onsdag 26 september 2012

Misa Good to be Green

Nu kör vi på som vanligt här på bloggen igen ett tag. Det vill säga att jag visar det lack som jag kände för att måla med istället för att ha tema.

Dagens lack blev Misas Good to be Green. Ett lack som jag blev lite kär i när en jobbarkompis hade det på sig. Måste ha tänkte jag!

När jag satt och målade med det så blev jag lite fundersam på om det inte är väldigt likt Orlys Fresh. Fram med flaskorna och mina swatches. Färgen i flaskorna ser riktigt lika ut, men på stickorna avslöjade sig Misa som mycket mer gultonat än Orly. Fortfarande lika, men absolut inga dupes och jag tycker väldigt mycket om dom bägge två. Färgen sticker ut och tyvärr är den kanske inte den mest smickrande för min hudton, men det struntar jag i.

I alla fall så är det här en typ av äpplegrön som då drar lite åt det gula hållet. Härlig formula och jag tycker att Misa har en riktigt trevlig pensel. Nu var det inte världens bästa belysning där jag satt och målade. Därför har jag tre lager på eftersom jag tvekade på om det skulle räcka med två. Torktiden var helt normal. Jag valde att lägga ett lager Poshé över för det blev lite strimmigt tyckte jag. Detta rättade dock till sig hur lätt som helst med topplacket. Färgen var lite knepig att få rättvis på bilder, men jag blev ändå rätt nöjd i slutändan.

Jag skrev för ett tag sedan att jag skaffat ljustält. Det har nu kommit, men ändå springer jag runt i huset för att hitta bra belysning nu när höstmörkret är över oss och utomhusfotografering inte alltid är möjlig. Jag vill gärna ha ärlig feedback på vad ni tycker om bilderna. Skulle vara trevligt att höra om ni kan se vilka av dom fyra som visas idag som är tagna i mitt lilla tält och vilka som inte är det! Och givetvis om ni tycker att dom funkar.


Back to normal again on the blog for a while. That is, I show you a polish that I picked because I felt like it instead of having a theme.

Today's paint is Misas Good to be Green. A polish that I got a little crush on when a work mate had it on. Must have I thought!

As I sat and painted with it I was a bit puzzled if it's not very much like Orly Fresh. Out with the bottles and my swatches. The color in the bottles looks really alike, but the swatches on my naildisplays revealed that Misa has much more yellow in it than Orly. Still pretty much alike, but absolutely no dupes and I really like them both. The color stands out and unfortunately it may not be the most flattering for my skin tone, but I do not care.

In any case, this is a type of apple green which then pulls a little on the yellow side. Lovely formula and I think that Misa has a really nice brush. Now it was not the world's best light where I sat and painted. Therefore, I have three layers on because I hesitated on whether it would be enough with two. The drying time was completely normal. I chose to add a layer Poshé over for it was a bit streaky, I thought. This dissapeared with the topcoat. The color was a bit tricky to get a fair picture of, but I was still quite happy in the end.

I wrote a while ago that I got light tent. Well I use it now, but still I run around the house to find good lighting now that the darkness is upon us and outdoor photography is not always possible. I would like to receive honest feedback on what you think about the pictures. Would be nice to hear if you can see which of the four shown today that are shot in my small tent and which ones are not and if you think that they are ok!

10 kommentarer :

 1. Svar
  1. Tack! Jag gillar verkligen den här typen av gröna.

   Radera
 2. Cool grön färg men ingen favorit bland gröna kanske. Tycker inte att det är någon större skillnad på bilderna i det avseendet men skulle jag gissa så gissar jag på att sista bilden är tagen i tältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sista bilden är mycket riktigt tagen i tältet :)

   Radera
 3. Jag tror bild 2 och 4 är tagna i tältet, men jag tycker nödvändigtvis inte att de är bättre. Inte sämre heller för den delen, men det tyder bara på att ljustält kan vara rätt överflödiga ibland. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är rätt! Jag har ju kommit på mig själv med att springa runt i huset och ta bilder på olika ställen i alla fall när det inte finns dagsljus att tillgå. Så det kommer nog bli en salig blandning i fortsättningen. Ljustältets vara eller icke vara är alltså inte bestämd än.

   Radera
 4. Mycket snygg grön färg! Jag tycker alla bilderna är fina!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!