tisdag 27 maj 2014

United In Grey - Soldier 194


United In Grey vad är det? Ja, det kan man ju förstås undra. Jag visste inte förrän för någon vecka sedan att det faktiskt fanns ett grått band. Jag insåg också när jag surfade runt att det finns band för nästan alla cancertyper, men att de olika färgerna också kan stå för mer än en sak.

För mig symboliserar det här kampen mot Cancer i hjärnan. Men grått band står också för kampen mot hjärnskador, astma, allergier, diabetes och Parkinsons sjukdom. Så ni ser det här kan stå för väldigt mycket och jag kan tänka mig att bära det av alla de här anledningarna.

Varför har jag då valt att uppmärksamma det här och till och med göra temadagar för det gråa bandet?

Jag har tidigare i år nämnt att jag har haft ett svårt sjukt barn, vår yngsta son fick i januari diagnosen Hypofysnära tumör. Beskedet kom som en blixt från klar himmel. En stor chock, men i hans fall så var det en godartad tumör som var möjlig att operera bort med gott resultat. Självklart blir det konsekvenser även av en godartad tumör, men i hans fall så var det inget som inte går att lösa med medicinering och någon mer efterbehandling är vad vi än så länge vet inte nödvändig. Jag försökte få fram hur pass vanligt det var med den här typen av tumör, men kunde bara hitta orden ovanligt. Inga siffror någonstans.

Det här låter kanske som om det inte vore så farligt eller jobbigt. Tro mig det är helt fel. När ens barn eller nära anhörig blir allvarligt sjuk stannar världen. För vår del så hände allt så fort från besked till transport till Lund och operation att man inte hann tänka efter vad det var vi var med om. Tro mig igen jag har gått igenom allting om och om igen nu istället.

Så för att göra en lång historia kort så håller jag i dom här temadagarna för alla dom som lider av Cancer i hjärnan, för alla dom som har släkt och vänner som lider av det här och för alla er som förlorat någon i sjukdomen.

Jag kommer inte hålla i några insamlingar, men om man känner att man vill göra det finns ju både Cancerfonden, Hjärnfonden och något som har kommit att ligga mig om hjärtat Ronald McDonald Barnfond. Det sista kanske låter konstigt, men om ni visste vad Ronald McDonald husen betyder för familjer med svårt sjuka barn. Att kunna få bo i ett av dom här husen och komma ifrån sjukhusmiljön är en fantastisk förmån.

Nog om bakgrunden till det här. Dags för dagens gråa lack. Jag valde att plocka fram ett Depend lack som faktiskt är ett av mina gråa favoriter. Numret på det är 194 och tyvärr så finns det inte kvar i sortimentet. Mycket synd för det här mörkt blyertsgråa lacket är superfint och dessutom bra att måla med.

Jag kände att jag ville göra något lite extra så jag plockade fram Rainbow Honey Soldier ett glitterlack med klar bas och glitter i silver och blått. Jag tycker det blev en härlig metallic känsla på accentnageln. Kort sagt den här manikyren är en höjdare enligt mig. Kolla gärna in övriga bidrag i dagens United In Grey. Och på Instagram hittar ni bidragen under #unitedingreyUnited In Grey what is that? Well, that is a good question. I didn't know until about a week ago that there was indeed a gray ribbon. I also realized when I was surfing around that there are ribbons for almost all types of cancer, but that the different colors also can stand for more than one cause. 

For me the grey ribbon symbolizes the fight against cancer in the brain. But it can also be a symbol for the fight against brain damage, asthma, allergies, diabetes and Parkinson's disease. As you can see, this can stand for very much and I can imagine wearing it for all of these reasons.

Why have I chosen to pay attention to this, and even do theme days for the gray ribbon? 

I have earlier this year mentioned that I've had a seriously ill child, our youngest son was diagnosed in January with an tumor on the pituitary gland. This diagnose came as a bolt from the blue sky. A big shock, but in his case it was a benign tumor that was possible to surgically remove with good results. Obviously, there are consequences of a benign tumor too, but in his case it was nothing that can not be solved with medication and as far as we know by now no more treatments or surgery is necessary. I tried to find out how common it was with this type of tumor, but could only find the words unusual. No figures anywhere.

This may sound as if it were not so dangerous or difficult. Believe me that is totally wrong. When your child or loved one becomes seriously ill, the world stops. For our part it all happened so fast from the doctor telling us to transport to Lund and surgery. We had no time to think about what was going on and what we went through it just happened. Believe me again, I have gone through everything over and over again after everything slowed down and we knew he was going to be fine.  

So to make a long story short, I'm hosting this theme for all those who suffer from cancer of the brain, for all those who have family and friends who suffer from this and for all of you who have lost someone to the disease.

I will not hold any fundraisers, but if you feel you want to contribute to the research I'm sure the are different funds in the country you live in you can turn to. Or why not the Ronald McDonald Children's Fund. The last may sound strange, but if you only knew what Ronald McDonald houses means for families with seriously ill children. Being able to stay in one of them houses and get away from the hospital environment is a fantastic benefit.

Enough about the background to this. Time for today's gray polish. I chose to pick up a Depend polishe which actually is one of my favorite gray. The number on it is 194, and unfortunately this is not for sale anymore. Very sad for this dark graphite gray polish is super nice and also good to paint with.

I felt I wanted to do something a little extra so I picked up Rainbow Honey Soldier a glitter polish with clear base and glitter in silver and blue. I think it became a lovely metallic feeling on the accent nail. In short, this manicure is a thrill to me. Please check out the other contributions in today's United In Grey. And on Instagram you find more under #unitedingrey

15 kommentarer :

 1. Jag tycker att det är ett jättefint att uppmärksamma det Grå Bandet. Jag visste inte ens att det fanns! Det låter fruktansvärt det som drabbade din son, men va skönt att det var en godartad tumör. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han blir helt återställd! Jag är med idag och ska försöka vara med flera dagar. Depend-lacket klär dig verkligen och accentnageln blev ju superfin!

  SvaraRadera
 2. Usch, vad jobbigt det måste ha varit. Kan tänka mig att man känner sig ganska hjälplös när ens barn drabbas av sjukdom. Skönt att det har gått bra.

  Glittret var ju fantastiskt snyggt. Jag visar också grafitgrått idag. Fick inte länken att fungera men kan ha gjort fel. Vet att inlinkz fungerar halvbra i Wordpress.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm det jag skrev om länken. Jag hade gjort lite fel där. Mvh it-stjärnan :)

   Radera
 3. Jättesnygg kombination, gillar båda lacken!
  Jag kan inte alls föreställa mig vad din familj måste gått igenom under den perioden. Cancer har en sådan klang att oavsett om man har en godartad tumör eller inte så måste det vara ett fruktansvärt besked. Jag kommer försöka vara med så mycket jag kan denna vecka, hoppas du tycker det är okay om jag blandar grått med en del färg.

  SvaraRadera
 4. Visste inte heller att det grå bandet fanns! o att det symboliserar fler diagnoser...
  Kan inte tänka mig hur jag själv skulle reagera på en sådan chock som ni upplevt/upplever, vet "bara" hur det är att förlora ngn till denna sjukdom.
  Håller varenda tumme jag har för att din familj ska må bra på alla vis igen <3
  Ursnyggt lack och det glittret, mmm :)
  Får inte till InLinkz i mitt inlägg, blogger tråkar men men jag lägger till mig här :)

  SvaraRadera
 5. Det låter fruktansvärt jobbigt. Jag vet ju hur orolig man blir när ens husdjur är sjuka, och det måste vara så mycket värre när det är ens barn. Hoppas ni får ta det lugnt nu och att alla i din familj håller sig friska!

  Det är verkligen ett snyggt lack också, såna där mörkt blyertsgråa är läckra.
  Jag har inte riktigt heller fått Inlinkz att funka, jag fick bara en länk till sidan där man kan lägga upp bidragen, men det är ju bättre än inget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har också WP va? Det blir inte såna däringa fina bilder i Wordpress utan bara en länk till sidan med alla bilder. Dumma WP som är så tråkigt.

   Radera
 6. Snyggt! Och så fint med namnet "solider" också, en riktig soldat! En kämpe! kram <3

  SvaraRadera
 7. I didn't know there was a grey ribbon either, so it's good that you girls create awareness :)

  SvaraRadera
 8. Du vet ju redan hur viktigt jag tycker att det är att vara med på det här och jag är såååå glad att det slutade lyckligt för din son. Det måste ju ha varit fasansfullt under tiden och ännu mera fasansfullt är det ju i alla dom fall som inte slutar lika lyckligt.

  Tycker lacken är snygga också!

  SvaraRadera
 9. En väldigt bra sak att uppmärksamma och en supersnygg och elegant manikyr. Delat med mig på min FB sida. Kram till dig och din familj <3

  SvaraRadera
 10. Jag visste ju något hade hänt med din yngsta, men anade inte detta. Glad att höra att allt har gått bra!
  Min mamma opererade bort en godartad tumör på balansnerven i hjärnan för tio år sedan. Det var himla jobbig innan, under och efter. Tyvärr blev det komplikationer långt senare och nu har hon långt utvecklad alzheimers pga detta, endast 62 år gammal. En stor sorg för mig och min familj, men vi kämpar på.

  SvaraRadera
 11. Usch så hemskt att höra om! Att något händer ens barn är ju verkligen värsta mardrömmen. Orden räcker inte till!

  Jag vill jättegärna haka på utmaningen, så det ska jag försöka (om jag lyckas mitt i helgkarusellen). Stor kram till dig så länge!

  SvaraRadera
 12. Tack alla för fina kommentarer och för ert stöd! Grabben mår efter omständigheterna mycket bra och förutom viss medicinering som han troligen kommer att få hålla på med så har han inte fått några direkta men av det här vad vi vet än så länge. Så vi är lyckligt lottade och det försöker jag tänka på varje dag.

  SvaraRadera
 13. Åh herregud, jag hade ingen aning om din sons sjukdom. Vilken otrolig tur att han trots allt klarat sig så pass bra. Förstår att det ligger dig varmt om hjärtat med United In Grey, ett väldigt fint initiativ!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!