torsdag 24 maj 2012

Kiko 298

Jaha, det här var ju inte riktigt vad jag trodde det skulle vara. Jag trodde att jag köpte ett ljust turkost skimmrande lack. När jag sen ska måla med det första gången inser jag redan på första nagelns första lager att så var inte fallet. Det skulle ta mååånga lager att få det här opakt.

Jag fick istället testa att måla det över Barielle Enduring som jag visade igår. Och visst blev det fint faktiskt riktigt mysigt, men inte alls som jag tänkt mig!

Jag använde mig av tre lager Kiko 298 för att få till det så att jag skulle bli nöjd. Torktiden var ok. På bilderna har jag inte topplack på. Jag gillar den lite halvmatta ytan som blev naturligt.

Vad blev det för färg då? Tja, det blev en vit med väldigt fint turkost skimmer. Lite isliknande i finnishen skulle jag nog vilja påstå.

Kiko kan man tyvärr inte köpa i Sverige, dom har annars en hel del fina lack. Jag mailade och frågade om dom skeppade internationellt, men det gör dom inte heller. Däremot fick jag till svar att dom skulle utöka länderna som dom skickar till. Fast dom skrev inte till vilka!

Vad tycker ni om det här egentligen?

Well, this was not really what I thought it would be. I thought I bought a bright turquoise sparkly paint. Then when I started to put on the first layer I realize as early as the first nail first layer that was not the case. It would take very many layers to get this opaque.

I had to instead try to paint it over Barielle Enduring as I showed yesterday. And yes, it was nice actually really nice, but nothing like I expected!

I used three layers Kiko 298 to get to it so that I would be happy. The drying time was ok. In the pictures, I have no top coat on. I like the little semi-matte surface that was natural.

What became of the color then? Well, it looks like a white with very fine turquoise shimmer. A bit like ice I guess I would like to say.

Kiko, it is unfortunately not available in Sweden, thats bad because they have a lot of fine lacquer. I emailed and asked if they shipped internationally, but, they don't either. However, I was told that they would expand the countries which they send to. Though they did not write to wich countries!


So what do you think of this?

8 kommentarer :

 1. Hmm, det ser fint ut men alltid trist när det inte blir som man tänkt!

  SvaraRadera
 2. Lite blekt men ändå trevligt. Krispigt.

  SvaraRadera
 3. I like Kiko's polishes in general, so I hope that they expand the numbers of countries they ship to a lot! :)

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det blev riktigt tjusigt. Det ser nästan ut som lila skimmer på en av bilderna. Snajsigt. :)

  SvaraRadera
 5. really light and pretty.. i'd like to get my hands on some Kikos!

  SvaraRadera
 6. Det här var jättefint! Synd att det var så skirt!

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!