fredag 20 juli 2012

Holofredag Ozotic 516

Nu kommer jag få skämmas lite grann...

Det här är mitt första Ozotic lack som jag provar och jag är väldigt nöjd med formula, pensel och torktid. Holoeffekten kan man ju absolut inte klaga på heller. Nej, det jag vill klaga på är nog mer mig själv.

Varför köpte jag ett blekrosa hololack? Trodde jag på fullaste allvar att jag skulle tycka det var så där suveränt intressant?

Misstolka mig fel, det här är ett synnerligen vackert lack, men jag kan inte hjälpa att jag tycker färgen är tråkig! När man tar foton med blixten på eller när det är en lampa i närheten är det här en skönhet en fantastisk skönhet, men utan lyse på bara ett vanligt diskret tråkigt lack.

Får man ens tycka så om ett av Ozotics utgående lack?

På bilderna har jag tre lager av 516 och ett lager Seche över. Och det där med att få utomhusbilder det la jag ner den här gången utan att ens försöka. Det liksom dyker upp en sång i mitt huvud som illustrerar situationen rätt bra: Regnet det bara öser ner!


För övrigt så är den här fredag en av årets absolut bästa och en av årets absolut sämsta. Bästa för att det här är sista jobbardagen innan jag äntligen får semester och sämsta därför att en av mina absolut bästa jobbarkompisar och lacksnackarkompisar jobbar sin sista dag.

För att ni bättre ska förstå vad jag menar med tråkig färg tänker jag bjuda på en bild som illustrerar hur lacket ser ut i tråkigt svenskt dagsljus utan sol!

Förstår ni nu vad jag menar? Nåja, mina förhoppningar är att som så många andra gånger att jag ska ändra åsikt och efter att ha haft det på ett litet tag inse skönheten.


Now I get embarrassed a little bit ...

This is my first Ozotic polish that I try and I'm very happy with the formula, brush and drying time. The Holoeffect one can certainly not complain about either. No, what I want to complain about is probably more of myself.

Why did I bought a pale pink holo? Did I actually belive that I would think it was all that interesting?

Don't get this wrong, this is a beautiful polish, but I can't help but think the color is boring! When you take photos with the flash on or when there is a light in the vicinity, this is a beauty, but not just a plain discreet dull varnish.

Is this even ok to think about one of the Ozotics?

In the pictures I have three layers of 516 and a layer of Seche. And the thoughts about taking outdoors photos was just a joke! It kind of pops up a song in my head that illustrates the situation quite wellRaindrops keep falling on my head!


By the way, this Friday one of the year's best and one of the worst. Best for this is the last working day before I finally have my summer holiday and the worst because one of my absolute best work mates and varnish talking buddies work her last day with me.

If you wonder why the last picture is there, it's just to illustrate what I mean with boring color. Not to exiting in the Swedish daylight without sun! But my hopes are still that I will change my mind and start see the true beuty in this polish!

13 kommentarer :

 1. Skämmas vore ju rätt onödigt tycker jag... Gillar man ett lack så är det väl oftast för färg och finish, och inte för att det inte tillverkas längre?

  Nu låter jag säkert lite anti, men det är jag också. Jag är faktiskt ruskigt trött på hetsen över utgående lack och alla indie-märken som görs i så små upplagor att de hypas upp mycket för att de är så svåra att få tag på. Jag försöker hoppa över det där helt och hållet, även om jag själv är helt säker på att jag en dag kommer sitta och ångra mig bittert över att ett visst lack inte kommer gå att få tag på utan att hosta fram 500kr för det.

  SvaraRadera
 2. Tja, färgen är väl inte så spännande, men holoeffekten är verkligen suverän!

  SvaraRadera
 3. Får jag säga att jag faktiskt gillar bleka nyanser av holo? :D Det ser så stiligt ut på den sista bilden! Och holoeffekten är underbar!

  SvaraRadera
 4. The holo effect is amazing, but I kinda agree with you, the colour isn't the most interesting. Could it be layered over a darker colour to make the polish pop more?

  SvaraRadera
 5. Jag är inte helsåld på alla Ozotics nyanser heller. De gör fram för allt alldeles för många i rosa och lila toner som är gräsligt lika varandra. Hade jag inte varit tokig med fulla kollektioner så hade jag heller aldrig gett mig på 516. Men holoeffekten är ju underbar :)

  SvaraRadera
 6. Verkligen fin holoeffekt men jag hade nog satsat på de med mer färg. :) Själv äger jag inte ett endaste av alla dessa hololacken. Inga Ozotic, inga Layla, inga Jade osv. Men varenda gång jag tänker beställa blir jag tveksam då de kostar ganska mycket. Håller med Chaosophia ang. hetsen med lack som är svåra osv. En dag ska jag minsann beställa några...Layla och Jade lockar mest. :)

  SvaraRadera
 7. Sådär känner jag också... Hålla på och jaga svårhittade lack, och ju dyrare och konstigare ju bättre.. Nä, fasen. Då blir det inte roligt längre. Jag köper de jag tycker ser fina ut på vanliga webshoppar, och dyker det upp ett indielack på mig väg, så fine... Men jag kommer aldrig att hålla på och jaga miniupplagor för sakens skull...

  Och f ö håller jag med dig om lacket, det är inte så jag gråter av lycka när jag ser det, men holot e fint!

  SvaraRadera
 8. När holot blir belyst syns ju inte så mycket av det blekrosa utan ser mer silvrigt ut.

  Jaga utgåendelacker eler Indielack ligger inte för mig heller. La en beställning på Ozotic när jag fick reda på att de inte skulle tillverkas mer men bara på de färger som tilltalade mig. indielacken tittar jag ens sällan åt, visst är de vackra men inte SÅ vackra.

  SvaraRadera
 9. I see what you mean, not too exciting in the shade but iit is BEAUTIFUL in sunlight!! Such strong holo!! Maybe you should just wait for a sunny day to wear it!!! Or stamp it up so it looks good even in the shade!

  SvaraRadera
 10. Chaosophia jag är också väldigt trött på hetsen kring de här lacken. Jag köpte dom därför att jag verkligen ville ha dom inte för att dom kommer att försvinna och kanske blir unika. Det här såg väldigt fint ut på bilder och jag vill så gärna gilla det, men nä. För mig lockar Jade lacken väldigt mycket.

  Kerstin holon i det här är verkligen suverän.

  MNPO du får absolut säga att du gillar bleka nyanser. Det är ju en fruktansvärd tur att vi alla tycker olika. Tänk vad tråkigt det varit annars!

  Jag har två till i färger som mer ligger åt mitt håll, men jag kommer nog inte att köpa in fler av dom här. Då lägger jag hellre pengarna på Jade lacken.

  Pamsan, skönt att fler struntar i hetsen. För mig blir det lite tvärtemot effekt. Om det är ett väldigt dyrt lack så blir jag istället lite anti och tycker att det omöjligt kan vara värt så mycket!

  Linda, jaga lack är inte min grej därför köpte jag detta och ett par till innan man behöver jaga. Sen att just det här köpet blev en besvikelse är ju en helt annan grej. Hypen med alla Indie lack förstår jag inte alls! Många av dom är inte ens särkskilt fina. Bara dyra.

  Lela, jag håller med det är ganska silveraktigt, men ändå alldeles för tråkigt utan ljus på. Jag gjorde som du beställde lite Ozotic när jag hörde dom skulle försvinna, tänkte passa på innan det blev jobbigt. Sen att den här kom med.. Tja, tillfällig sinnesförvirring kanske. Men den såg fin ut på andras bilder.

  Gosia it's surely a beauty in the sunlight, but we live in Sweden and right now the sun is hiding most of the time. Not so nice looking in the rain. But I think I will try to put some stamping on.

  SvaraRadera
 11. Visst, basfärgen är ju inte särskilt rolig. Men herrejesus - vilken holoeffekt! Vackert!

  SvaraRadera
 12. Ja, det är väl en lite halvtrist färg. Regnbågarna hjälper ju upp det och gör det jättefint, så klart, men i sig är det väl kanske inte så spännande. Jag är i och för sig ibland sjukt svag för nude-nyanser på hololack och den här kan väl kvala inom den gruppen. Jag har det dock inte själv, har jättefå av Ozotics lack eftersom jag började köpa Glitter Gal och därför hade många av färgerna redan.

  SvaraRadera
 13. Färgen är såklart inte jättehoppla men med de regnbågarna så tycker jag att det är underbart i alla fall:)Sen kan jag också tycka att Nudeholo är väldigt snyggt, det är regnbågarna det hänger på liksom. Eller ja och nej, jag älskar att det har kommit så många holo i färg, men jag är extremt tolerant mot tråkiga färger om lacket levererar mkt regnbågar.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!