måndag 11 mars 2013

Blue Monday - Zoya Robyn Vs. China Glaze Sunday Funday

Lindas blåa måndag är här igen, denna måndagen har jag valt att inte göra ett vanligt inlägg utan istället en jämförelse mellan Zoya Robyn och China Glaze Sunday Funday.

Anledningen till detta är egentligen att en av tjejerna i vår Lacka - Byt grupp efterfrågade Robyn och när jag sökte runt lite på nätet läste jag att Sunday Funday från China Glaze nya Avant Garden kollektion skulle vara mer eller mindre dupe till den. Nu låg det ju dessutom till som så att Robyn redan fanns hos mig och Sunday Funday gör det också sen i fredags då mitt paket från Nailsupplies dök upp.

Är dom dupes då? Vi kan ju börja med att kolla på en flaskbild på dom två.


Här är det ju ingen större tvekan om att dom är extremt lika färgmässigt. 

Men hur är det då när dom väl kommer på naglarna. Formula mässigt måste jag säga att jag föredrar Zoya Robyn även om jag fick lägga tre lager av den för att få den att täcka ordentligt. Det är absolut inget fel på Sunday Fundays formula heller, den är lite tjockare och man får vara lite mer försiktig när man målar med den så man inte får massa i nagelbanden. Absolut inga problem att få detta lacket att täcka på två lager. 

Torktiden är ungefär likvärdig. Faktiskt inte jättebra på någon av dom. Ganska normal troligen, men jag börjar bli bortskämd minsann.

När jag målat visade jag fram handen för både sonen och mannen och ingen av dom märkte att det var två olika lack. Inte ens när jag talat om det. 

Jag får för mig att det skiljer lite i färgen på dom. Sunday Funday är kanske pyttelite ljusare, men helt ärligt är det så lite så sitter man inte och stirrar på naglarna märks det inte. Och då menar jag verkligen stirrar för att man ska försöka hitta olikheter. 

Dupes? Ja, det är nog så nära man kan komma i alla fall. Vilket jag i och för sig kan tycka är trevligt för dom som söker efter Robyn, men inte fått tag på det. China Glaze Sunday Funday är absolut en värdig ersättare för det. Jag skulle nog till och med vilja säga att sluta leta. 

Vad säger ni? Är dom dupes eller inte?

On Swedish blogs it's Blue Monday today a theme day that Linda at Linda's Nailorama is the host of. Today I won't be showing you a regular post but instead a comparision of two beautiful polishes. Zoya Robyn and China Glaze Sunday Funday.

The reason why I'm doing this is that one of the members in our FB group Lacka - Byt was asking if someone had a Zoya Robyn to spare. I have one but wasn't to keen on trading it. So I googled the polish and realised that some other blogs stated that there is a dupe and a very new polish that was on it's way to my mailbox. The polish is China Glaze Sunday Funday. Lucky enough my package from Nailsupplies was in my mailbox last friday so I took the time to compare these two. 

If you look at the picture with the two bottles they look very similar to eachother. But on the nails? Are the similar there too?

Yes, I certinaly think so. If I sit and stare at my nails I imagen that Sunday Funday might be a tiny bit brighter than Robyn, but that is when I really stare to try to find difference between the two. 

My son and husband didn't notice that I had two different colors on when I asked them about the color. 

I would say that they are very close on being dupes or maybe they even are dupes. What do you think?

27 kommentarer :

 1. Wow, jag kan inte se nån skillnad, de var otroligt lika....och en underbar färg verkligen.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag skulle säga att de är dupes! Iallafall på min laptop-skärm :-) Finfina lack, jag väntar också på detta CG-lack som är på väg från TD :-)

  SvaraRadera
 3. What a great job- you've done a great comparsion! :) I think there's still too less post like that. I think they are dupes :)
  Hugs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree, it's great with comparsion posts. Saves a lot of money ;)

   Radera
 4. Ja, dupes! Och vad kul. Nu vill jag verkligen ha Sunday Funday

  SvaraRadera
 5. Definitivt dupes utifrån dina bilder. Det är omöjligt att se någon skillnad. Riktigt fin färg dessutom :)

  SvaraRadera
 6. Väldigt lika!!!
  Och snygga :)upp på vill ha listan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ångrar absolut inte köpet av dom här. Fina :)

   Radera
 7. Fick just hem Sunday Funday och känner att jag garanterat klarar mig utan Robyn även i fortsättningen... har iofs inte letat efter det heller :)

  SvaraRadera
 8. Close enough in my book to call them dupes - the lill' pretties...

  SvaraRadera
  Svar
  1. They are so pretty and the color makes me happy!

   Radera
 9. Fantastiskt! De är verkligen otroligt lika! Tack för jämförelsen, nu behöver jag inte jaga Robyn land och rike runt. Enklare att få tag på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan du sluta jaga och som du säger så är det ju enklare att få tag på Sunday Funday.

   Radera
 10. I think they're as close to dupes as they get. It's a pretty blue though :)

  SvaraRadera
 11. Oh thank you thank you for this comparison!!! They look identical to me and you just saved me some money!!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. That's great I like to help people save money so they can buy more polishes :)

   Radera
 12. På min skärm ser jag ingen skillnad alls! Bra jämförelse! :D
  Jag har Robyn och är jättenöjd med den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då behöver du definitivt inte Sunday Funday också.

   Radera
 13. Thanks for the comparison! Now I know I can just stuck with Robyn.

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!