torsdag 6 juli 2017

Masura - Andromeda's Nebula

För några år sedan var magnetlack en stor grej, sen bara dog den trenden ut, men nu är den plötsligt tillbaka igen. Ganska kul måste jag nog säga.

Masura Andromeda's Nebula har en väldigt fin mörklila färg och när man använt magneten på det så träder det fram ett vackert glitter i lacket. Jag har två lager på. Första lät jag inte riktigt torka innan jag la på nummer två och höll magneten över. Torktiden är riktigt snabb så man får jobba ganska snabbt. På bilderna har jag topplack över också.

Tanken är att man ska använda en sk cateye magnet till det här lacket. Jag har testat det och gillade faktiskt inte alls resultatet. Först såg det ursnyggt ut med en lagom stor påverkan av magneten, men den liksom spred sig och när jag la på topplacket så syntes inte mycket av glittret i lacket utan mest den ganska tråkiga ytan som är när man inte använt magneten. Därför testade jag också med en gammal magnet från ett Isadora lack med lite vågmönster som jag tycker blev mycket roligare.

Så slutbetyget blev, kul, inte det vackraste jag sett och inte som jag tänkte mig, men klart värt att testa.

A few years ago, magnetic polishes was a big thing, but that trend died pretty fast, now it's suddenly back again. Quite fun, I must say.

Masura Andromeda's Nebula has a very nice dark purple color and when using the magnet on it, a beautiful glitter appears. I have two layers on. I first did one that I didn't let dry totally before  I went on with number two and held the magnet over. The drying time is really fast so you have to work quite quickly. In the pictures I have topcoat over as well.

The idea is to use a so called cateye magnet for this polish. I have tried that and did not really like the result at all. First, it looked gorgeous with a magnificent effect by the magnet, but it kind of lost the effect so when I added the topcoat, much of the glitter had quit to appear in the polish so instead the rather boring surface when you did not use the magnet showed. Therefore, I also tested with an old magnet from an Isadora polish with a little wave pattern that I found to be much more fun.

So the finishing touch became fun, not the most beautiful I've seen and not as I thought, but definitely worth testing.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Please leave a comment it means a lot to me!