onsdag 2 november 2016

OPI - Black Dress Not Optional & Champagne For Breakfast

Pressprover

Den här manikyren skulle jag egentligen visat i fredags, men då försvann vårt internet och sen blev jag liggande i sängen, men här kommer i alla fall manikyren som jag bar i fredags då vi var på 25-års firande.

Jag har två lack från OPIs julkollektion Breakfast at Tiffany's att visa er. Det svarta Black Dress Not Optional och det glittrande Champagne For Breakfast.

Vi börjar med Black Dress Not Optional. Precis som en del andra så trodde jag när jag såg pressbilderna att det här var ett vanligt svart krämlack, men det är det inte alls för det här har skimmer i sig och påminner en hel del om ett av mina svarta favoriter nämligen Zoya Raven. Det var helt ok att måla, två lager räcker, men jag tror inte man kan komma undan med ett.

Sen har vi då Champagne For Breakfast som jag inte tror är tanken att man ska använda på egen hand även om man kan det. Fast jag misstänker att man får använda många lager för att få det täckande. Det här består av en klar bas med prismatiskt glitter som dessutom har lite liquid sand textur. Nu är jag inte någon fan av just den biten, men själva lacket spred ut sig väldigt smidigt på nageln. Eftersom jag inte gillar texturlack har jag topplack på bilderna.

Jag blev glatt överraskad av Black Dress Not Optional, tycker det här är riktigt snyggt och kommer absolut att använda det vid fler tillfällen. Och även Champagne for Breakfast kommer att användas igen till accentnaglar, men även då med topplack, för det blir fantastiskt glittrigt och fint på det viset. I sin helhet så trivdes jag otroligt bra i den här manikyren.

Press Samples

I should have shown you this manicure last Friday, but when I was ready to post our Internetconnection had died and then I got sick and have been spending a couple of days in bed. So today you will at last see what I wore last Friday when we went to celebrate the kids cousins 25th birthday.

I have two polishes from OPIs Christmas collection Breakfast at Tiffany's to show you. Black Black Dress Not Optional and the sparkling Champagne For Breakfast.

Lets begin with Black Dress Not Optional. Just like some others I thought just by looking at the press pictures that this was a plain black creme, but that was wrong because this has a very nice shimmer in it and reminds a lot of one of my black favourites namely Zoya Raven. It was totally ok to paint with, two coats is enough, but I don't think you can get away with one. 

Then we have Champagne For Breakfast I don't think the idea is that you should use this on it's own even if you can. Though I suspect that you may need to use many layers to get it to cover. This consists of a clear base with prismatic glitter which also has little liquid sand texture. Now I'm not a fan of that particular texture, but the polish spread out very smoothly on the nails. Since I don't like texture polish, I have topcoat on the images.

I was pleasantly surprised by Black Dress Not Optional, I think this is really neat and will definitely use it on more occasions. And Champagne for Breakfast will also be used again for accent nails, but with topcoat because it gets so nicely sparkly that way. I really like how this manicure turned out and enjoyed wearing it really much.

6 kommentarer :

 1. Båda lacken ser fina ut, även fast jag personligen är lite trött på klara baser med holografiskt glitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå det, men själv har jag inte så värst många sådana lack än.

   Radera
 2. Håller med dig angående Black Dress Not Optional. Jag gillade det mycket mer än jag trodde. Det var fint med lite glitter också, även om jag håller med Anne om att det känns lite gjort med hologlitter i klar bas. Tycker att OPI hade kunnat variera sig lite mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag kan hålla med om att OPI gjort en hel del sådana här innan, men jag gillar dom fortfarande :)

   Radera
 3. Oj, jag märker nu att jag inte varit inne på din blogg sedan 'United in pink' veckan, skäms på mig! Det var en väldigt fin kombination med dessa två lack! Gillar verkligen Black dress not optional, jag har använt det i flera manikyrer redan. Champagne for breakfast är också jättefint, men jag tycker som Anne och Lina att det är tråkigt att det är i en klar bas. Det krävs ju så många lager eller att man applicerar med svamp för att det ska bli helt täckande....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt täckande kommer jag nog aldrig använda det som. Det blir nog accentnaglar som gäller.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!