tisdag 3 april 2012

OPI Warm & Fozzie

Dagens lack är från OPI:s mycket ombloggade Muppets kollektion.

Det här ska väl egentligen vara ett höst/jul lack, men när jag sitter och skriver det här så är det 4 minus ute så jag behöver lite extra värme i form av ett riktigt varmt och mysigt lack.

För det är precis var det är. Namnet är mycket passande tycker jag det inger liksom en myskänsla. Färgen är Brun/brons/guld/grönaktig. Det vill säga mycket svår att sätta ord på. Foil skulle jag tro, rätta mig gärna om jag har fel för jag har inte riktigt fått kläm på det där än.

Det är lätt att lacka med och torkar fort, men är i det skiraste laget. Jag har tre lager och topplack på bilderna, men i solljus ser jag att det kanske skulle varit bra med ett fjärde. Men det är snabbt förlåtet för lacket är underbart.


Jag brukar inte tycka om Brunaktiga saker, men det här är ett undantag.

Det blir en hel hög med bilder i dag eftersom lacket var svårt att fånga i sin skönhet.


Jag har nu även testat Poshé Fast Drying Top Coat. Omdömme: Mycket bra, torkar fort och blir glansigt och fint. Dock torkar det inte riktigt lika fort som Seche Vite vilket jag upptäckte när min tumnagel inte längre såg lika fin ut efter att ha öppnat en kartong. Mina förhoppningar är att det inte ska ha samma förmåga att få lacket att dra ihop sig som Seche har. 

Vad har ni för erfarenheter av detta?


Today's paint is from OPI's Muppets collection.

This should pretty much be a Fall / Christmas color, but when I'mt writing this, it is 4 below cero outside so I need a little extra heat in the form of a really warm and cozy coat.

For that is exactly what it is. The name is very fitting, I think it makes you feel warm and cozy. The color is brown / bronze / gold / greenish. That is very difficult to put into words. Foil should I believe, correct me if I'm wrong because I have not quite got the hang of it yet.

It is easy to paint with and dries quickly but it is a bit sheer. I have three coats and top coats in the pictures, but in the sunlight, I see that it might have been good for a fourth. But it is quickly forgiven for a polish as  wonderful as this.

I have now also tested Poshé Fast Drying Top Coat. Rating: Very good, dries quickly and becomes shiny and nice. However, drying is not quite as fast as Seche Vite which I discovered when my thumb nail no longer looked as nice after opening a box. My hopes are that it will not have the same ability to get the polish to contract as Seche have.

What are your experiences with this?
 

7 kommentarer :

 1. Oooh, snyggt! Hamnar i min "hoppas jag kan få tag på"-lista...
  Jag gillar Seeche Vite för att det torkar så snabbt o blir så härlig yta, men jag får tip wear (?) på två röda när jag har det...är det så det blir när det drar ihop sig?
  Jag har nyligen börjat läsa nagelbloggar o är inte helt insatt i terminologin än...kanske borde börja på en ordlista...tip wear, jelly-lack, kräm-lack, flakes, hololack osv....
  Jaja, jäkligt snyggt lack iaf...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag menar. Tip wear, du ser jag är inte helt hemma i alla nageltermer heller ;)

   Radera
 2. Då kan du tänka dig - jag som normalt sett brukar tycka om Brunaktiga saker var det här extremt lätt att älska! Gillar att det finns så många färger inbakade i det, men ändå att helhetsintrycket är koppar/brunt. Helt klart en av vinterns favoriter (näst efter Péridot!)
  Sitter för närvarande och lackar med OPI It's my year, en annan favorit :) som dessutom passar bra som påskmanikyr tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peridot är ju superfint, men jag fick nöja mig med Evening at Ch.Marmont :)

   Radera
 3. Det ser jättefint ut! Synd att det är så skirt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast å andra sidan var det väldigt lätt att lacka med och torkade fort så det kändes inte jobbigt.

   Radera
 4. Åh, vilken fin färg! Hmm.. undrar om jag inte saknar just den nyansen i samlingen ;) Hihi.

  Tack för kommentaren!
  Lacket är helt jäkla fantastiskt, jag blev typ förhäxad av det varje gång jag tittade på mina naglar (vilket var helt oväntat, det är ju rosa?!). Men missfärgningen är det värsta jag har sett :P Har du några tips, så får du hemskt gärna ge mig!
  Kram
  /Maria

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!