måndag 3 mars 2014

Ciaté - Sweet Pea

Utskickat för recension

Idag ska jag visa er ett av lacken ur Ciatés Dolls House kollektion som kom ut nyligen. Jag blev superglad när det var det fint mintgröna Sweet Pea som jag fick skickat till mig för att prova.

Jag har alltid tyckt att Ciatés miniflaskor, för det här är en miniflaska ser så otroligt söta och små ut. Och söta är dom ju absolut, men vet ni vad? Det är 5ml i dom här, alltså lika mycket i som i en Depend flaska och mer än i OPIs minisar som bara är 3,75ml i. Så helt ok tycker jag.

Pamsan recenserade ett av dom andra lacken ur kollektionen häromdagen och konstaterade att det har stor betydelse vilket underlack du har när du ska måla med dom här. Jag insåg att det faktiskt var bäst med nakna naglar för att det skulle flyta på bäst. För det var faktiskt inte helt kul att lacka med det innan man kommit på tricket. Man får absolut inte försöka rätta till något på första lagret, för då drar man med sig allt lack man redan målat med.

Nåväl, tar man bara ett lite tjockare lager först och är snabb på handen så funkar det bra. Egentligen räcker två lager gott och väl, men jag tyckte det såg så ojämt ut att jag la på ett till. Det hade jag inte behövt för det här rätar liksom ut sig själv när det torkat ordentligt.

Finishen beskrivs som att det ska vara porslinskänsla. Jag brukar inte gå runt och känna på porslin så ofta, men den här ytan vad den än ser ut eller känns som är mycket trevlig. Liten sidenkänsla och jag gillar det skarpt. Jag har inte ens testat att lägga topplack på för det skulle förstöra grejen lite med lacket.

Jag vill påstå att det ser bra mycket mer ojämt ut på mina bilder än vad det är i verkligheten. Jag tycker att det både ser och känns riktigt jämt och fint ut.

Jag har inte riktigt fått klart för mig om dom här lacken säljs styckvis eller om man bara kan köpa dom i setet med fem lack som kommer i ett gulligt paket format som ett hus, men om dom finns lösa så kan jag absolut tänka mig att köpa ett par till ur kollektionen. Jag är klart imponerad (förutom av formulan) både av färgen och finishen.


Sent out for review

Today I'll show you one of the polishes from Ciatés Dolls House collection that came out recently. I was super happy when it was the sweet mint green Sweet Pea that I got sent to me to try out.

I have always thought that Ciatés mini bottles, for this is a mini bottle looks so incredibly cute and small. And I still think they are adorable, but you know what? It's 5ml in them, that is just as as in a Depend ordinary bottle and more than in OPIs minis that only is 3.75 ml in. So quite ok I think.

Pamsan reviewed one of the other colors from the collection the other day and found that it is very important what kind of basecoat you are using when you are painting with these polishes. I agree with her. I realized that it actually was the best with naked nails for it to float at best. In fact it was not quite fun to paint with it before you got hold of the trick. It was impossible to try to fix something on the first layer because all the paint already in place got pulled of the nail trying to correct. 

Well, if you only take a little thicker layer at first and is quick on the hand it works fine. Actuallys two layers is enough, but I thought it looked a bit uneven so I did put on a third. That wouldn't had been necessary because this straightens itself out when it dried properly .

The finish is described as a porcelain feeling. I don't usually walk around and sweeps my fingers on porcelain that often, but this surface whatever it supposed to feel like is very nice. A would more call it a silky feeling and I like it a lot. I have not even tried to put a topcoat on because that would destroy the thing with this polish.

I would say that it looks a lot more uneven on my pictures than it is in reality. I think it both looks and feels real even and smooth.

I'm not totally sure if these polishes are sold individually , or if you just can buy them in the set with five polishes that comes in a cute package shaped like a house, but if they are sold on their own I can definitely see myself buying a couple more from the collection. I am clearly impressed (except of formula ), both of color and finish.

22 kommentarer :

 1. Jag vermt inte riktigt om jag gillar finishen, men det ser snyggt ut på bild iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt speciell så antingen gillar man nog den eller inte alls.

   Radera
 2. Jag gillar det :) riktigt vårigt och fint!

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar detta eller inte, färgen är fin, men finishen...njaaa...

  SvaraRadera
 4. Sweet Pea is just what the name says LOL
  I adore this type of color - but I'm with Ann-Sofie here - not so fond of the finish (generally don't like matte pastels)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I don't think I've seen so much matte pastells before. But I really liked this one so I might go looking for more :)

   Radera
 5. Jag tycker den är så jätteläcker, perfekt för sommar och sol :o) Xx

  Makeup by Candlelight

  SvaraRadera
 6. Finishen är görcool. :) Visst var det svårt att fota? Minsta ojämnhet syns på bilderna men så ser det så mycket bättre ut i verkligheten. Kan också tänka mig fler. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helt galet svårt att fota det här. När jag tittade på naglarna såg dom helt släta och fina ut och hur jag än gjorde så blev det inte så på foto.

   Radera
 7. Jag gillar färgen, men var inte så impad av finishen. Jag bär mina med topplack ;)
  Man kan bara köpa dessa i ett set, inte per styck. Limited Edition är det också så det gäller att passa på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att dom bara finns i set, för vissa färger känner jag inte mig riktigt intresserad av.

   Radera
 8. Gillar ytan, den ser helläcker ut, men hade nog föredragit en riktigt ljus och varmare ärtgrön, inte mint. Föredrar den färg som Pamsan hade för den kändes inte lika kall. I och för sig kanske kalla lack är skönt på sommaren! ;) De verkar i alla fall mysiga de här lacken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur en ärtgrön med den här finishen skulle sett ut? Intressant tanke!

   Radera
 9. Jag gillar verkligen finishen och det här är nog den finaste nyansen ur kollektionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju den här färgen jättemycket och den som är lite ljuslila ser så mysig ut också.

   Radera
 10. It does look a little bit chalky, but it's a nice springy colour :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It sure is! And I can imagine that it looks even better if you've had some tan to your hands.

   Radera
 11. Fick Poppet hemskickat men för mej var detta inget, jag hade svårt för finishen men färgerna är väldigt söta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog en antingen eller finish. Själv blev jag väldigt överraskad över att jag gillade den så mycket som jag gjorde. Tror jag börjar få en liten matte period kanske.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!