fredag 13 januari 2017

Depend O2 - 508 & 513

pressutskick

Nej, det känns inte alls kul att visa denna manikyren! Inte för att det är något större fel på lacken, men jag har haft lagningar på tre naglar ett tag. Min ursprungliga plan var att låta dom vara lagade kanske en vecka till, men vi ska upp och hjälpa sonen att flytta och risken är ju att man förvärrar det hela om lagningarna går sönder för att man lyfter och fixar med saker så jag bestämde mig för att klippa ner istället. Gissa om det gjorde ont! Jag hade inte riktigt räknat med att det fortfarande skulle vara så långt ned att jag fick klippa precis på gränsen till där huden är. Så där kul, men nu är det gjort och jag vill ändå göra inlägg, för personer med korta naglar målar ju faktiskt också och det är väl bara att vänja sig.

Nog med självömkan nu till lacken. För det är faktiskt två lack. Dels det riktigt ljusa 508 som jag först trodde var ljust ljust rosa, men jag tycker mer det ser aprikosfärgat ut på nageln. Det var hur som helst bra att måla med och täcker på två lager. Sen gjorde jag en accentnagel med hjälp av 513 ett effektlack som ger nästan lite pärlemoraktig yta. Över alltihopa har jag topplack.

Jag tycker att 508 är riktigt trevligt. En färg som jag absolut kan tänka mig att återkomma till när naglarna växt till sig lite, men 513 lär inte bli använd så värst mycket mer. Jag gillar helt enkelt inte pärlemor. Sen kommer vi till den där eviga debatten om vad som passar på korta vs långa naglar och jag brukar hävda att det inte spelar någon roll, men jag får nog erkänna att jag tror det här skulle vara finare på längre naglar (eller åtminstonde jämnlånga och jämnformade...).

press sample

No, it doesn't feel good to show this manicure! Not that there is much wrong with the polishes, but I have had repairs on three of my nails for a while. My original plan was to let them be patched up for maybe a week more or so, but we are going to help our son move into a new appartment this weekend and the risk is that the repairs breaks even more while lifting and packing up and down things so I chose to cut them down instead. Guess if it hurts! I had not really expected that it would still be so far down that I cut right on the border where the skin is. Not that fun, but now it's done and I still want to do posts, people with short nails do paint there nails a lot too and I guess I just have to get used to it. 

Enough with the self-pity now to the polishes. Because there are actually two. The really light 508 which I first thought was a light light pink, but I think it looks more apricot when on the nail. It has a good formula and covers in two layers. Then I did an accent nail using 513 an effect polish that provides almost a little pearly surface. And to finish it I used a layer of topcoat. 

I think 508 is really nice. A color that I absolutely can think of using again, but 513 will probably not be used that much more. I simply don't like it. Then we come to that eternal debate about what suits short vs. long nails and I usually argue that it doesn't matter, but I must admit that I think this would be nicer on longer nails (or at least equally long and smooth shaped ...).
 

4 kommentarer :

  1. Jag har ju vant mig vid att ha superkorta naglar eftersom de inte hinner växa särskilt mycket innan de skivar sig och går av. Så irriterande. 508 ser trevlig ut, om än inte särskilt spännande. Men en färg som får naglarna att kännas fräscha.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är ett fint lack och längden på naglarna tycker jag är snygg! Dock inte kul när man måste klippa så långt ner är det gör ont...

    SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!