måndag 25 september 2017

CND Vinylux - Mercurial

Pressutskick

I augusti så släppte CND sin nya Nightspell kollektion i både Vinylux och Shellac, jag har fyra av lacken från denna och idag är det dags för Mercurial att bli först att visas.

Lacken i Vinylux serien är kombinerade med baslack, vanligtvis så brukar jag glömma det och ändå ha någon typ av bas under, men inte idag. Det där har både sina plus och minussidor. Plus för att det blir ett moment mindre, men minus just på mig eftersom jag har ganska ojämna naglar och normalt sett använder en ridgefiller som underlack. I vilket fall som helst så måste jag säga att lacket var väldigt bra att måla med och två lager räckte för täckning. Jag har använt mig av CND:s topplack i Vinylux serien för att avsluta manikyren. Enligt deras egna uppgifter ska en sådan här manikyr kunna räcka i ca en veckan något som jag inte kommer att kunna bekräfta då det troligen inte alls kommer att sitta kvar så länge eftersom jag byter lack nästan varje dag just nu, men om jag reser iväg någon gång kommer jag att hårdtesta.

Nu till färgen på lacket. Silvergrå eller Silver med en grå ton foil, du kan själv välja. Jag själv måste säga att det här tilltalar mig väldigt mycket. Trodde nog inte det skulle vara så snyggt som det är. Dock är jag rätt säker på att jag kommer använda det med mitt vanliga baslack nästa gång då jag tycker att mina "räfflor" i naglarna syns igenom lite väl mycket annars.

Press Sample

In August, CND released it's new Nightspell collection in both Vinylux and Shellac series, I have four of the polishes from this and today it's time for Mercurial to be first out.

The Vinylux polishes is combined with base coat, I usually forget that and still put on my regular base coat but not today. It has both its plus and minus. Plus, because it will be one step less to get a nice manicure and minus for me because I have quite a lot of ridges on my nails and usually use a ridge filler as base. In any case, I have to say that the polish was very good to paint with and two layers were enough for coverage. I have used the CND's topcoat in the Vinylux series to finish the manicure. According to their own information, such a manicure should be able to last for about a week something that I will not be able to confirm since it will probably not last for as long as I change my polish almost every day right now, but if I will go on a vaccation sometime I will test this for real.

Now to the color of the polish. Silver gray or Silver with a gray tone you can choose. The finish is foil.  I myself have to say that this appeals to me very much. Never thought it would be as nice as it is. However, I'm pretty sure I'll use it with my usual basecoat next time since I think my ridges shines through a bit too much this way.

5 kommentarer :

  1. Very pretty polish that will come in handy for the holidays too. I still haven't tried CND Vinylux but I want to

    SvaraRadera
  2. I love the silver fleck look. It's neat!

    SvaraRadera
  3. Pretty colour, would look great as a base for wintry nail art

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!