söndag 1 april 2012

Nailart Sunday med NYX Sunday Afternoon

Den här veckan har jag återigen en väldigt enkel design att visa er som bidrag till Lelack:s Nailart Sunday.

Igår hade vi den stora äran att få gå på 90-års uppvaktning. Nej, inte två personer som fyllde 45 eller något sådant utan en alldeles äkta 90-åring. Och en ganska pigg sådan till på köpet.

Självklart vill man vara snygg om naglarna, men kanske inte sticka ut allt för mycket. Det är ju trotts allt jubilaren som ska ha uppmärksamheten. Då jag tänkte ha på mig en beige tunika med stora svarta prickar fick designen bli inspirerad av detta.

Som bas valde jag NYX Sunday Afternoon ett svårbeskrivet, men helt underbart lack. Påminner en hel del om OPI:s Designer De Better. Lite champangefärgat tycker jag nog man kan säga, men även silverfärgat och så finns det drag åt brunt. Underbart att lacka med täcker på två lager men min vana trogen så la jag dit ett tredje lager. Torkar dessutom kanonbra. Rekommenderas alltså!

Men, nu handlar det ju också om Nailart i det här inslaget. Jag bestämde att jag ville ha svarta prickar på, men inte för mycket, så jag la bara några stycken långt ner på nageln. Jag använde mig av Konads specialfärg och ett Dottingtool för ändamålet. Jag har enbart använt dottingtool en gång innan så jag är inte riktigt van än, men jag är ändå väldigt nöjd med resultatet.

Prickarna är kanske inte precis jämnstora, men det struntar jag i.Så här ser tyget i tunikan ut. 

Färgen på Sunday Afternoon är kanonfin. Diskret, men ändå iögonfallande på något sätt. 


En liten fråga då som avslutning. På många bloggar skriver man ut vilken kollektion lacket tillhör och var man har köpt det. Är det något som ni tycker jag borde göra också?


This week I have again a very simple design to show you as a contribution to Lelack's Nails Sunday.

Yesterday we had the great honor to be invited to a 90-year courtship. No, not two people who turned 45 or something like that. One person turning 90.

Of course you want to have a nice manicure your nails, but not one that stand out too much. Since the birthdaylady should be the one who gets the attention. I had decided to wear a beige tunic with big black dots and my design is inspired by that.

As a base, I chose NYX Sunday Afternoon who has a colour difficult to describe, but absolutely beautiful finish. Reminds me a lot about OPI's Designer The Better. A little champagne-colored, I think you could say, but also silver and there is tighten brown. Wonderful to paint with covers in two coats, but my habit, I laid  a third layer. Dryes fast. I can surely recomend this one!

But, now it is also about Nailart. I decided that I wanted to have black spots on, but not too much, so I added just a few of them far down the nail. I used Konad special paint and a Dottingtool for the purpose. I've only been using dottingtool once before so I'm not quite used yet, but I'm still very happy with the results.

1 kommentar :

  1. Snygg matchning!
    Personligen behöver jag inte den infon, men det kanske är bra för folk som inte är så insatta i branchen än :)

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!