fredag 11 maj 2018

Pride & Holo!

Gårdagen avslutades med ett ordentligt åskväder och massa regn. Idag är det fortfarande lite regn som hänger i luften, men oj så skönt det är ute. Självklart har jag varit och tittat till våra små fåglar vid dammen. Ska in och hämta bilen sen när den är färdig. Är lite bekymrad över att jag har ganska ont i mitt knä för tillfället. Troligen gått lite för mycket, inte bra. Annars blir det en lugn dag med väldigt lite planerat.

I närmaste staden från där vi bor, Växjö, pågår Pride veckan för fullt och det här är något som jag vill uppmärksamma eftersom jag tycker att det är en viktig vecka med ett ämne som ständigt är aktuellt. Vi som säger oss leva i ett modernt samhälle har fortfarande så mycket fördomar mot personer som är homo, trans eller liknande. Är verkligen den där personen så annorlunda mot dig själv? En fråga alla borde ställa sig och faktiskt fundera ordentligt på innan man bara låter sina idiotiska fördomar råda. Jag lider med alla som inte vågar komma ut som sig själva för att dom är rädda för hur folk ska reagera. Vi pratar mycket om att vi måste minska psykisk ohälsa och framför allt minska självmordsstatistiken i vårt land. Jag tycker de här ämnena är väldigt sammanlänkade för hur många av de som mår dåligt eller faktiskt väljer att ta sitt liv har inte mått dåligt på grund av att dom inte fått vara sig själva eller att dom blivit fördömda av sin familj för att de kommit ut som homosexuella? Om vi kan minska vårdköerna till psykiatriska mottagningar och även till de mottagningar som tar emot personer som vill göra könsbyten tror jag att vi skulle få en betydande förbättring i det psykiska måendet i vårt land.

Alla kan göra något och idag väljer jag att manifestera på det sättet jag kan nämligen med att visa min solidaritet via en pride manikyr. Jag har dessutom gjort den till holo också för det är ju faktiskt holofredag med. Lacken jag använt är: OPI Big Apple Red, OPI A Roll In the Hauge, OPI My Twin Mimmy, Glisten & Glow Leaf Peeping & Lattes, OPI Super Trip-i-cal-i-fiji-istic och China Glaze Looking Bootiful + Ellage Rainbow Syrup.

Yesterday ended with thunder and a lot of rain. Today there is still some rain hanging in the air, but oh so nice the air is outside. Of course I have been down at the pond to check on the birds. I have to go to town to pick up the car after it's ready later today. Is a little worried that I have a little bit more pain in my knee than what I should have at the moment. Probably due to me walking a bit too much I guess, not good. Otherwise, it will be a quiet day with very little planned.

In the nearest town from where we live, Växjö, Prideweek  is in full swing and this is something I want to pay attention to, because I think it's an important week with a topic that is constantly relevant. We who say that we live in a modern society still have so many prejudices against people who are gay, trans or similar. Is that particular person so different to yourself? One question everyone should ask themself and actually think carefully of before just letting their idiotic prejudice prevail. I suffer for anyone who does not dare to come out as themselves because they are afraid of how people react. We talk a lot about the need to reduce mental health issues and, above all, reduce the suicide statistics in our country. I think these subjects are very interconnected because many of those who are suffering with psychiatric problems or actually choose to take their lives have had problems because they have not been allowed to be themselves or have been condemned by their family because they came out as gay. If we can reduce the care rates for psychiatric problems and also at clinics receiving people who want to make gender exchanges, I think we would have a significant improvement in the mental health of our country.

Everyone can do something and today I choose to manifest in the way I can by showing my solidarity through a pride manicure. I have also made it into a holo one, because it is actually holofredag. The polishes I used are: OPI Big Apple Red, OPI A Roll In The Hauge, OPI My Twin Mimmy, Glisten & Glow Leaf Peeping & Lattes, OPI Super Trip-i-Cal-i-Fiji-istic and China Glaze Looking Bootiful + Ellage Rainbow Syrup.5 kommentarer :

 1. Så fina naglar och med ett viktigt budskap! Ja du, för jädrigt att det ska vara så svårt för många. När jag slutat gymnasiet och jag hade mitt första sommarjobb pratade vi av nån anledning om homosexualitet och jag deklarerade för mina äldre kollegor att jag gärna skulle ha ett homosexuellt barn varpå de förfärat sa att det kan du inte mena. Det kunde jag såklart och det gör jag fortfarande och jag hoppas att de har ändrat på sin osunda inställning, det är nästan 15 år sen det utspelade sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktigaste är väl att barnet mår bra! Jag hade inte brytt mig ett dugg för det är samma älskade unge i alla fall.

   Radera
  2. Ja jag förstår inte hur de kunde anse att det skulle vara negativt. Jag vill att mina barn ska bli snälla och toleranta, sen får de ha vilken sexuell läggning de vill.

   Radera
 2. Håller med dig helt och fullt! Fina naglar också. =)

  SvaraRadera

Please leave a comment it means a lot to me!