torsdag 24 januari 2013

Smitten Polish Ermahgerd Candy Corms

Till att börja med vill jag säga att jag inte alls fattade hur man skulle uttala det här lackets namn förrän äldste sonen visade massa grejer som tydligen florerat runt på internet. Det är alltså en konstig variant av Oh my god som det heter! Googla får ni se.

I alla fall så är det här min första bekantskap med Smitten Polish och jag kommer gladeligen att göra nya bekantskaper med märket.

Jag var lite osäker på om det här skulle täcka på egen hand eller inte så jag har bottnat med Milani White on the spot och sen lagt två mycket lättmanövrerade lager av ECC (tänker kalla det för det i resten av inlägget). Lacket består av en vit bas fylld med gul/guldiga, och oranga glitter i olika storlekar. Som jag skrev var det väldigt lätt att applicera och jag tror att det kunnat funka med bara det här lacket. Som både färgerna på glittret och namnet tyder på så är det här ett lack som släpptes i Halloween kollektionen i höstas, men det spelar absolut ingen roll. Jag kan tycka att det här funkar utmärkt som ett vår eller sommarlack också.

Att vara ensam kvinna och lacknörd i en familj är inte helt enkelt konstaterade jag när jag visade upp mitt fina nya lack för maken. Frågade: Är det fint? Fick ett enkelt, men kort och konsist Nej till svar! Det är alltså ingen i min familj som faktiskt förstår sig på sånt här.

Torktiden var förresten också bra. Jag gillar det här mycket mer än vad jag förväntat mig. Det känns fräscht på något sätt. Helt klart en typ av lack som jag kan tänka mig att införskaffa mer av. Även om jag nog behöver lite mer tid till att vänja mig vid att bära lack som nästan är vita.
To begin with, let me say that I totally didn't get  ​​how to pronounce the of this lacquer until my eldest son showed lot of stuff that apparently flourished around the internet. So as I understand this is a strange variant of Oh my god! Google it and you'll see.

Anyway, this is my first acquaintance with Smitten Polish and I must say that I would love to try some more from this label.

I was a little unsure if this would cover on it's own or not, So I have used Milani White on the spot as a base and then added two very maneuverable layers of ECC. The Lacquer consists of a white base filled with yellow / golden, brown and orange glitter in different sizes. As I wrote, it was very easy to apply and I think it could have worked with just this polish without a base. As both the colors and the name suggests, this is a polish that was released in the Halloween collection last fall, but it does not matter. I think this works great as a spring or summer polish as well.


To be the only woman in a family and a polishnerd isn't easy. I asked my husband if he liked this but got a very short and determined No for an answer! He simply don't understand the beauty in it.

The drying time was also very good. I like this a lot more than what I expected. It's a fresh feeling in it. Clearly a type of paint that I can think of to acquire more of. Even if I have to get used to wear almost white polishes and stop feeling uncomfortable with it. 

30 kommentarer :

 1. Känns som filmjölk med kanel i. + glitter. Typ. Roligt, men inte så snyggt i min bok ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh herre gud jag har alltså min frukost på naglarna ;)

   Radera
 2. Men åh, vad jag gillar det här. Kanske får ta och se över indiemärkena ändå. Tack vare att jag tappat kontrollen över alla släpp och alla märken har jag helt stängt av för att ta in och ens skriva ner något av dessa lacken på önskelistan. Får nog helt tänka om. Men först...har en massa China Glaze och Zoya på önskelistan.... o_O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog lång tid för mig att ge min in i Indieträsket, men det finns en hel del små pärlor där och inte bara rena glitterlack.

   Radera
 3. Jag håller fortfarande på och vänjer mig vid vita lack, men det ser coolt ut på dig. men ge mig lite tid så kommer jag säkert gilla vita lack också...:-) Så har det blivit med rosa...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar sin lilla tid, känns fortfarande lite som tipex.

   Radera
 4. Jag gillar det, annorlunda och roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det jag föll för. Lite annorlunda mot vad jag har haft innan.

   Radera
 5. It's both interesting and gorgeous!

  SvaraRadera
 6. Jag älskar såna här mjölkiga glitter lack!
  Sen är kanske orange inte favoriten, men det var ändå ruskigt snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju börjar gilla den här typen av lack mer och mer, dock gällde det ju då inte resten av min familj :)

   Radera
 7. Mjölkiga glitter är så härligt. Dock förstår sig varken sambon, kompisar eller familjen sig på såna och tycker det mest ser ut som en sjukdom när jag bär mjölkiga glitter.

  SvaraRadera
 8. Skitsnyggt! Gillar färgsammansättningen på glittret, det känns ovanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här lite ovanligare vilket gjorde att jag blev sugen på lacket från första början.

   Radera
 9. Fint! Stor påskpotential, känner jag spontant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, det har du ju alldeles rätt i. Ser lite ut som ett påskägg :)

   Radera
 10. Vad fint det ser ut! Jag gillar Noelies lack, de är alla väldigt harmoniska färgmässigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första, men absolut inte sista jag provar av hennes lack. Fin formula och härliga färger.

   Radera
 11. Jättecoolt, vilket udda lack :-)

  SvaraRadera
 12. Så fint! Jag är väldigt förtjust i mjölkiga lack!

  SvaraRadera
 13. Mycket vackert!! Jag älskar vitbaserade lack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte ju det här var så himla fint och blev nästan lite sur när familjen inte höll med.

   Radera
 14. I'm not used to white polishes yet, but that doesn't mean that I can't appreciate it on others. Like here :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It was like that for me too. It took some time to get used to it on my own nails.

   Radera

Please leave a comment it means a lot to me!