tisdag 19 augusti 2014

Mentality - Brute

Jag skulle nog vilja påstå att jag var den första svenska bloggaren som visade ett lack från Mentality eller i alla fall en av de allra första som gjorde det. Och det är jag stolt över. När jag köpte mitt första var dom relativt okända som Indiemärke och såldes inte hos någon som skickade till Sverige.

Nu går dom att få tag på hos Edgy Polish vilket jag är så himla glad för, det är ett fantastiskt bra märke och jag är sällan besviken när jag målar med lack därifrån eller använder deras stampinglack.

Det här lacket som jag visar idag heter Brute och är ett Royalblått matt lack, men som ändå har lite skimmer i sig. När jag visade detta på naglarna för äldste sonen blev kommentaren (han är rätt hård i sina bedömningar..) jo, men det där var ju i alla fall annorlunda mot andra blåa lack vilket jag tar som en positiv kommentar.

Själv tycker jag det är superfint. Så vacker blå färg och att det är matt gör det som sagt lite annorlunda och jag älskar verkligen hur det ser ut på naglarna.

Formulan är ganska tjock och det passar mig utmärkt. När man målar med lack som blir matta måste man vara riktigt noga med att få dom jämna. Jag lyckades inte helt på första lagret, så har därför två. Men jag tror att man skulle kunna köra på bara ett också om man är riktigt petig.
I'd like to say that I was the first Swedish blogger that showed a polish from Mentality or at least one of the first who did. And I'm proud over that. When I bought my first bottle the brand was still relatively unknown as Indie Brand and wasn't sold at any site that shipped to Sweden. 

Now you can buy Mentality from Edgy Polish that is a Swedish site and I'm so happy for that, it's a fantastic brand and I'm rarely disappointed when I paint with polishes from them or use their stamping polish. 

This polish as I show today is named Brute and is a Royal Blue matte polish, but still has a little shimmer in it. When I showed my nails with this on to my eldest son his comment was (he's pretty harsh in his judgments ..) Well at least it looks different from other blue polishes which I take as a positive comment. 

Personally, I think it's super nice. So beautiful blue color and the fact that it's matte makes it as the son said a little differently and I really love how it looks on the nails. 

The formula is quite thick and it fits me perfectly. When painting with lacquer that becomes matte you have to be really careful to get them even. I did not entirely do that on the first layer, so therefore I have two. But I think one would be able to do it in just one if you are really picky.

18 kommentarer :

 1. Väldigt vackert! Den matta effekten är underbar :)

  SvaraRadera
 2. WOW, I just lost a bit of my heart to this blue beauty - I LOVE the finish and the way the shimmers glow in the matter....

  SvaraRadera
  Svar
  1. I understand that your heart skipped a beat. This is just amazing!

   Radera
 3. Väldigt snyggt, och jag är inte ens värst förtjust i matta lack.

  SvaraRadera
 4. Åhhh, så fint! Det hamnar på önskelistan direkt! Underbar kombo med färgen och glittret. Jag har Cobbler och det är toksnyggt det också. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cobbler har jag inte, men en del andra matta från Mentality och alla är lika fina.

   Radera
 5. Mentality gör verkligen underbara lack och detta är absolut ett av dem. Så vacker blå med en fint skimmer i. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett kanonbra märke och deras matta är ljuvliga.

   Radera
 6. Kanon snyggt på alla sätt och vis :)

  SvaraRadera
 7. Underbar färg! Den matta färgen gör lacket väldigt elegant :)

  SvaraRadera
 8. Ett fantastiskt blått lack! Får nog snart köpas in igen!

  SvaraRadera
 9. Älskar verkligen färgen, men jag är inget fan av matta lack :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller normalt sett, men det här älskar jag. Dessutom är det väldigt fint med topplack på också ;)

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!