tisdag 12 december 2017

Winter Nail Art Challenge: Gingerbread or LuciaDagens tema är pepparkakor eller Lucia. Lucia la jag dit eftersom jag som svensk har en ganska djupt rotad tradition med att fira Lucia runt den 13:e December. För mig är det en av höjdpunkterna att få åka till grannsamhället och lyssna på det fantastiska luciatåget med kören i kyrkan. Så därför har jag givetvis valt att göra en Lucia inspirerad manikyr.

Låt mig då förklara hur jag har tänkt. När jag var barn och tonåring var jag med i vår kyrkokör och det bästa på hela året var just luciatåget. Älskar alla dessa underbara sånger. Givetvis hade vi våra vita lucialinnen men något glitter kom det inte in i vår kyrka. Kyrkvaktmästaren sa vänligt (eller kanske faktiskt ganska barskt) ifrån att han inte tänkte städa upp efter det så istället hade vi alltid vackra kransar i håret gjorda av lingonris och kring midjan röda band där Lucians var bredare än tärnornas.

Det gröna Zoya Logan får symbolisera lingonkransen och sen har jag Isadora Glamour White som lucialinne med ett rött band stämplat med hjälp av mönster från Über Chic Christmas 02 och Hit The Bottle Drop Red Gorgeous.

Jag är verkligen så himla nöjd med den här manikyren och jag ser fram emot morgondagen väldigt mycket.

Today's theme is gingerbread or Lucia. I added Lucia since I'm Swedish and our Lucia tradition goes way back in history. To me one of the highlights in December is going to the church in a community nearby and listen to the Lucia concert with their amazing choir. So, of course, I've chosen to make a Lucia-inspired manicure.

Then let me explain how I've been thinking. When I was a child and a teenager I participated in our church choir and one of the best part of that was Lucia. I love all these wonderful songs we sang. Of course we had our white Lucia gowns but glitter did not come into our church. The janitor of the church said kindly (or maybe actually quite harshly) that he refused to clean up after that, instead we always had beautiful wreaths in the hair made of lingon rice and around the waist red ribbon where the Lucias were broader than her terns.

The green Zoya Logan symbolize the lingon wreath, and then I have Isadora Glamor White as a gown with a red ribbon stamped using patterns from Über Chic Christmas 02 and Hit The Bottle Drop Red Gorgeous.

I'm so very happy with this manicure and I'm looking forward to tomorrow very much.
8 kommentarer :

 1. How beautiful! It was really nice to learn about Lucia so Thankyou!

  SvaraRadera
 2. I love this Christmas mani and especially your story behind it!

  SvaraRadera
 3. Ilove you elegant Christmas mani and the story behind it.

  SvaraRadera
 4. Love the little bows! So cute! <3

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt lussefirande! Och vilken superfin manikyr! Min blev inte alls så elegant, jag har alltid liiite för bråttom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade lite bråttom när jag gjorde den här också så lussesärken blev lite skrynklig, men det brukar dom ju oftast bli i verkligheten också så jag bestämde mig att det fick duga :)

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!