onsdag 18 december 2013

12 Days Of Christmas Nail Art Challenge - Snow with a special guest writer!


If you want to read this in English go here!

Idag har jag äran att återigen presentera en mycket speciell gästskribent här på Lacky Corner. Nämligen min äldste son. Han har skrivit här en gång innan och det blev succé så jag lät han härja fritt till manikyren jag gjort för dagens tema som är Snow. 

Snö.
Snö.
Snö.
Intressant fenomen, snö. Vi spenderar ca åttio procent av året med att gnälla så fort det regnar, tills det blir vidrigt kallt och obehagligt ute, då är regn det mysigaste som finns och det kommer på tok för lite. ”Åh, hoppas snön får ligga kvar till jul!” är på ett teoretiskt stadium samma mening som ”Åh, hoppas det blir översvämning till midsommar!”, ändå hör man betydligt fler yttringar av den tidigare meningen än den senare.

Så nu ska jag i egenskap av nagellacksbloggsveteran och expert på all kosmetika recensera min mammas snö-manikyr, i väntan på den efter inledningen oundvikliga översvämning-manikyren om drygt ett halvår.


Här ser vi ett tydligt exempel på hur modeindustrin skapar omöjliga skönhetsideal

Det första som slår mig när jag ser bilden ovan är någonting i stil med ”ja, det är en avbildning av snö jag tittar på” och det gör mig djupt oroad. Här sitter jag och tycker att ett helt normalt snöfall ser ut som på bilden, med glimrande blå bakgrund och tydligt skiljaktiga vackra snöflingor, vilket oundvikligen kommer sluta i att jag blir besviken när jag går ut en vinterdag och möts av den här synen:


Jippie, på med pjäxorna!

Detta kan liknas vid modeindustrins eviga retuscherande av modeller som ofta anklagas för att ge en orimlig bild av hur människor ska se ut, och det är ju inte bra.

Man hade dock kunnat argumentera att snöflingor faktiskt ser ut ungefär som på bilden, bara det att de är väldigt små så man hinner inte uppfatta detta i stormen av skönhet och julefrid som demonstrerades på föregående bild, men å andra sidan kan jag till exempel inte ta en bild på en liten del av mina byxor och använde den som bevis på att jag har god klädsmak.


Dagens outfit, observera det vågade, men ändå stiliga färgkombinationen mellan skorna och t-tröjan

Men, ja, lacket, det här handlar (läs: ska börja handla) om själva manikyren som en manikyr ju. Helena har här valt ett djupblått, små-glimmigt lack som grund, vilket funkar utmärkt för att skapa ett stämningsfullt sceneri, om vi släpper realismen som måttstock, det vill säga (för att vara helt ärlig är min favorit-målare en herre vid namn Salvador Dahli, och två av mina favoritfilmer Inception och Cabin in the woods, (Se den, pausa just nu och se den, läs vidare sen) så vi gör kanske bäst att släppa det där om realism).

Temat för dagens nail art var snö, och detta är gestaltat med snöflingor. Bravo.

Flingorna är bra gjorda (då jag är bekant med min mors ritningsprecision misstänker jag att de är stämplade, men jag såg det inte hända) och som jag tror jag nämnde tidigare så ser man vad det är hon försöker förmedla.


Likheten är slående


Till snöflingorna har hon valt en vit färg. Mycket bra.

Jag har inte fått det bekräftat, men jag antar att hon även använder något underlack tillika överlack av nåt märke vars namn jag troligen ändå skulle glömt.

Ett extra plus i kanten för att alla flingorna är unika och slipper dela form med deras färdkamrater, det är faktiskt realistiskt. Jag pratar både om den övre och undre bilden här ovan.


Avslutningsvis tänkte jag bara hälsa en god jul till alla mina trogna läsare, och då jag inte gjort den planerade electro-tolkningen av bjällerklang jag funderade på tidigare i månaden kommer här en jullåt lika genialisk som den är fruktansvärd, av den troligen allra mest inflytelserika producenten under de senaste nio åren och en personlig favorit: DiploJag säger tack till min unika älskade unge för att du återigen underhållit oss med dina tankar. Ibland är det rätt skönt att få lite perspektiv på det man gör!

Om ni vill se mera snömanikyrer kollar ni in till Nailed It NZ.

12 kommentarer :

 1. Det var det bästa jag läst på länge! Vilket underbart språkbruk han har! Jämförelsen med dina snöflingor och dagens skönhetsideal var ju bara mitt i prick! Jätteroligt!
  Gillar din manikyr också :)

  SvaraRadera
 2. Glömde skriva att låten var det värsta jag hört XD

  SvaraRadera
 3. Hahahahaa sååå himla bra skrivet!! :-)

  SvaraRadera
 4. Ha ha helt fantastiskt:)
  Måste säga att texten är träffande och ger ett perspektiv på det vi gör. Det är lite att likställa med modebranschens retuscherande av modebilder även om vi själva kanske inte ser det på samma sätt. Den stora skillnaden är att vi inte gör våra naglar smalare och slätare för att framställa dem som mer säljande. Men visst ligger det något i det...

  För övrigt vill jag ge tummen upp för sonen fantastiska smak av konstnärer. Salvador Dali är en av de mest galna men kreativa skapare som gått i ett par skor. Varit på ett par utställningar med honom samt besökt hans "egna" museum (Dali theater museum) i Figueres, Spanien. Vill starkt rekommendera en resa dit om man är intresserad av Dali. Bara att stå utanför och titta på denna galna skapelse till hus är ett äventyr i sig:)

  SvaraRadera
 5. Haha. Sitter och ler när jag läser. :P Måste ändå berömma dina naglar fastän dom tydligen inte ser ut som vardagssnö. :)

  SvaraRadera
 6. Underbara unge :D Och manikyren var ju dessutom supersygg! :D

  SvaraRadera
 7. Blogglös nagelnörd i väst18 december 2013 kl. 12:14

  Tack för dagens mani med tillhörande text, helt lysande. =)
  Vill man fascineras av IRL-snöflingor, kika in på
  http://www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/
  ;)

  SvaraRadera
 8. Vinnaren från gårdagens lucka är dragen, kicka in och se om du vann, Var även med i dagens lucka :)

  SvaraRadera
 9. :D Vilket härligt inlägg både till text och bild. Gillar hur det går att göra tolkningar åt både ena och andra hållet med all typ av "design" :)

  SvaraRadera
 10. Haha, älskade inlägget! :D Snygg manikyr också, älskade det mörkblåa lacket!

  SvaraRadera
 11. Som sagt perspektiv är bra, vi blir lite "insnöade" hehe ibland! ;)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!