måndag 18 juni 2012

OPI Care To Dance?

Enligt min äldsta son ska man börja bloggen så här: Tja, Tja Bloggen!

Så därför blir det så idag....

Nu raskt över till dagens lack. OPI Care To Dance? är ett skirt ljuslila lack som jag tycker är helt underbart. Torktiden är bra, det jag däremot reagerade över var att det var knepigt att få det att se jämt och snyggt ut på nageln. Det här är alltså inte något man hastmålar på utan man behöver verkligen ta sin tid och se till att det blir snyggt redan från början.

Färgen är som sagt ljust lila och man kan ju välja helt efter smak hur skirt man vill ha det på nageln. Själv har jag en alldeles speciell anledning till att jag valde att lägga på tre lager för att få det skirt, men ändå inte alltför genomskinligt. Jag valde också att lägga på ett lager Poshé för att jämna ut det ännu mer.

Anledningen är att mina naglar ser ut ungeför som om jag rökte ett par paket med cigaretter om dagen. Kan tillägga att jag aldrig tagit ett bloss i hela mitt liv. När jag först testade att måla med Care To Dances syster Don't touch my tutu såg det faktiskt för dj**ligt ut. Gulheten lyste igenom något alldeles förfärligt.  Förra helgen ägnade jag mig åt att försöka bleka naglarna med både citron/bakpulver blandning och Corega Tabs. Något bättre blev det, men långt ifrån bra. Har testat Isadoras Whitener också, men nej det funkade inte.

Jag kände mig fruktansvärt besviken eftersom jag verkligen sett fram emot att använda dom här lacken. Men skam den som ger sig! Varför inte istället göra en fransk manikyr och ha under de här då? Självklart testade jag och insåg att det skulle nog kunna funka. Till det här lacket valde jag att lägga en fransman med en pärlemorvitt lack istället för ett riktigt vitt. Det blev inte riktigt så skarpa konturer under Care to dance? då.

Själv blev jag mycket nöjd med resultatet. Ser fräscht och snyggt ut. Jag tycker att det här är en riktigt pärla i min samling.

Ok, det är fortfarande lite ojämnheter, men det kan jag stå ut med.


OPI Care To Dance? is a sheere light purple polish, which I think is absolutely wonderful. The drying time is good, however, what I reacted on was that it was tricky to make it look even and nice on the nail. So this is not something you hastily puts on but you really need to take your time and make sure it is even from the start.The color is as I said is light purple and one can choose the sheernes with who many layers you put on. I have a very special reason why I chose to put on three coats to get it sheer, but still not too sheer. I also chose to apply a layer of Poshé to smooth it out even more.The reason is that my nails look basicly like I smoked a couple of packages of cigarettes a day. Can add that I have never taken a puff in my entire life. When I first tried to paint with Care To Dances sister Do not touch my tutu it actually looked horrible on me. The Yellowness shone through something terrible. Last weekend I spent trying to whiten my nails with both lemon / baking soda mixture and Corega Tabs. It got a bit better but far from good. Have tried Isadora whiteners as well, but no it did not work.I was terribly disappointed because I really looked forward to using these polishes. But shame on those who give in to quickly! Why not instead do a French manicure and have this one? Of course I tested and realized it could probably work. For this color, I chose to add a Frenchman with a pearly white paint instead of a true white. The reason is that I didn't want to sharp edges to shine through this beauty.
I'm  very pleased with the results. Looking fresh and nice. I think this is a real gem in my collection.


7 kommentarer :

 1. Snyggt med en fransman under! Det måste jag testa nån gång, älskar oxå dom här lacken, har dock bara mini versionen men måste nog köpa på mig dom stora snart:-)

  SvaraRadera
 2. My nails are pretty badly stained too and nothing gets the stains out :(( I'm glad I don't care much for sheer polishes because all the ugliness would peer through!! This polish looks very 'clean' for a lack of better word.. very classy!! I really like it on you!

  SvaraRadera
 3. Vad fiffigt med fransk manikyr under :D Det blev jättebra faktiskt!

  SvaraRadera
 4. Like Gosia I'm glad I am not into sheer polishes, because then it doesn't really matter if the nails are stained or not :D
  This looks good on you though, no wonder you're pleased with it :)

  SvaraRadera
 5. i think this nail polish makes your nails look clean and pretty. btw, i'm having a $50 gift card giveaway!

  SvaraRadera
 6. Vildanaglar, det var det enda sättet jag kom på skulle kunna funka. Och det gick ju riktigt bra!

  Fanny, tack!

  Gosia, thank you. I felt very "at home" with this.

  MNPO visst var det lite klurigt :)

  Rainbowify you can't like them all ;)

  Lexi, thank you!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!