fredag 6 juni 2014

Holofredag - Chirality Katydid

Inte nog med att det är Sveriges Nationaldag idag det är också Skimmerskuggans holofredag! Nu kan man ju då kanske tycka att jag skulle visa en blå/gul manikyr en sån här dag, men det gör säkert många andra så jag vill istället påminna alla om den fantastiska grönskan som vi nu har i vår natur. Något som jag älskar vårt land för.

Lacket jag väljer att visa idag är Chirality Katydid. Ni har hört det förut och kommer få höra det många gånger till, men varför har jag inte använt det här innan?

Eftersom jag fick det här av en av tjejerna i födelsedagsgruppen så vet jag ju med säkerhet att det stått i lådan nästan ett helt år. Det är något lite skirt, men jag tyckte ändå att det räckte med tre lager. Torktiden var helt normal och jag har valt att visa det utan topplack, för jag fick lite idéer när jag hade lackat på det här.

Katydid är ett ljust grönt hololack. Visste ni förresten att Katydid är en typ av insekt? Från samma familj som gräshopporna och med tanke på det så tycker jag att färg och namn passar utmärkt ihop. Holoeffekten är inte superframträdande, men ack så vacker.

Jag blir glad av den här typen av färg. Gillar den alldeles väldigt mycket måste jag säga. Så med detta önskar jag er alla en riktigt trevlig Nationaldag!Not only is Sweden's National Day today, it is also Skimmerskuggans holofriday​​! Well, you might think that perhaps I should have shown a blue/yellow manicure a day like this, but my guesses is that a lot of other Swedish bloggers will do that so I would instead like to remind everyone about the amazing greenery that we now have in our nature. Something that I love about my country.

The polish I choose to show you today is Chirality Katydid. You have heard it before and will hear it many times more but why have not I used this before?

Since I got this from one of the girls in the birthday group, I know for certain that it has been in the drawer for almost a year. It is a bit sheer, but I still thought it was enough with three layers. The drying time was completely normal and I have chosen to display it without topcoat because I got some ideas when I had painted with this...

Katydid is a bright green holographic polish. Did you know that Katydid is a type of insect? From the same family as the locusts  and given that I think the color and the name is a great fit. The Holo in it isn't super prominent, but oh so beautiful.

I always gets happy when I'm wearing this type of shades on polishes. Like it quite a lot I must say. So with that I wish you all a very enjoyable National Day!

14 kommentarer :

 1. Väldigt härlig grön nyans, den känns lite "vattenväxtig".

  SvaraRadera
 2. väldigt härlig grön ton!!
  önskar dej en fin dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du hade en fin nationaldag! Själv hade jag en lugn och skön hemmadag. Precis vad jag behövde faktiskt.

   Radera
 3. Jättehärlig grön färg, lite som nyutslagna bokträd som jag tycker är bland det vackraste som finns att se under vår och försommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns det något vackrare än en bokskog på våren? Helt underbart ju.

   Radera
 4. Det ser fint ut, väldigt vårgrönt. Och nej, hade ingen aning om att det var en insekt, har alltid tyckt att namnet var lite skumt, således bra info:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte ju också namnet var konstigt så jag var tvungen att kolla upp det :)

   Radera
 5. Vackert! Tycker om färgen

  SvaraRadera
 6. Himla vackert lack! Blått och gult blir ju grönt så man kan ju tolka in flaggan så också ;)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!