onsdag 31 juli 2013

Grön Onsdag - ONE Paris Pond Manicure

Jaha, jag hade faktiskt inte alls planerat att det skulle regna idag! Inget swatchväder precis. Inget sitta i solstolen och läsa bok väder heller.

Och helt tvärtemot vad man kan tro så var det inte något sovväder heller. Gubben hade glömt att stänga av sin väckarklocka. Den ringde 06.15 och när jag precis kände att jag skulle kunna somna om ja då börjar grannen kapa ved!

Nåja, det är i alla fall Karins Gröna Onsdag och idag visar jag ett av mina första försök att göra en pond manikyr. Ett ganska enkelt, men väldigt effektfullt sätt att göra nailart. Man lägger på baslack, på det gör man prickar i vitt. Målar över med ett jellylack av valfri färg. Låter torka. Nya prickar och så fortsätter man så där till man är nöjd.

Själv är jag inte någon stor fan av jellys, men kom på att jag faktiskt fick med mig ett hem från Cypern förra året. Av ett märke som heter ONE Paris något namn har lacket inte, men jag misstänker att det är numrerat 980. Lacket är ganska ärtgrönt, vilket inte riktigt framkommer på bilderna. Lätt att applicera och helt ok torktid.

Jag har tre lager av prickar och tre lager av lack och ett lager med Fast Forward över det hela. Är nöjd med min kreation och kommer troligen att testa igen.

Well, I actually had not planned that it would rain today! No swatch weather exactly. No sitting in the sun and read book weather either.

And quite contrary to what you might think it was not sleeping late wether either. My old man had forgotten to turn off his alarm clock. It rang 6:15, and when I just felt I could fall asleep again my neighbor starts chopping woods with a machine that sounds really bad!

Oh well, it's all the same Karin's Green Wednesday and today I show one of my first attempts to make a pond manicure. A fairly simple, but very effective way to do nail art. You put on the base coat, the you makes dots in white over the base. Paint over with a jelly polish of the color you want. Let it dry. New spots and you continue like that til you are happy with the result.

I myself am not a big fan of jellys, but realized that I actually got one with me home from Cyprus last year. By a brand called ONE Paris with no name to the polish, but I suspect it is numbered 980. The polish is quite pea green, which not really emerge in the pictures. Easy to apply and ok drying time.

I have three layers of dots and three coats of lacquer and a layer of Fast Forward over it. I'm satisfied with my design and will probably try again with a different color.

20 kommentarer :

 1. Tycker det blev riktigt snyggt och lyckat!!!

  SvaraRadera
 2. Pond är lagom mycket nailart för min smak tycker att det är snyggt men skulle nog aldrig ha tålamod att sitta med det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det skulle du visst ha tålamod till. Tar faktiskt inte så lång tid.

   Radera
 3. Jag tycker du lyckades bra! Jag har testat och misslyckats men jag måste försöka igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog troligen att göra fler sådana här också. Kul och enkelt.

   Radera
 4. Jag tycker det vart jättefint! :D Djupet i naglarna är ju helt fantastisk, nästan som att man skulle kunna kliva ned i varje nagel.. ;P

  SvaraRadera
 5. Väldigt snyggt! Jag har fortfarande inte testat att göra en pond manicure, men jag är bra sugen på det.

  SvaraRadera
 6. This absolutely gorgeous and cool, I love the transparent look of this!!

  SvaraRadera
 7. Väldigt snyggt! Verkligen ett häftigt djup i det! =)

  SvaraRadera
 8. Riktigt snyggt! Det här gillade jag verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, jag blev nöjd och kommer att experimentera vidare med pond.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!