onsdag 11 oktober 2017

CND Vinylux - Viridian Veil

Pressutskick

Jag har påbörjat ett jätteprojekt! Min pappa var en flitig amatörfotograf, när han dog för över 16 år sedan lämnade han ett jättebildarkiv efter sig, men i form av diabilder. Dom där har stått i min garderob och sorgligt nog kan jag säga att jag kanske tagit fram projektorn en eller två gånger på de här åren. Nu har jag skaffat grejer så bilderna ska skannas in och kunna njutas av på dator eller tv eller kanske framkallas. Vi pratar om en sisådär 20-25000 bilder så jag har att göra.

Men idag är det grön onsdag hos Karin på Vacker & Underbar och självklart vill jag vara med. Lacket jag visar kommer från CND Vinylux Nightspell kollektion och jag hoppas att ni inte missat att man kan vinna hela den kollektionen här hos mig. Det inlägget hittar ni här

Viridian Veil är ett tealfärgat metalliclack. Riktigt bra att måla med och ett lager kan nog räcka på korta naglar. På bilderna har jag två och topplack. Man får vara lite petig när man målar så man får raka fina linjer för det blir lite borstmärken, men dock inte alls lika tydliga i verkligheten som på mina bilder. 

Det här tycker  jag är en riktigt vacker färg som absolut funkar året om. Jag tänker mot härliga höstlöv, gnistrande snö, mot en vacker vårhimmel och så klart vid poolen på sommaren. 

Pressutskick

I have started a massive but fun project! My dad was a diligent amateur photographer, when he died more than 16 years ago, he left a huge archive with images, but in the form of slides. Those have since then sadly been stored in one of my closets and I can honestly say that I might have taken out that slideprojector only once or twice these years. Now I have bought equipment to scan the pictures  so that we can enjoye them on a computer or tv or even make papercopies. We are talking about 20-25000 photos so I have some work to do.

But today it's Green Wednesday at Vacker & Underbar and of course I want to join. The polish I show comes from the CND Vinylux Nightspell collection and I hope you haven't missed that you have the chanse to win the entire collection. You can find that post here!

Viridian Veil is a teal-colored metal polish. Really good to paint with and one coat may be enough on short nails. In the pictures I have two and topcoat. You should be a bit careful when painting so that your brushstrokes makes straight nice lines because there are some brush marks, but not as clear in reality as in my pictures.

This I think is a really beautiful color that definitely works all year long. I am thinking of this with lovely autumn leaves, sparkling snow, against a beautiful spring sky and clearly at the pool in the summer.


8 kommentarer :

 1. Oj vilket monsterprojekt! Är det så att man inte vågar räkna på hur lång tid det kommer ta eller går det snabbare än man tror? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vågar inte ens tänka på hur lång tid det här kommer ta! Men det är klart värt, så himla roligt att se alla dessa bilder igen på så mycket människor som tyvärr inte finns med oss längre.

   Radera
 2. Så snyggt! Och håller med om monsterprojekt, min bror har tänkt göra samma sak med min pappas bilder. Får se om det blir av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag att det blir, men oj vad jobb det är!

   Radera
 3. Vilket projekt! Min pappa efterlämnade också diabilder, om än inte alls lika många, och jag har inte kommit fram till att scanna in dem fast det har gått tio år nu.
  Fint lack! Just det fick jag inte något pressprov på och det är lite synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det konstigt att det ska vara så svårt att få sånt att bli av!

   Radera
 4. Ett jättefint lack! Det låter som ett jätteprojekt, men så roligt att ta bara på hans verk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns så himla bra att äntligen göra det här och vad mycket minnen som dyker upp!

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!