onsdag 21 augusti 2013

China Glaze - Fancy Pants

Jag måste verkligen ta mig i kragen och börja använda de lack som stått länge i lådan och försöka ignorera köplusten ett tag!

China Glaze Fancy Pants måste jag ha köpt i våras någon gång eftersom det kom ut med vårkollektionen Avant Garden. Det var egentligen det lacket som jag var mest sugen på ur kollektionen och anledningen (tror jag) till att det blivit stående var att flaskan var helt kladdig och hade läckt duktigt när jag fick den. Tappade liksom sugen lite på det då. Nu var det ju så att det egentligen inte var något större fel på innehållet. Det hade inte torkat på något sätt och efter rengöring så inser jag att korken är sned och det var därför det blivit som det blivit.

Färgen är lite blurple alltså ett mellanting mellan blått och lila. Det finns även ett litet diskret rosa skimmer i det. I och med att det är lilatonat är det därför också svårt att fånga korrekt på bild. En väldigt trivsam färg som jag tycker är mycket fin. Lacket var smidigt att applicera. Två lager har jag på. Torktiden var också helt ok.

Jag tycker absolut att det här är ett fint lack även om det kanske inte är något som åker upp på min topp tio lista direkt.


I really need to get myself together and start using the polishes that has been standing long in the drawer and try to ignore the desire to buy new ones all the time!

China Glaze Fancy Pants, I must have bought it this spring since it came out with the spring collection Avant Garden. This was really the nail polish I was most keen on in the collection and the reason (I think) that it has been standing is that the bottle was sticky and had leaked proficient when I got it. That killed my enthusiasm a bit. Well after all there was no problems with the polish it self. It haden't got thick or anything and after cleaning the bottle I realize that the cork is skewed and that was why it had leaked.

The color is a little blurple thus a cross between blue and purple. There is also a small discreet pink shimmer in it. Because it's purple tinted, it is therefore also difficult to accurately capture the the color on photo. A very pleasant color that I think is very nice. The polish was easy to apply. Two layers is what I have on. The drying time was also quite ok.

I definitely think this is a fine lacquer although it may not be something that goes up on my top ten list.

23 kommentarer :

 1. Fancy pants is one of my favorite China Glaze's :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I like it a lot and I'm glad that I finally got it out from the drawer.

   Radera
 2. Förstår precis hur du menar! Det känns som att man varje dag vill köpa nya lack trots att det sitter massor av otestade lack hemmma (som man en gång av superglad när man köpte).
  Fancy pants var jättefin verkligen, den måste upp på min önskelista ;)

  SvaraRadera
 3. Det är fint, men just nu kände jag mig mest bara väldigt nöjd över att jag inte lyckades skriva upp det på önskelistan ens trots att jag trodde att jag skulle tycka om att bära det väldigt mycket. Intresset för det har svalnat rejält, märker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intresset svalnar ju oftast efter ett tag när lacken inte är nya längre.

   Radera
 4. Jag ska följa ditt exempel och försöka ta mig igenom mina berg med otestade lack innan det får komma hem nya! Det här ser jättefint ut, står också otestat här någonstans :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara så sjukt svårt att låta bli att köpa nytt!

   Radera
 5. Jag har också ganska många lack som står otestade här hemma. Bara att börja att beta sig igenom alla. Tycker det här lacket var riktigt fint. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ju lite dåligt samvete över alla fina otestade som står där.

   Radera
 6. Fint lack, Gina Tricot har ett dupe till detta lack.. Jag verkligen älskar sånnahär lack, sjukt fint skimmer har dom i sig! :) Här har jag det på mina naglar, gammal bild, men ändå! :) http://instagram.com/p/YuoH6Ax39R/

  Jag borde också ta mig igenom alla mina otestade lack.. Har en hel del..

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du sa att Gina har en dupe, underlättar för min kollega som tyckte mycket om det här :)

   Radera
 7. I still have this on my wish list! Love it!

  SvaraRadera
 8. I love this polish!! And I have to get my ish together too and paint with my untrieds... :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. I have way to many untried. It doesn't feel ok.

   Radera
 9. Jag går inte alls igång på basfärgen, men skimret är ju fint till det.

  SvaraRadera
 10. Skimret lyfte lacken en dimension högre!
  Jag måste också binda fast köpfingret nu ett tag ;) Har alldeles för många otestade lack nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, men det är svårkontrollerat det där köpfingret.

   Radera
 11. Jag förstår vad du menar. Jag är också bättre på att köpa än att använda lack just nu och den otestade delen samlingen bara växer... Det här var ett snyggt lack, även om jag kanske inte blev kär i det direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog kalla det här för lite vardagslack. Snyggt, men kanske inget jag använder när jag ska på fest.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!