onsdag 14 oktober 2015

Cheeky Monkey - BFF

Idag tänker jag visa mitt första lack från Cheeky Monkey som är ett 5-fritt, veganvänligt märke från Kanada som jag stiftat bekantskap med genom att köpa Naturalbox.

Lacket jag fick i min box heter BFF och är ett korallfärgat krämlack. Formulan var helt ok, lite lik China Glaze krämlack skulle jag vilja säga. Det täcker på två lager och torkar i en helt normal takt. En mycket positiv sak med det här är att det inte blir det minsta strimmigt och man skulle kunna använda det utan topplack, men på bilderna har jag har jag det.

Jag var positivt överraskad över hur pass bra det här var att jobba med och visst är det en fin färg, men jag trivs inte superbra i korall. Faktiskt en av de få färgerna numera som jag inte gärna bär. En negativ sak är också priset på dom här. Märket finns att köpa i Sverige hos Ecoliving.se men dom kostar 179 per styck. Det kan vara ok, men inte för just ett krämlack i en ganska ordinär färg. 


Today I will show you my first polish from Cheeky Monkey that is a 5-free, vegan friendly brand from Canada that I got to know through buying something called Naturalbox here in Sweden.

The polish I got in my box is called BFF and is a coral colored cream polish. The formula was ok, a bit like China Glaze cremes, I would say. It covers in two coats and dries in a completely normal pace. A very positive thing about this is that it didn't become streaky at all and you could use it without a topcoat, but in the pictures I have topcoat on.

I was pleasantly surprised at how good this was to work with and it sure is a nice color, but tend to not like coral. Actually that is one of the few colors now that I dont love to wear. One thing that I think was a bit bad though is that in Sweden this costs 179 SEK that is about 21,5 USD.  That could be ok for a very special color but this is an ordinary cream polish. 

6 kommentarer :

Please leave a comment it means a lot to me!