onsdag 21 januari 2015

He Picks My Polish!

Det finns en ganska kul utmaning som heter He Picks My Polish som går ut på att någon manlig bekant, familjemedlem eller liknande väljer ut tre lack som du sen ska hitta på något med. Du får alltså inte lägga dig vilka det är som plockas ut.

Grabben tröttnade på att jag inte kunde välja lack igår och plockade upp tre ur lådan och jag kan väl ärligt säga att jag fick lite spunk när jag såg färgerna han valt, men visst man måste ju försöka. Han sa också till mig hur det skulle fixas nail art med dom här så det var ju bara att lyda.

Lacken han valde ut var Top Lady 08, Star Nails NP07 och Nocti Swag och han var väldigt tydlig med att det skulle bli någon typ av randig manikyr och att Top Lady skulle vara basen.

Alltså var det bara att sätta igång. Och vet ni vad, det blev ju faktiskt inte alls så tokigt som jag trodde det skulle bli. Jag målade med Top Lady först, la på topplack och lät det torka ordentligt. Tog fram Nail Vinyls och fixade chevron mönster. Det som var knepigt var att varken Star Nails eller Nocti var speciellt opakta, ganska rinniga bägge två vilket inte är någon fördel när man ska jobba på små ytor. Fick försöka trixa dit två lager.There is a quite a fun challenge called He Picks My Polish where you should ask a male friend, family member or similar to select three polishes which you then must do something with. You are not allowed to have any opinion of his choices. 

My son once again got tired of me not being able to choose what polish to wear yesterday and picked up three out of the drawer and I can honestly say I got a little spunk when I saw the colors he chose, but sure one has to try. He also told me what kind of nail art I should do so it was just to obey.

The polishes he chose was Top Lady 08, Star Nails NP07 and Nocti Swag and he was very clear that there would be some type of striped manicure and Top Lady would be the base.

So it was just to get started. And you know what, it was actually not as crazy as I thought it would be. I painted with Top Lady first added a layer of top coat and let it dry thoroughly. Took out some chevron Nail Vinyls. The tricky part was that neither Star Nails or Nocti was especially opaque both of them where actually quite runny which is not an advantage when you are working in small spaces. I had to dab around a bit to fix two layers.

15 kommentarer :

 1. Kul utmaning! Undrar om jag kan få maken att välja lack åt mig... Troligen inte. :-)
  Men det blev ju inte så tokigt alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken är nog tveksamt här också, men sonen går bra i alla fall.

   Radera
 2. Vilken rolig utmaning! Hade jag pysslat med nail art hade det varit roligt att låta sambon välja tre lack, men nail art är ju som bekant inte min grej. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grejen är ju den att det inte behöver vara någon avancerad nailart utan man kan ju egentligen göra med accentnaglar eller vad som helst så jag tycker du ska testa.

   Radera
 3. Vilken kul grej! När jag kommer till sverige/samlingen så ska jag försöka tvinga pojkvännen till detta! :D

  SvaraRadera
 4. Spännande utmaning! Färgerna funkade ju riktigt bra tillsammans och jag gillar resultatet! Som övriga funderar jag nu på vad S skulle välja hos mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev uppriktigt förvånad över hur bra det faktiskt blev med tanke på färgerna. När jag såg flaskorna var jag helt klart skeptisk.

   Radera
 5. Kul idé! Tycker att du fick till det riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev ju inte så tokigt alls faktiskt.

   Radera
 6. Det blev ju oväntat snyggt, hade man ju inte trott att dom färgerna skulle göra sej så bra tillsammans :)

  SvaraRadera
 7. I love how your mani came out, the chevrons are so neat! And I'm loving the Top Lady bottle, it's adorable.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's such a cute bottle and I love working with Nail Vinyls for Chevrons. They work really well.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!