last of the blue ones is L.A Girl 3D Effect Brilliant Blue another amazing blue polish with prismatic glitter. But I think that this is a bit lighter than the other two favorites and also a bit different in the finish. Any how this is yet another polish that I just love. Unfortunaly this doesn't seem to be manufactured anymore but Zoya has a polish that is more or less a dupe for this. And yes it's actually the Zoya polish that is the dupe because this came first. 


Purrfect Pawlish Dagon on the thumb, Depend 422, Brite Bird The Dynamo, Mentality Brute and L.A Girl 3D Effect Brilliant Blue.

15 kommentarer :

 1. Pretty swatches!!! I think I would go for Mentality Brute. I like the color and matte effect of it. This is something worth trying out. Can't wait to get my hands on this....

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hope you find it because it's really worth owning.

   Radera
 2. Roligt initiativ med gamla favoriter, kul att se! Det blå lack som först poppar upp i mitt huvud är ChG Midnight mission

  SvaraRadera
 3. They are beautiful - and in my book Purrfect Pawlish Dagon is uber-gorgeous!!

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Oh ja och svårt att välja ut dom var det också bland alla fina.

   Radera
 5. Fina lack allihopa! Jag gjorde ett par 5-i-topp-listor när jag precis startat bloggen, då hade jag väl strax under 300 lack i samlingen. I dag tror jag faktiskt inte att jag skulle klara att välja bara fem favoriter i varje kategori. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju ca 600 som står är sorterade efter färg. Hade jag haft dom märkessorterade hade det nog varit mycket svårare.

   Radera
 6. Åhh de ärr ju bara sååå snygga alla fem!! Förstår att det är dina topp fem! Kul inlägg! :-)

  SvaraRadera
 7. Fina val! Kul att se såna här topplistor tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju själv att titta på andras så jag tänkte att då kanske någon gillar mina listor också.

   Radera
 8. Så många snygga lack, la girls ser super snyggt ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt suveränt. Zoya Dream är dock en dupe och det går att få tag på fortfarande.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!