fredag 29 april 2016

Holofredag - Nine Zero Lacquer Refraction

Sminkan & Emma har blåst liv i den avsomnade Holofredagen vilket glädjer mig riktigt mycket. Jag ska försöka vara med så mycket jag kan, men förmodligen inte varje fredag.

Idag tänkte jag visa er ett lack från ett för mig nytt märke, men ett ganska upphausat ett. Och detta av anledningen till att det är JessFace90 som är en av de största YouTubarna gällande nagellack som skapar de här lacken. Och en av de första jag började följa när jag upptäckte lackvärlden på YouTube.

Hon har döpt sitt märke till Nine Zero Lacquer och jag har sett många snygga swatcher på lack därifrån så när hon skulle släppa sin senaste kollektion Roy G Biv hakade jag på trenden.

Jag beställde fyra lack, sen sa plånboken stopp till mig. Först ut blir R:et i kollektionen för den är döpt efter regnbågens färger. Refraction är alltså ett rött lack, med en bra holo i sig.

Jag visste redan från början att det skulle vara tjock formula på de här lacken, vilket passar mig. Två lager räcker gott och väl, jag tror att man kan komma undan med ett också. Torktiden var bra och på bilderna har jag topplack på. Däremot var penseln i den här flaskan inte ett dugg kul. Spretig och lite svårjobbad. Tråkigt på ett annars så bra lack.

Vad kan man säga om färgen då? Ja, inte så mycket egentligen. Det är ett rött holo. Absolut snyggt, men det skiljer sig kanske inte så värst mycket från andra röda holon. Nu kanske det låter som att inte jag gillar det här, men det är ju helt fel. Jag tycker det är riktigt snyggt, men det jag försöker säga är att det inte är något unikt rött holo utan finns liknande hos andra märken.
 


Sminkan & Emma has breathed life into the sleeping beuty Holo Friday, which pleases me a lot. I'll try to participate as much as I can, but probably not every Friday.

Today I show you a polish from a new brand for me, but a brand that has gotten quite a bit of attention. And this for the reason that it's JessFace90 which has one of the bigger nail polish You Tube channels that has created the brand. And she is also one of the first I started to follow when I discovered the nail world on YouTube. 

She has named her label Nine Zero Lacquer and I have seen many great swatches from the brand so when she was releasing her latest collection Roy G Biv I latched on to the trend.

I ordered four polishes, after that my wallet stop me. First up is the 'R' in the collection because it's named after the colors of the rainbow. Refraction is therefore a red polish, with a good holo.

I knew from the start that these has a thick formulation which suits me. Two layers is enough, I think you can get away with one as well. The drying time was good and in the pictures I have topcoat on. But unfortunaly the brush was not good in this bottle. It was sprawling and difficult to work with.To bad on a otherwise really good polish. 

What can be said about the color then? Well, not much really. It's a red holo. Absolutely neat, but not so much difference from a lot of other red holos. Now that might sound like I don't like this, but that is completely wrong. I think it's really nice and like a lot, but what I'm trying to say is that it's nothing very unique about it. You can find similar with other brands too. 
11 kommentarer :

 1. Alltså, så galet fint! Är så sugen på att skaffa mig hela den här kollektionen, men har redan ett par beställningar på väg hem så får nog lugna mig. En annan månad. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var också sugen på hela kollektionen, men det bara gick inte pengamässigt. Kanske kompletterar vid ett senare tillfälle.

   Radera
 2. Älskar röda holosar och det här är inget undantag! =) Kör också holo av och till på fredagar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är också galen i röda holosar, svårt att låta bli att köpa.

   Radera
 3. I love Nine Zero, definitely a brand I return to again and again!

  SvaraRadera
 4. I love red holos, including this one <3

  SvaraRadera
 5. Åååh så läckert :)
  Jag har följt Jess ätt länge nu och hon är den första jag vänder mig till då en ny kollektion kommer ut... hon har alltid de bästa swatcherna :)
  Det här lacket är så otroligt fint :)
  Jag älskar röda holo lack.. jag har inget själv men jag älskar hur de ser ut :)
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollar gärna på hennes swatcher också innan jag köper något. Lagom längd på videorna och bra kvalité och så även på hennes lack.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!