torsdag 10 augusti 2017

Orly - Royal Navy

Orly Royal Navy har jag sett på en hel del swatchbilder och på alla så ser det ut att vara mycket mer knallblått än vad det är nu när jag målar med det. Jag misstänker att mitt mörknat betydligt.

Lacket har en jellybas som då är blå ( i mitt fall mörkblå) och sen gröna flecks som jag nog måste säga inte alls ser gröna ut på nageln. Det var inget speciellt kul att jobba med. Rinnigt och ville gärna hamna ner i nagelbanden om man inte var försiktig. Dock blev jag lite förvånad att det faktiskt räckte med två lager. Torktiden var helt ok. Och nu kommer ännu en sån där sak jag blir fundersam över. På en hel del bloggar som jag läst står det att detta torkar matt. Det gjorde inte mitt, men inte superglansigt heller så jag har topplack över på bilderna.

Ja vad ska jag säga, jag brukar gillar Orly lack, även om jag sällan använder några då de är svåra att få tag på här i Sverige. När det gäller att måla med så var det här verkligen ingen höjdare. Färgen är inte alls vad jag förväntade mig, men det gör faktiskt inte så mycket för jag tycker det här är riktigt vackert. Så färgmässigt är jag väldigt nöjd med lacket.

I've seen a lot of swatches of Orly Royal Navy and on all of them it looks a lot brighter and more royal blue than my bottle does. I suspect my have darkened significant while standing in the drawer waiting to be used. 

The polish has a jelly base which is blue (in my case dark blue) and then green flecks that I have to say don't look green at the nail. It was not fun to work with. Runny and had a tendency to pool down to the cuticles if you wasn't careful. However, I was a bit surprised that it actually coverd in two layers. The drying time was quite ok. And now there's one more thing that I get puzzled about. On a lot of blogs I have read that it dries matt. Mine didn't but not super glossy either, so I have topcoat over in the pictures.

Well, what should I say, I usually like Orly's polishes, although I rarely use some because they are difficult to get here in Sweden. When it comes to painting with this really wasn't a hit. The color is not at all what I expected, but it doesn't really matter because I think this is really beautiful. So when it comes to the color I am very pleased, but not the formula and not the fact that it's not at all what I expected.


2 kommentarer :

  1. Det är vackert men man blir ju lite ledsen när lack ändrar sig över tiden.

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!