söndag 20 maj 2012

Nailart Sunday: Electro Dots

Veckorna går fort! Dags för Nailart Sunday igen. Något som jag har insett är det inlägget på veckan som oftast får mest besökare, vilket är väldigt trevligt.

Som ni vet sen innan så gillar jag prickar, inte kliande eller finnar dock utan sådana som man målar dit på naglarna. Jag kände att det var ett tag sedan det var några prickar på bloggen så nu var det dags igen.

Jag har valt att kalla dagens inlägg för Electro Dots av den enkla anledningen att de tre lacken som använts i dagens nailart alla kommer från China Glaze Electropop kollektion. De som använts är CG Sweet Hook & Electric Beat till prickarna och som bas är det min favorit ur kollektionen, Aquadelic.

Aquadelic är i mitt tycke en kanonfin turkos nyans. Jag måste ha övat upp mig ordentligt i mitt målande, för den här gången vållade inte den något skumma konsistensen på lacket mig något problem. Två lager la jag på. Skulle jag haft lacket för sig själv utan prickar hade jag nog lagt på ett tredje. La på Poshé för att jämna ut ytan för lite penseldrag är det allt innan. Sen tog jag mitt älskade Dottingtool och fixade prickar i olika storlekar och helt slumpade placeringar. Jag avslutade med att lägga på ett lager Poshé igen, något som jag nästan ångrar. Visst smälter prickarna ihop bättre med bakgrunden på det här viset. Men det såg nästan häftigare ut innan när dom stack upp lite.

Själv är jag barnsligt nöjd med resultatet. Ser sommarmysigt ut tycker jag.

Vi ska på 18-års uppvaktning idag och jag har absolut inga kläder som matchar det här, men vad gör väl det!


Som en liten extra notering vill jag bara tala om att jag har fått äran att ha ett gästinlägg idag hos Life In Color!


The weeks go fast! Time for Nailart Sunday again. Something I have realized is that this post is the one that usually gets most pageviews every week. Which is very nice.

As you know,
I have a weakness for dots. No not the itchy kind or pimples but the one that you can paint on your nails. I felt it was a while ago there were some dots on the blog, so here we go agin.

I
have called today's post for Electro Dots for the simple reason that the three paint used in today's nailart all come from China Glaze electropop collection. They used ones are: CG Sweet Hook & Electric Beat to the dots and as a base,  my favorite from the collection, Aquadelic.

Aquad
elic is in my opinion a super nice looking turquoise. I must have been practicing on my painting, for this time the somewhat tricky formula of this polish didn't cause me a problem. Two layers is what I have on. If I should have used the polish by itself without dots I would probably have taken a last layer to. Then I layed one coat of  Poshé to even out the surface from  a little brush strokes. Then I took my beloved Dottingtool and fixed dots in various sizes and completely random placements. I finished by adding a layer Poshé again, something I almost regret. Sure melts dots together better with the background in this way. But it almost looked cooler before when they stuck up a bit.

 Well, I am childishly pleased with the outcome. Looks nice and summer-like I think. 


And also I would like to tell you that today I got the honor of doing a guest post on Gosias blog Life In Color .9 kommentarer :

 1. I love dots! This looks really cool, and I hope that you'll have a really good day today. :)

  SvaraRadera
 2. Det var då en glad och härlig manikyr!

  SvaraRadera
 3. This is gorgeous! Just found your blog! Am a new follower!

  SvaraRadera
 4. Rainbowify Me I had a really good day and ate way to much cake :)

  Åsa, MNPO & Annie jag tycker själv att det blev bra. Prickar är definitivt min grej.

  Fingers welcome to my little corner of the internet! I'm so glad that you want to follow me :)

  SvaraRadera
 5. Cute! I love how subtle this mani is!

  SvaraRadera
 6. Väldigt fint och sommarmysigt!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!