torsdag 16 februari 2017

YSL - Peace Green

Jag hade tänkt att skriva det här inlägget igår, men spenderade en hel del av kvällen chattande med Apple support för att konstatera att min en månad gamla mobil har tvärdött! Japp, jag är sur.

Men nu går vi över till något mycket trevligare nämligen YSL Peace Green ett av förra årets snackisar i lackvärlden. Ett lack som jag letade efter på flygplatsshoppar i alla affärer som jag kom i närheten av i London som sålde YSL utan att hitta, då det var slutsålt överallt. Inte förrän vi var i Kalmar och satte oss för att vila på en liten bänk och jag plötsligt inser att affären rakt framför mig säljer märket och hade 1 flaska kvar.

Det här blev lacket som jag bar på alla hjärtans dag. Först när jag började måla med det blev jag riktigt besviken, för det här är ju trots allt ett riktigt dyrt lack. Första lagret blev ganska strimmigt och fult, inte det jag förväntat mig alls. Men när jag väl var färdig efter tre lager så var jag betydligt gladare igen. Så alltså tre lager och topplack är vad jag har på bilderna.

Peace Green är mintgrönt med ett fantastiskt rosa skimmer. Ett skimmer som är så himla tydligt hela tiden. Första lagret fick mig att börja undra, men för varje penseldrag som jag gjorde vann det mitt hjärta lite mer. Jag tycker det här är helt underbart. Plus att det sitter riktigt bra på naglarna. Jag är nu inne på dag 4 och det är precis lika fint som när jag målade med det. Om jag inte känt för att byta färg så hade jag då rakt inte behövt det. Så, ja det var värt jakten och priset.

I was going to write this post yesterday, but spent most of the evening chatting with Apple support to finally get the verdict that my one month old phone is totally dead and have to be sent for repair. Yep, I'm pissed.

But lets move over to something much nicer namely YSL Peace Green one of the last year's buzz in the polish world. A polish I was searching for in airport shops, in all stores that I came across in London that sold YSL but it was sold out everywear. Not until we were in Kalmar and sat down to rest on a bench, and I suddenly realize that the store straight in front of me was selling YSL and had one bottle left of this.

This also became the polish that I wore on Valentine's Day. At first when I started painting with it I became really disappointed because after all this is a really expensive polish. The first layer was quite streaky and ugly, not what I expected at all. After I had finished my manicure that ended with three layers I had turned much happier again. So three layers and one with topcoat over is what I have in the photos.

Peace Green is mint green with a fabulous pink shimmer. A shimmer that is very visable all the time. First layer made me start to wonder, but with every brush stroke I did, it won my heart layer by layer. I think this is absolutely wonderful. Also a big plus that it seems to last long on the nails. I'm now on day four wearing it and it looks just as nice as when I painted with it. If I haden't felt like changing color I would certinaly not have needed to take this of yet. So, yes, it was worth the hunt and price.
 

11 kommentarer :

 1. Så snyggt! Dina bilder är verkligen fina, ångrar när jag ser dem att jag inte köpte detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag ångrar att jag inte slog till på det rosa också.

   Radera
 2. Det här var jättefint! Inte något jag riktigt skulle trivas i själv, men urfint på mig! Jag tycker dock att många dyra märken faktiskt inte har så bra formula när det kommer till kritan, tyvärr. De få jag har testat i alla fall... :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, priset speglar inte alls kvalitén när det kommer till lack. I alla fall inte enligt mig.

   Radera
 3. Det är verkligen en jättevackert lack!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!