söndag 22 juni 2014

Nailart Sunday - Sommar (Summer)

Solen skiner, förkylningen håller på att bli bättre och jag borde göra något vettigt, men se det tänker jag inte alls!

Idag så har Lelack gett oss temat sommar. Ett tema som man kan hitta hur många inspirationskällor som helst ifrån. Men, det första som ploppade upp i mitt huvud var jordgubbar. För mig är det ingen sommar utan dom röda härliga bären som är sprängfyllda med nyttigt järn.

Faktum är att några av mina bästa sommarminnen från när jag var barn också handlar om jordgubbar. Jag är född mitt i sommaren och varje år var det tradition med jordgubbstårta på min födelsedag. Det är ju inget speciellt ovanligt kanske, men minnena jag tänker på är att jag varje år fick en peng från mamma och traskade bort till ett av de andra husen i byn där det bodde en dam som hette Elin som hade jordgubbsodling. Dessutom fyllde hon år samma dag som jag. Ibland fick jag hjälpa till att plocka jordgubbarna själv och ibland var dom färdiga när jag kom. Men att göra tårta av färska jordgubbar odlade hos grannen det är lycka det.

Alltså var det ju ganska självklart att jag skulle göra jordgubbar på naglarna idag. När man dessutom har ett lack som heter Strawberry så var det ju inte så svårt att välja basen till det. Sen har jag gjort grönt med hjälp av China Glaze Starboard över en vit bakgrund faktiskt. Det gula är Zoya Creamy.The sun is shining, the cold is getting better and I should do something sensible, but you know I think I'll skip that part!

Today Lelack gave us summer as the theme for Nailart Sunday. A theme that one can find soo many sources of inspiration from. But, the first thing that popped into my head was strawberries. To me it's no summer without the delicious,  glorious red berries that are bursting with healthy stuff inside them.

In fact, some of my best summer memories from when I was a child also involves strawberries. I was born in the middle of summer and every year the tradition was to have a cake with strawberrys on my birthday. That of course is not particularly unusual, but the memories I think of is that, each year I got some money from mom and trudged away to one of the other houses in the village where there lived a lady named Elin that had a strawberry tilage. Actually she and I shared birthday as well. Sometimes I get to pick the strawberries myself and sometimes she had done it for me and they were ready when I came. But making cake with fresh strawberries grown in on of the neighbors garden is sheer happiness for me.

So it was pretty obvious for me that I should do strawberrie nails today. When you also have a polish named Strawberry, it was not so difficult to choose the base to it. Then I've made green by using China Glaze Starboard over a white background actually. The yellow is Zoya Creamy.

20 kommentarer :

 1. Jordgubbar är verkligen sommar! Även om jag inte har något sånt fint minne så älskar jag jordgubbar :)
  Himla fint har du gjort också, önskar jag var lika duktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Just frihandsmålning är annars inte alls min sak, men det här fixade jag och det är jag säker på att du också skulle göra.

   Radera
 2. mmmm jordgubbar ÄR sommar!! Perfekt lacknamn på det röda :)

  SvaraRadera
 3. Oh, this looks so sweet and now I will go an pick myself a strawberry :)

  SvaraRadera
 4. Va mysigt det låter! Bebisen i min mage kommer ju också bli sommarbarn, så det är inte omöjligt att det blir liknande traditioner för oss :) Älskar dina jordgubbsnaglar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ja alldeles glömt att du har en liten bebis i magen. Härligt med ett sommarbarn :)

   Radera
 5. Great mani and great story behind it :) my best friend's birthday is also in the summer and she always has a strawberry cake made with strawberries from her garden :))) delicious

  SvaraRadera
  Svar
  1. I still make my mother bake a strawberry cake for me and I have been grown up for a loong time now :)

   Radera
 6. Sjukt fina jordgubbar, de ser helt perfekta ut! Och ja, jordgubbar är ju extremt somrigt, så är det ju bara:)

  SvaraRadera
 7. Aww, that looks so cute :-D You really did a great job with the strawberries.

  SvaraRadera
 8. Härligaste! Tidigare har jag inte varit så mycket för jordgubbar, har alltid föredragit hallon men jag tror jag börjar ändra mig lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det nu jag ska erkänna att jag egentligen tycker hallon är godare, men jordgubbar är mer sommarsymbol på något sätt.

   Radera
 9. Äälskar jordgubbar, och dina var ju helt perfekta.

  SvaraRadera
 10. Somriga, fina och med en underbar bakgrundshistoria:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa barndomsminnen är liksom mer tydliga än andra och det här är verkligen det för mig.

   Radera
 11. Mumsigt med jordgubbar :) otroligt söt jordgubbsmanikyr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordgubbar med lite grädde och glass skulle ju inte sitta fel ;)

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!