fredag 23 mars 2018

Zoya - Yvonne

Igår kväll när jag bestämde mig för att måla om naglarna föll blicken på Zoya Yvonne och jag konstaterade att det var länge sen jag visade något Zoya här. Yvonne är en oxblodsröd krämskönhet, men där slutar faktiskt lovorden. Eller det kommer nog lite mer om färgen strax.

Men låt oss prata lite om formulan på det här lacket, för normalt sett så älskar jag Zoya lack, men det här var inte så kul att jobba med. Det var tjockt, men ändå rinnigt vilket mina nagelband inte tyckte så värst mycket om. Röda lack som rinner är inte mina bästa vänner faktiskt. Jag har två lager på bilderna, men jag börjar misstänka att jag nog skulle tagit ett ännu tjockare första lager och låtit det vara med det. Kommer faktiskt inte ihåg om det här är ett av de lacken som är menat som onecoaters. Men jag var inte så imponerad. Ändå måste jag nog testa det igen för att se om det går att göra på något annorlunda sätt.

Efter tråkig läsning ska man alltid avsluta med något positivt har jag lärt mig. Och då kan jag skriva lite om själva färgen på lacket för den är fantastiskt fin tycker jag. Sen undrar jag lite varför det heter oxblodsröd har inte kossor eller kalvar samma färg på blodet?

Last night when I decided to redo my nails, my eyes caught Zoya Yvonne and I realized that it was a long time since I showed something from Zoya here. Yvonne is a oxbloodred creamy beauty, but that's the end of praise. Or there will be a little more when we talk about the color.

But let's first talk about the formula on this, because I usually love Zoya, but this was not fun to work with. It was thick, yet runny, which my cuticles did not appreciate that much. Red polish that runs down the cuticles is not my best friend actually. I have two layers in the pictures, but I start to suspect I should have taken an even thicker first layer and stopped with that. I can't remember if this is one of the polishes that are referred to as onecoaters. But I was not so impressed. Still, I feel I have to test it again to see if it is possible to paint differently with it.

After negative reading, you should always end with something positive I've been told. And to do that I will write some more about the color of this polish because that is amazing, I think. But I do wonder why it's called oxblood red? Doesn' calves or cows have the same color on the blood?

2 kommentarer :

  1. Snygg färg men formulan låter ju inte så kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, den var så där kul, men jag kanske måste ge den en chans till.

      Radera

Please leave a comment it means a lot to me!