fredag 28 september 2012

Holofredag med Cactus Astatine

Men tjena, det är redan fredag igen och idag ska jag få efterlängtad massage! Inte alls fel för min trötta kropp.

Det här lacket eller syskon till det här har visats på ett antal svenska bloggar redan, men vad gör väl det när vår egen Cactus är tillverkare av ett alldeles utmärkt hololack.

Jag har varit på jakt efter ett riktigt svart hololack och när Cactus släppte sin kollektion så kunde jag ju inte låta bli att köpa Astatine. Inte är det jättesvart, men jag har förstått att det är riktigt svårt att åstakomma, så min jakt på det perfekta svarta holot är inte över, men det här är så himla fint ändå. Och holoeffekten är det minsann inget fel på.

 Svart/grå i den ordningen för det är mycket mer svart än grått. En formula som jag tyckte väldigt mycket om. Torktiden lika så. Penslen är något som Cactus själv skrev att hon inte var så nöjd med. Först kändes den lite väl sladdrig, men efter en stund vande man sig och det funkade riktigt bra. Om man bara tänker sig för och tar det lugnt med penseldragen fungerar den alldeles utmärkt.

Jag tror att man säkert kan komma undan med två lager, men som vanligt så snålade jag lite på första så jag har tre på. Jag valde att lägga ett lager Poshé över för att få upp glansigheten lite. Det kändes lite matt utan.

Nu till det som jag tyckte var tråkigt. med det här lacket. Jag målade på det i onsdags och redan på torsdagen så chippade det. Inte en liten flisa utan jag kunde dra av lacket.i stora chok. Har det här hänt någon av er andra? Kan det bero på Aqua Basen eller på Poshé som jag hade som överlack?

Sammanfattningsvis, förrutom då att hållbarheten just på mig inte var så bra tycker jag att Cactus lyckats väldigt bra med färgen och med holoeffekten. Lacket är väldigt fint och nästa gång ska jag testa med ett annat underlack.


But hey, it's already Friday again and today I will have massage! A very much needed one.

This polish or it's siblings has been showed in a number of Swedish blogs already, but what does it matter when our own Cactus is the manufacturer of an excellent holopolish.

I've been looking for a true black holo and when Cactus released her collection I couldn't resist buying Astatine. It's not 100% black, but I understand that it's really hard to accomplish, so my hunt for the perfect black holo is not over, but this is so nice though. And the holoeffect is certainly nothing wrong with.

Black / gray in that order because it is much more black than gray. A formula that I liked very much. Drying time is equally so. The brush is something Cactus herself wrote that she was not so happy with. At first it felt a little too flimsy, but after a while I got used to it and it worked really well. If you only think about it and take it slow with the application it works just fine.

I think you can probably get away with two coats, but as usual, I was a little stingy at first so I have three. I chose to add a layer Poshé over to bring up the gloss a bit. It felt a bit dull without.

Now on to the boring part. I painted this wednesday evening and already on the thursday it started to chip. Not small bits at the edge of the nails. No,  big flakes that I could draw of like if I used peel of basecoat. Strange! I'm wandering if any of you other blogers have experiensed this to or could it be the result of me using Aqua Base and Poshé as a topcoat?

To bad because the polish it self is very beautiful. I think that Cactus have managed very well with the color and holoeffect.

9 kommentarer :

 1. Det är snyggt! Däremot får jag hålla med om chippandet, kunde ta bort det i hela sjok, utan remover. Jag använde Essies baslack och seche vite som topping

  SvaraRadera
 2. Så fint :) Det verkas helt enkelt att vissa lack med mycket glitter eller tungt pigment som holo verkas bli mindre hållbart och kan dras bort, fast inte alltid så jag fattar inte logiken. Undrar om det har att göra med glitter/holo i kombination med övriga ingredienser? Fast baslacket kan ju också vara avgörande iofs, jag undrar lite om mavala 2fas baslack skulle göra att det blir mer hållbart, för den innehåller ju små fibrer som kanske gör att det ev skulle sitta bättre. Kanske :D

  SvaraRadera
 3. Synd att det chippade för lacket är verkligen döfint.

  SvaraRadera
 4. I ärlighetens namn bar jag inte mitt så länge att jag hann märka av hållbarheten. Vilka bilder du har fått till:D

  SvaraRadera
 5. She made that herself? That's seriously impressive! Does she sell on eBay, or...?

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!